Τα μυστικά των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ

Τα μυστικά των τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Σκιαθίτης (προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ) μίλησε για τους πορτιέρο του Δικέφαλου και τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκιαθίτης, μίλησε για την παρουσία του ως κύριος εισηγητής στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Προπονητών Τερματοφυλάκων που διεξήχθη στο Οπόρτο τις προηγούμενες ημέρες.

Αρχικά μιλώντας στον «Libero 107.4» αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στο συνέδριο των προπονητών τερματοφυλάκων στην Πορτογαλία και είπε: «Το πιο σημαντικό ήταν ότι για πρώτη φορά προσκλήθηκα ως κύριος εισηγητής-ομιλητής, παραθέτοντας ένα μέρος της δουλειάς μας σχετικά με τη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία που αντιμετωπίζουμε συνολικά τα θέματα που έχει ένας τερματοφύλακας».

Για το αν πήρε εμπειρίες για νέα πράγματα που μπορεί να εφαρμόσει στον ΠΑΟΚ: «Το σημαντικό είναι να παραμείνουμε κοντά στις εξελίξεις παρακολουθώντας τις διαφοροποιήσεις όσον αφορά τις προπονητικές μεθόδους, την υποστήριξη από την τεχνολογία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελος της προπόνησης των τερματοφυλάκων, όπως και τον τομέα της φυσικής κατάστασης και της ψυχολογίας ενός τερματοφύλακα που είναι το «α» και το «ω». Οι προπονητές που ήμασταν εκεί ως ομιλητές μοιραστήκαμε από μια θεματολογία, οπότε όλοι μας προσεγγίσαμε διαφορετικά θέματα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να μπορούν να παρακολουθήσουν ένα σύνολο προπονητικών δεδομένων και να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα για το πώς προπονούνται οι τερματοφύλακες υψηλού επιπέδου, γιατί και ο ΠΑΟΚ άνηκε στις μεγάλες ομάδες με την εκπροσώπηση του προπονητή του».

Για τον Πασχαλάκη: «Πίστευα και πιστεύαμε όλοι ότι όταν έρθει η ώρα να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ θα δείξει τις δυνατότητές του και νομίζω τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Για τον Γλύκο: «Είχε ψηφιστεί MVP του ΠΑΟΚ την προηγούμενη σεζόν. Είχε την ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά σε όλη του την καριέρα. Έχει κληθεί πολλές φορές να αντιδράσει, είτε μετά από τραυματισμό είτε μετά από μία μεταγραφή τερματοφύλακα και πάντα έδειχνε δυνατός. Ήταν δύσκολη αυτή η χρονιά. Ήμασταν μαζί σε συνέχεια του προγράμματος αποκατάστασης και το ιατρικό τιμ έκανε εξαιρετική δουλειά. Στη συνέχεια ήμασταν μαζί και υπήρχε και ένα διάστημα που μπήκε κανονικά στο γκρουπ της ομάδας. Είχε μια μικρή ενόχληση ξανά. Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι υγιής, γερός και δυνατός και θα επανέλθει σύντομα και πάλι κοντά μας».

Για τον Σιαμπάνη: «Ο Μάριος αυτή τη στιγμή που μιλάμε θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη στην ηλικία του. Έχει πολύ υψηλές προοπτικές. Το ζήτημα είναι εάν αυτές τις προοπτικές μπορέσει να τις επιβεβαιώσει στο μέλλον δουλεύοντας και με υπομονή. Είμαστε εκεί για να προσπαθήσουμε να τον βελτιώσουμε αγωνιστικά και πνευματικά. Πιστεύω έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να επιβεβαιώσει όλα τα καλά που ακούγονται για αυτόν».

Για τον Ρέι: «Στην Πορτογαλία που ήμουν μίλησα και με τον προπονητή τερματοφυλάκων της Εθνικής Αργεντινής που ξέρει καλά όλη την πορεία του Ροντρίγκο στην πατρίδα του. Σίγουρα, ήρθε και σχεδόν κατευθείαν αγωνίστηκε. Δεν έκανε καθόλου διακοπές και ουσιαστικά είχε δύο συνεχόμενες σεζόν και με μεγάλη αλλαγή που είναι σημαντική. Επηρεάζονται πολύ οι ποδοσφαιριστές που έρχονται από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη και πόσο μάλλον ένας τερματοφύλακας που ξέρετε πόσο σκληρή κριτική μπορεί να δεχτεί. Από τη στιγμή που μπήκε ο Πασχαλάκης στην εστία και τα κατάφερε, προσανατολιστήκαμε στην ατομική του βελτίωση και πιστεύω και με τις διακοπές που έχουμε τώρα θα ηρεμήσει και θα είναι πολύ δυνατός την επόμενη σεζόν».

Για το πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση των τεσσάρων καλών τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ: «Νομίζω έχουμε το πιο ισχυρό γκρουπ στη θέση του τερματοφύλακα. Η διαχείριση είναι πολύ σημαντική. Σε αυτό το κομμάτι ήμασταν μαζί και με τον κύριο Λουτσέσκου. Υπήρχε εμπιστοσύνη και στο πρόσωπό μου επειδή είχα καθημερινή επικοινωνία με τους τερματοφύλακες. Κοιτάξτε, όταν ένας τερματοφύλακας παίζει, πρέπει να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για το παιχνίδι και να είναι συγκεντρωμένος στον αντίπαλο. Κοντά του πάντα και ο δεύτερος τερματοφύλακας. Είναι πράγματι δύσκολα. Εμένα με βοήθησε πολύ ότι είναι εξαιρετικά παιδιά και σωστοί επαγγελματίες και γνωρίζουν την κατάσταση πώς έχει ακριβώς και τις δυσκολίες της θέσης. Ειλικρινά όλη η σεζόν κύλησε όμορφα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό για όλους».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ