ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΑΕΚ : Η κατάρα του 2017!

ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΑΕΚ : Η κατάρα του 2017!

Με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάκομπ Γιόχανσον στο ματς της Σουηδίας με την Ιταλία, το "to10.gr" ανοίγει το φάκελο των τραυματισμών που έχουν πλήξει την ΑΕΚ μέσα στο 2017.

Το θέμα είναι πόσοι; Εμείς το επιχειρήσαμε και κοντέψαμε να χάσουμε το μέτρημα. Είναι το ποιοι; Όταν το επιχειρεί ο Μανόλο Χιμένεθ χάνει την μπάλα. Είναι για πόσο; Αυτό και αν χρειάζεται μέτρημα. Σε μήνες, σε κόστος, σε βαθμούς ίσως…

Η ΑΕΚ μοιάζει να ζει με την κατάρα του 2017. Η ρήξη πρόσθιου χιαστού που υπέστη ο Γιόχανσον είναι η τρίτη τέτοια ζημιά που παθαίνει ποδοσφαιριστής της Ένωσης μέσα στο έτος. Από τον Λαμπρόπουλο τον Απρίλιο του 2016. Στον Μάνταλο τον Οκτώβριο. Και τώρα στον Σουηδό μέσο.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Μιλάμε για ποδοσφαιριστές πολύτιμους, ειδικά για τους δύο τραυματισμούς αυτής της αγωνιστικής σεζόν, μιλάμε επίσης για ποδοσφαιριστές νεαρούς, για παιδιά που πέρα από την προσφορά στην ΑΕΚ, υπολόγιζαν πια και την προσφορά στον εαυτό τους, πιθανόν με μία μεταγραφή.

Οι τρεις τους, Γιόχανσον, Μάνταλος και Λαμπρόπουλος, δεν είναι οι μοναδικοί σοβαροί τραυματισμοί που έχει αντιμετωπίσει η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα. Έχει χάσει κι άλλους, επίσης για μήνες, επίσης πολύτιμους, επίσης τόσο άδικα και ξαφνικά…

Για μετρήστε, με τη σειρά:

– Στις 20 Ιουλίου 2017 η ΑΕΚ χάνει τον Βασίλη Μπάρκα, με εξάρθρημα αντίχειρα στο δεξί χέρι. Οι υπολογισμοί της εποχής κάνουν λόγο για τρεις μήνες. Ο νεαρός τερματοφύλακας ετοιμάζεται πια για την επιστροφή του. Αλλά ήδη έχει χάσει μεγάλο διάστημα της σεζόν…

– Στις αρχές Αυγούστου, λίγες ημέρες αργότερα δηλαδή, η ΑΕΚ χάνει τον Γιώργο Γιακουμάκη. Θλάση, άντε ένα δίμηνο εκτός, που όμως σε τέτοιες περιπτώσεις μετράει υπέρδιπλα. Ειδικά για ένα νεαρό παιδί που βρίσκεται πια σε νέο περιβάλλον και στο πρώτο τόσο μεγάλο άλμα καριέρας.

– Στα τέλη του μήνα, για την ακρίβεια 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι γίνεται αλλαγή στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Βρίσκει την ευκαιρία για διορθωτική επέμβαση στο χέρι. Από τότε, 2,5 μήνες μετά, δεν έχει επιστρέψει. Ετοιμάζεται, αλλά η εμπειρία πώς μπορεί να καλύψει τόσο μεγάλη απουσία…

– Στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής, εκτός έδρας με τη Λαμία στο Περιστέρι, ο Ελντερ Λόπες αποχωρεί με πρόβλημα στους κοιλιακούς. Η ΑΕΚ κατά σειρά τον χάνει από τον αγώνα Κυπέλλου με τη Λαμία και πολύ περισσότερο, από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το ευρωπαϊκό ματς με την Αούστρια, τους εκτός έδρας αγώνες με Αστέρα και Ξάνθη. Επιστρέφει έναν μήνα και δύο ημέρες μετά, στο εκτός έδρας ματς με την Μίλαν.

– Λίγες στιγμές πριν την σέντρα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ έχασε τον Ούρος Τσόσιτς με πρόβλημα τραυματισμού. Τραυματισμός που τον ακολούθησε από το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο, η ΑΕΚ φέτος έχει στερηθεί και πάλι τον Σέρβο, με πρόβλημα στον προσαγωγό. Έγινε αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με την Αούστρια και δεν έπαιξε στα ματς που είχαν βαθμολογική απώλεια, εκτός έδρας με Αστέρα και Ξάνθη, αλλά ούτε στο εκτός έδρας 0-0 με τη Μίλαν.

– Από τις 23 Οκτωβρίου, τότε που η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Ατρόμητο, είναι εκτός και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης. Με πρόβλημα στο πόδι, δεν έχει επανέλθει ακόμη και ασφαλώς λείπει κι εκείνος από τις εναλλακτικές που θα μπορούσε να έχει φέτος ο προπονητής.

– Ας μην ξεχνάμε ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού και αμέσως μετά το ματς της Εθνικής με τη Βοσνία εκτός, επέμβαση είχε κάνει και ο Τάσος Μπακασέτας, με αποτέλεσμα να χάσει όλη την προετοιμασία και να καθυστερήσει κι εκείνος να βρει ρυθμό.

Αν ψάξει κανείς, θα βρει κι άλλα προβλήματα. Λιγότερο σοβαρά, βέβαια και με μικρότερη χρονικά απουσία για την ΑΕΚ. Αλλά άραγε, γιατί να ψάξει κάποιος, μήπως όλα αυτά δεν είναι αρκετά;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ