Ολυμπιακός : Έχει… πετάξει μαζί τους!

Ολυμπιακός : Έχει… πετάξει μαζί τους!

Οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού είναι στα «φτερά». Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και Γιάννης Φετφατζίδης. Το φετινό πρωτάθλημα δείχνει το γιατί...

Δεν χρειάζεται να πάει κανείς σε εποχές… Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλου για να διαπιστώσει τη συνεισφορά που παραδοσιακά είχαν οι πλάγιοι στο επιθετικό και παραγωγικό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

Ας θυμηθούμε την εποχή Γκαλέτι, Σαβιόλα, ακόμη και Αμπντούν, με διπλάσιο αριθμό γκολ στις χρονιές τους. Επίσης, ας θυμηθούμε τους ίδιους του φετινού ρόστερ, αλλά με τον παλιό εαυτό τους. Τον Μιραλάς, που έχει κάνει χρονιά με 20 γκολ στο πρωτάθλημα (2011-2012). Ή ακόμη και τον Σεμπά, που πέρυσι είχε σκοράρει και τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα. Φέτος κανένα!

Ήταν λογικό, λοιπόν, ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει από εκεί τη δημιουργία της νέας ομάδας, για την σεζόν 2018-2019. Ο Χριστοδουλόπουλος και ο Φετφατζίδης θα βοηθήσουν πολύ τόσο στο δημιουργικό παιχνίδι, όσο βέβαια και στο παραγωγικό.

Φέτος, για παράδειγμα, οι ερυθρόλευκοι πήραν 11 γκολ στο πρωτάθλημα από τα «φτερά» τους. Και από αυτά, περίπου τα 3/4 από έναν ποδοσφαιριστή. Τον Μάριν με εφτά γκολ, ξεπερνώντας τον περσινό εαυτό του, των τεσσάρων στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, όμως; Ο Μιραλάς το εξέμηνο που ήρθε έδωσε μόλις δύο. Άλλα τόσα ο Πάρντο. Κανένα ο Σεμπά. Έτσι, δεν γίνεται δουλειά. Η ΑΕΚ θεωρητικά ήταν μια ομάδα που είχε πρόβλημα στα εξτρέμ.

Στη σύγκριση, όμως, αντίστοιχα τεσσάρων παικτών της ΑΕΚ, φαίνεται η διαφορά. Η Ένωση στο πρωτάθλημα πήρε εφτά γκολ από τον Λάζαρο, που πλέον ανήκει στον Ολυμπιακό. Πήρε έξι γκολ από τον Μπακασέτα. Πήρε γκολ από τον Μάνταλο, που ήταν τραυματίας για έξι μήνες και δεν έπαιξε πάντα στα πλάγια. Πήρε γκολ ακόμη και από τον Κλωναρίδη. Σύνολο 16. Και δεν είχε εξτρέμ…

Η διαφορά μάλιστα στην κατάκτηση του τίτλου, έχει να κάνει και με αυτό. Την προσφορά των πλάγιων. Διότι ούτε ο ΠΑΟΚ πήρε τόσο μεγάλη, όση πιθανώς να φαντάζεται κανείς. Έξι γκολ από τον Τζάλμα Κάμπος και από εκεί και πέρα, τρία από τον Μακ, καμία σχέση δηλαδή με την προηγούμενη θητεία του, μόνο ένα από τον Μπίσεσβαρ, κανένα από τον Λημνιό στις συμμετοχές που πήρε. Σύνολο δέκα, λιγότερα και από τον Ολυμπιακό.

Ο οποίος, όμως, τη νέα σεζόν με Χριστοδουλόπουλο και Φετφατζίδη, τουλάχιστον αυτούς τους δύο, περιμένει πια διαφορετική συνεισφορά από τα άκρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ