Ολυμπιακός: «Να μην ακούω για μεταγραφές», λέει ο Λεμονής

Ολυμπιακός: «Να μην ακούω για μεταγραφές», λέει ο Λεμονής

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σκέφτεται μόνο τα πολύ σημαντικά παιχνίδια που έχoυν να δώσουν οι "ερυθρόλευκοι" μέχρι τα Χριστούγεννα

Ο Νοέμβρης έφτασε σιγά –σιγά στα μισά του δρόμου και η μεταγραφολογία έκανε την «εμφάνιση» της στο μεγάλο λιμάνι. Είτε καλοκαίρι είτε Γενάρης, τα ονόματα θα κάνουν «παρέλαση» για τον Ολυμπιακό και η αρχή φέτος έγινε με τον Κέβιν Μιραλάς.

Αναμενόμενο μετά την τελευταία κόντρα του Βέλγου επιθετικού με την Έβερτον, καθώς κανείς δεν πρέπει να ξεχνά πως οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να κάνουν το μεγάλο κόλπο το περασμένο καλοκαίρι.

Τι λέει όμως ο προπονητής του Ολυμπιακού, Τάκης Λεμονής βλέποντας τα σενάρια για την απόκτηση παικτών; Ο 57χρονος κόουτς των πρωταθλητών δεν μπαίνει ούτε γι’ αστείο σε τέτοιες συζητήσεις και είναι χαρακτηριστική η ατάκα που είπε πριν από λίγες μέρες για το συγκεκριμένο θέμα.

«Να μην ακούω για μεταγραφές. Καμιά κουβέντα αυτή την ώρα για τέτοια θέματα. Τώρα έχουμε μπροστά μας πέντε τελικούς» έλεγε ο προπονητής της ομάδας του λιμανιού.

Και ο Λεμονής δεν το λέει απλά για να το πει. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος μόνο στις μεταγραφές δεν έχει το μυαλό του, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό είναι για τους Πειραιώτες να πετύχουν πέντε νίκες στα πέντε ματς πρωταθλήματος μέχρι τα Χριστούγεννα.

Δεν έχει περάσει άλλωστε πολύς καιρός απ’ την τοποθέτηση του Έλληνα τεχνικού πως η ομάδα του λιμανιού θα είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τον Ιανουάριο. Αυτή είναι η μοναδική σκέψη του έμπειρου προπονητή, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά πόσο μπορεί να επηρεάσει η μεταγραφολογία μια ομάδα.

Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός δεν θα μείνει με «σταυρωμένα χέρια» τον Γενάρη και το ρόστερ θα ενισχυθεί, ωστόσο ο Λεμονής καταλαβαίνει ότι αν η κουβέντα πάει αυτή την περίοδο στα μεταγραφικά «σενάρια», τότε υπάρχει κίνδυνος αποπροσανατολισμού για τους παίκτες.

Η ουσία πάντως είναι μία, ότι ο Λεμονής δεν θέλει ν’ ακούσει το παραμικρό για μεταγραφές, ειδικά τώρα, που ο Ολυμπιακός μπαίνει στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος.

Δεν είναι όμως μόνο τα ματς της σούπερ λίγκα, που «καίνε» τον Λεμονή. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του και δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα σε Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και Γιουβέντους.

Δύο ματς στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που τους αναλογούν για κατάκτηση της τρίτης θέση του ομίλου. Στο ματς με την Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να κάνει το «κόλπο γκρόσο» και το πρώτο ζητούμενο για τους πρωταθλητές είναι η νίκη στην Πορτογαλία, απέναντι στην Σπόρτινγκ.

Ανοίγει τα «χαρτιά» του

Σε ότι αφορά τη σούπερ λίγκα, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει τον Λεβαδειακό το απόγευμα του Σαββάτου και ο Λεμονής θα μιλήσει στη σημερινή προπόνηση στους παίκτες του. Ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδος αναμένεται ν’ ανοίξει από Τετάρτη και τα «χαρτιά» του για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» απέναντι στους Βοιωτούς.

Το ευχάριστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού είναι πως θα έχει στη διάθεση του τόσο τον Σεμπά όσο και τον Μπεν, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ