Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 0-1: Αιώνιος… έφηβος – Απόδραση με Ελ Αραμπί!

Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός 0-1: Αιώνιος… έφηβος – Απόδραση με Ελ Αραμπί!

Με τον αειθαλή Ελ Αραμπί να σκοράρει από την άσπρη βούλα, ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας του Πανσερραϊκού με 1-0 - Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού στο 88' σε χέρι του Θυμιάνη.

Με το διπλό στις αποσκευές του επιστρέφει από τις Σέρρες ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του αειθαλή Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 65’ επικράτησαν του Πανσερραϊκού με 1-0 για την 14η αγωνιστική της Super League.

Ο Μαροκινός επιθετικός μπήκε στο 61’ ως αλλαγή αντί του Ποντένσε και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε το τρίποντο στην ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ. Στο 88’ δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Θυμιάνη, μετά από σουτ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Με το διπλό στις Σέρρες ο Ολυμπιακός έφτασε τους 31 βαθμούς και βρίσκεται στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ, με τους Ερυθρόλευκους να στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στην αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 15η αγωνιστική (21/12, 20:30).

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ντόι, Μπιανκόν και Ορτέγκα στην άμυνα. Οι Έσε και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Ποντένσε, Φορτούνη και Μασούρα πίσω από τον Ελ Κααμπί. Από την άλλη πλευρά, ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον Πανσερραϊκό με τους Χόβαν, Δεληγιαννίδη, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτη, Πηλέα, Ουεντραόγκο, Θυμιάνη, Στάικο, Χατζηστραβό, Μασαρίποφ και Μπαΐροβιτς.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε χαμηλό τέμπο, χωρίς πολλές φάσεις. Στο 12’ ο Μπέργκστρομ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Επτά λεπτά αργότερα ο Ροντινέι ανέβηκε από δεξιά για τους Πειραιώτες, έκανε τη σέντρα, αλλά ο Χόβαν μπλόκαρε. Στο 28’ ο Ολυμπιακός δημιούργησε την πρώτη του ευκαιρία στην αναμέτρηση, με τον Φορτούνη. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ελίχθηκε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ελ Κααμπί, μετά τη σέντρα του Φορτούνη, έφυγε ελάχιστα δίπλα από το παραθυράκι της εστίας του Χόβαν. Στο 45+1’ ο Μασούρας βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του δεν είχε δύναμη και ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού μπλόκαρε, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 0-0.

Ευκαιρία με Ποντένσε

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 53’ με τον Ποντένσε. Ο Πορτογάλος σούταρε με τη μία από αριστερά, αλλά δεν έβαλε καλά το πόδι του και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 60’ ο Καρβαλιάλ έκανε την πρώτη του αλλαγή στην αναμέτρηση, με τον Ελ Αραμπί να παίρνει τη θέση του Ποντένσε. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός άγγιξε το γκολ με τον Μασούρα, αλλά το δυνατό σουτ που έκανε με το αριστερό έφυγε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χόβαν.

Με εκτέλεση του Ελ Αραμπί

Στο 64’ οι Πειραιώτες κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μασούρα από τον Δεληγιαννίδη και ο Ελ Αραμπί με εύστοχη εκτέλεση έκανε το 1-0 για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε από την άσπρη βούλα με τον πολύπειρο Μαροκινό επιθετικό που είχε μπει ως αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη.

Στο 81’ ο Πανσερραϊκός απείλησε με δυνατό σουτ του Τόμας, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Κάρλος Καρβαλιάλ έριξε στο παιχνίδι τον Πεπ Μπιέλ αντί του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Στο 88’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Ελ Αραμπί απέφυγε τον Χόβαν και σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Θυμιάνης έπεσε και έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι-πέναλτι, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Καρβαλιάλ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ρίτσαρντς και Αλεξανδρόπουλο αντί των Μασούρα και Φορτούνη. Στο 90+2’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί απείλησε με κεφαλιά, αλλά ο Χόβαν μπλόκαρε. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να περνάει από τις Σέρρες, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ελ Αραμπί.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Θυμιάνης, Δεληγιαννίδης, Πηλέας, Ουεντραόγκο, Στάικος, Χατζηστραβός, Μασαρίποφ, Μπαΐροβιτς.

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Ποντένσε (60’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (89’ Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (89’ Ρίτσαρντς), Ελ Κααμπί (81’ Μπιέλ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ