Σωτηρίου : «Ο Πούκι μπορεί να ξεχωρίσει στην Ελλάδα»

Ο Πιέρος Σωτηρίου είχε αντίπαλο τον Τέεμου Πούκι στη Δανία και μιλώντας γι’ αυτόν τόνισε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ.

Σωτηρίου : «Ο Πούκι μπορεί να ξεχωρίσει στην Ελλάδα» | to10.gr

Το Ιανουάριο του 2017, ο ΠΑΟΚ είχε ενδιαφερθεί για τον Πιέρο Σωτηρίου, αλλά τελικά απέκτησε τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς για την ενίσχυση της επίθεσης του. Τελικά ο Κύπριος επιθετικός πήρε μεταγραφή για την Κοπεγχάγη.

Έτσι έχει παίξει αντίπαλος με του Τέεμου Πούκι, που ήταν στην Μπρόντμπι και σε δηλώσεις του στον «Arena FM 89,4» επισήμανε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλό επιθετικό ο οποίος μπορεί να ξεχωρίσει στην Ελλάδα.

Αρχικά για την εμπειρία του στην Κοπεγχάχη ο Πιέρος Σωτηρίου είπε: «Πλέον, έχω επιστρέψει στην πατρίδα μου, η φετινή σεζόν δεν ήταν τόσο καλή όσο θα θέλαμε για την Κοπεγχάχη, καθώς η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση, αλλά ευτυχώς έχουμε εξασφαλίσει την παρουσία μας στο Europa League».

Για τα 16 γκολ που πέτυχε: «Για μένα το σημαντικό είναι να βοηθάω την ομάδα μου. Πιστεύω ότι τα πήγα καλά σε μια χρονιά που η Κοπεγχάχη δεν τα πήγε τόσο καλά».

Για το πώς είναι το δανέζικο πρωτάθλημα: «Είναι διαφορετικό από το κυπριακό. Έχει πολλές μονομαχίες και υψηλό επίπεδο. Μου πήρε λίγος χρόνος μέχρι να το συνηθίσω. Πιστεύω ότι είναι μέσα στα πλαίσια όπου μπορώ ν’ αγωνίζομαι».

Για το αν μπορεί να το συγκρίνει με το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι πως δεν το παρακολουθώ και πολύ το ελληνικό πρωτάθλημα. Βλέπω μόνο κάποια ντέρμπι. Είναι εξίσου καλό και δυνατό. Είναι παρόμοιο με το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για τον Φινλανδό επιθετικό, τον Πούκι, που θέλει ο ΠΑΟΚ: «Ο Πούκι είναι ένας εξαιρετικός επιθετικός απ’ ότι τον έχω δει φέτος. Είναι παίκτης περιοχής, όπου κινείται πίσω από την άμυνα. Νομίζω ότι φέτος έκανε μία εξαιρετική σεζόν με πολλά γκολ. Το έχει το γκολ. Φέτος έπαιζε ως 9άρι. Ξέρει να κινείται μέσα στην περιοχή πολύ καλά. Κυνηγάει τον χώρο, κυνηγάει την άμυνα. Αυτά είναι τα δύο προσόντα του».

Για το αν είναι γρήγορος: «Δεν είναι ούτε αργός ούτε πολύ γρήγορος. Έχει, όμως, ταχύτητα».

Για τις στημένες φάσεις: «Δεν έχω δει τα γκολ που έχει βάλει. Δεν ξέρω αν έχει βάλει από στημένες φάσεις, αλλά στο δανέζικο πρωτάθλημα δίνουν βάση στις στατικές φάσεις και σκοράρουν πάρα πολλές φορές στατικά».

Για το αν ο Πούκι θα ξεχωρίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Πιστεύω πως ναι. Απλώς πρέπει να προσαρμοστεί στην πίεση που έχει ο ΠΑΟΚ, επειδή γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη πίεση, όπως όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες και πιστεύω ότι μπορεί να βγάλει τον καλό του εαυτό και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ».

Για το ότι ο ίδιος δεν ήρθε στον ΠΑΟΚ: «Είχαν κάποιες συζητήσεις με τον ΑΠΟΕΛ, αυτές δεν κατέληξαν κάπου, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον».

Για το αν βλέπει την καριέρα του προς το αγγλικό πρωτάθλημα: «Δεν ξέρω προς το παρόν. Εγώ είμαι προσηλωμένος στην ομάδα μου, έχω ακόμα τέσσερα χρόνια συμβόλαιο. Αν κάποτε γίνει οποιαδήποτε κρούση από οποιαδήποτε ομάδα, θα βρεθεί η χρυσή λύση…».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο