Μπουσαϊντί : «Ο Χατσερίδης είναι ηγέτης στην άμυνα»

Μπουσαϊντί : «Ο Χατσερίδης είναι ηγέτης στην άμυνα»

Ο Ανίς Μπουσαϊντί μίλησε για τον Ευγένιο Χατσερίδη και επισήμανε ότι είναι ένας ηγέτης στην άμυνα, όπως ο Λέο Μάτος.

Ο Ανίς Μπουσαϊντί είχε παίξει αρκετά χρόνια στην Ουκρανία και έτσι μίλησε με μεγάλη σιγουριά για τον Ευγένιο Χατσερίδη που πήρε ο ΠΑΟΚ. Με δηλώσεις του στον «Libero 107,4» τόνισε ότι πρόκειται για έναν παίκτη που είναι ηγέτης στην άμυνα και έχει να προσφέρει πολλά στον Δικέφαλο.

Για το ποια χώρα θεωρεί πως βρίσκεται πιο ψηλά σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, Ελλάδα ή Ουκρανία: «Αν μου έκανες αυτήν την ερώτηση πριν πέντε – έξι χρόνια θα σου έλεγα το ουκρανικό. Ήταν πολύ καλύτερα, τα χρήματα, υπήρχαν 6-7 ομάδες που διεκδικούσαν, τώρα είναι μόνο η Σαχτάρ και η Ντιναμό, και η Ντιναμό δεν είναι όπως ήταν… Στην Ελλάδα είναι μάλλον καλύτερα τα πράγματα σε επίπεδο προοπτικής και προκρίσεων…»

Για τον Χατσερίδη: «Τον ξέρω εδώ και χρόνια, τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές. Είναι ψηλός. Παίζει πολύ καλά με το κεφάλι αλλά δεν είναι αργός. Με τα χρόνια δεν ξέρω τι έγινε… Αλλά με χρόνια παρουσίας στην Ντιναμό και στην Εθνική, είναι κορυφαίος κεντρικός αμυντικός. Έρχεται ένας διαφορετικός παίκτης στον ΠΑΟΚ, είναι ηγέτης στην άμυνα. Μοιάζει πολύ με τον Μάτος. Έχει την ίδια νοοτροπία. Ξέρω και τον Σάκχοφ, αλλά ο Σάκχοφ είναι διαφορετικός, είναι πιο… κρύο αίμα. Ο Χατσερίδης φέρνει εμπειρία από την παρουσία του στην Ντιναμό, μια ομάδα σημαντική στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Έχω ακούσει και πως είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος.»

Για το πως διαμορφώνεται η ποδοσφαιρική αγορά, με αφορμή τις κινήσεις από την Ουκρανία: «Για ποιο λόγο αγόρασε ο ΠΑΟΚ τον Βιεϊρίνια από την Βόλφσμπουργκ; Είναι μια μεγάλη ομάδα και μπορεί να παίξει εκεί. Ο Χατσερίδης έπαιρνε πολύ καλά λεφτά στην Ντιναμό, τέτοια χρήματα δεν δίνονται από άλλα πρωταθλήματα και στην Ουκρανία είναι μια διαφορετική κατάσταση. Οι κορυφαίοι παίκτες είναι ακριβοί. Και στην Ευρώπη επιλέγουν να δώσουν τα ανάλογα χρήματα σε Γάλλους, Ιταλούς, Βραζιλιάνους. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ έξυπνος στο κομμάτι των μεταγραφών. Ξέρω ότι παίρνουν παίκτες με προφίλ που μπορούν να ανταποκριθούν στον ΠΑΟΚ γιατί η ομάδα θέλει παίκτες που να μπορούν να αντέξουν στην πίεση, στις απαιτήσεις. Να είναι νικητές, να έχουν χαρακτήρα και να μην σκέφτονται την ήττα. Ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ κάνει καλή ομάδα με παίκτες – μαχητές».

Για το αν παρακολουθεί τον ΠΑΟΚ: «Παρακολουθώ όποτε μπορώ. Ξέρω τα πάντα για τον ΠΑΟΚ, έχω σεβασμό απέναντι στην ομάδα. Απέναντι στις ομάδες που έπαιξα, με τον ΠΑΟΚ έχω καλές αναμνήσεις και μια ωραία εμπειρία στο διάστημα που υπήρξα εκεί».

Για το που βρίσκεται ο ίδιος τώρα τόνισε: «Δε θα μπορούσα να ζήσω χωρίς το ποδόσφαιρο, είμαι προπονητής της Εθνικής ομάδας της Κ23 στην Τυνησία. Βρισκόμαστε σε διαδικασία προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για το Κύπελλο Αφρικής. Παράλληλα, είμαι σκάουτ της μεγάλης Εθνικής ομάδας, με αντιπάλους το Βέλγιο και την Αγγλία, οπότε παρακολουθώ αυτές τις ομάδες. Είμαι πάντα κοντά στο ποδόσφαιρο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ