Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση αναποτελεσματικών και «ξαναζεσταμένων» μέτρων!

Ομολογία αποτυχίας η ανακοίνωση αναποτελεσματικών και «ξαναζεσταμένων» μέτρων!

Ανακοινώθηκαν λοιπόν τα πολυθρύλητα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που ουσιαστικά αποτελούν... ξαναζεσταμένο φαγητό!

Έπρεπε να περάσει ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να μας πουν ότι κλείνουν τα γήπεδα της Super League για δύο μήνες. Πέρασε ολόκληρο Σαββατοκύριακο για να ανακοινώσουν ξανά ένα μέτρο που έχει ισχύσει στο παρελθόν και φυσικά δεν έχει προσφέρει καμία λύση στο πρόβλημα των χούλιγκαν.

Το γεγονός ότι ο σοβαρός τραυματισμός του αστυνομικού έγινε σε αγώνα βόλεϊ και μακριά από το γήπεδο, μάλλον δεν παίζει ρόλο για τους ανθρώπους της κυβέρνησης που ήθελαν ντε και καλά να τιμωρήσουν το ποδόσφαιρο. Εννοείται ότι δεν πρέπει να την πληρώσει όλος ο ελληνικός αθλητισμός, αλλά ξεκάθαρα δεν είναι θέμα αθλήματος. Είναι θέμα του τόπου που θα επιλέξουν οι ανεγκέφαλοι να πραγματοποιήσουν την επόμενη δολοφονική επίθεση και η οποία μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος και σε οποιοδήποτε σπορ!

Διαβάστε επίσης: Κεκλεισμένων των θυρών για δυο μήνες τα ματς πρωταθλήματος!

Η ελαφρότητα των μέτρων αποτυπώνεται ξεκάθαρα και από τις επόμενες ανακοινώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη. Κάμερες υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της Super League 1 και σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων. Και τα δύο συγκεκριμένα μέτρα έχουν νομοθετηθεί και υποτίθεται ότι ισχύουν και σήμερα που ανακοινώθηκαν αυτές οι αποφάσεις! Ειδικά οι κάμερες υποτίθεται ότι μπήκαν στη ζωή μας το 2007, αλλά μετά από 16 χρόνια, ακούμε ξανά τα ίδια.

Και άσχετος με το χώρο του αθλητισμού να είσαι αντιλαμβάνεσαι ότι έτσι δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της οπαδικής βίας. Αυτά που ακούσαμε ήταν αποφάσεις πασπαλισμένες μεγάλες δόσεις εντυπωσιασμού, που προσπαθούν να πείσουν τους φιλάθλους ότι η Πολιτεία επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα.

Μπορεί ο Πρωθυπουργός ή οι αρμόδιοι Υπουργοί να μας πούν τι θα έχει αλλάξει έως τις 12 Φεβρουαρίου που είναι η ημέρα που λήγει ο αποκλεισμός των εδρών;

Μπορεί ο Πρωθυπουργός ή οι αρμόδιοι Υπουργοί να μας απαντήσουν τι θα γίνει εάν οι ταραξίες μεταφερθούν και βγάλουν τα ζωώδη ένστικτα τους ματς του χάντμπολ ή του πινγκ πονγκ;

Είναι σε θέση κάποιος να μας πει τι θα γίνει εάν οι χούλιγκαν δώσουν ραντεβού σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, εκτός αθλητικών χώρων;

Μια λανθασμένη απόφαση

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αλκης Καμπανός δολοφονήθηκε επειδή ήταν φίλος του Αρη σε δημόσιο χώρο, στην είσοδο μίας πολυκατοικίας, ενώ και ο Μιχάλης Κατσούρης έπινε καφέ στη Νέα Φιλαδέλφεια, πριν μαχαιρωθεί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας από Ελληνες και ξένους χούλιγκαν.

Και μέσα σε όλα, χωρίς οπαδούς στο κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς της Πέμπτης μένει μόνο ο Ολυμπιακός, ενώ κανονικά με φιλάθλους θα παίξουν οι άλλοι Ευρωπαίοι «πρεσβευτές». Μία απόφαση που καταδεικνύει την ασχετοσύνη όσων αποφασίζουν, καθώς «φωτογραφίζει» μόνο τους «ερυθρόλευκους» την ίδια ώρα που στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, υπάρχουν νεκροί από επιθέσεις οπαδών όλων των μεγάλων ελληνικών ομάδων, όπως του Αλκη και του Μιχάλη που αναφέρθηκαν προηγουμένως.

Σε κάθε περίπτωση, τα ανακοινωθέντα μέτρα είναι ομολογία αποτυχίας της Κυβέρνησης να βρει αποτελεσματικές λύσεις και να τις εφαρμόσει. Οπως απέτυχαν παταγωδώς και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις που όταν βρέθηκε στα χέρια τους η ίδια «καυτή πατάτα», απλώς ανακοίνωναν τα ίδια και τα ίδια…

Υ.Γ. Τουλάχιστον ως γραφικά ακούστηκαν τα συγχαρητήρια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Αστυνομία για τη σύλληψη ενός 18χρονου! Είναι η ίδια Αστυνομία που άφησε τους εισαγόμενους χούλιγκαν να διασχίσουν όλη τη χώρα ανενόχλητοι και να μετατρέψουν τη Νέα Φιλαδέλφεια σε πεδίο μάχης, με τραγικό απολογισμό το θάνατο του Κατσούρη.

πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ