Όταν ο Ζέλσον Μαρτίνς συναντήσει ξανά τον Ντανιέλ Ποντένσε

Όταν ο Ζέλσον Μαρτίνς συναντήσει ξανά τον Ντανιέλ Ποντένσε

Ο Ολυμπιακός έκανε το καλύτερο δώρο 2024 στο κοινό του, αλλά και στον Κάρλος Καρβαλιάλ. Δώρο με όνομα και επώνυμο: Ζέλσον Μαρτίνς

Κανά δύο μέρες πριν στην Πορτογαλία, τα ραντάρ των ΜΜΕ «έπιασαν» και «κατέγραψαν» την κίνηση. Όπως αποδείχθηκε όμως δεν την ερμήνευσαν σωστά, μιας και θέλησαν τη συνέχεια της ιστορίας να την προσεγγίσουν λογικά. Ζέλσον Μαρτίνς, check. Βαγγέλης Μαρινάκης, check. Το ενδιαφέρον δεδομένο, check. Προφανώς και μια διαπραγμάτευση σε εξέλιξη: Άρα η Νότιγχαμ Φόρεστ του Νούνο. Οι Reds που έπειτα από την αλλαγή στην τεχνική τους ηγεσία λειτουργούν με τα… φρένα σπασμένα.

Θα τα διάβαζαν κάπου, κάπως ο Κάρλος Καρβαλιάλ με τον Πέδρο Άλβες όλα αυτά και θα χαμογελούσαν έχοντας κατά νου αυτό που έρχεται. Ή μάλλον αυτόν που έρχεται. Γιατί όντως Ζέλσον Μαρτίνς, check. Βαγγέλης Μαρινάκης, check. Διαπραγμάτευση με τη Μονακό και συμφωνία, check. Το πρωτοχρονιάτικο δώρο όμως είναι ερυθρόλευκο, προσγειώνεται το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» και το 2024 θα το ξετυλίξουν ο Ντανιέλ Ποντένσε με τον Κώστα Φορτούνη: Ποιος άραγε, έμαθε τα νεότερα και δεν έχει ήδη κατά νου αυτή τη συνεργασία;

Διαβάστε επίσης: «Συμβόλαιο μέχρι το 2026 ο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό»

Η Ατλέτικο και η Μονακό ξόδεψαν για χάρη του παραπάνω από 60 εκατ ευρώ. Όχι, άδικα. Το enthusiastic που συνοδεύει κάθε προσπάθεια περιγραφής των δεξιοτήτων του στους αγωνιστικούς χώρους πληρώνεται και μάλιστα αδρά. Κάποιος που υπενθυμίζει με τον τρόπο του ότι τελικά το ποδόσφαιρο είναι πριν από όλα παιχνίδι. Αέρινος στα καλύτερα του. Με εμπνεύσεις από εκείνες που ξεσηκώνουν. Χαρισματικός. Κάποιος που ευχαρίστως πληρώνεις εισιτήριο για να τον δεις στο γήπεδο.

Και όσο για τους φίλους της Σπόρτινγκ; Ακόμη το φυσάνε και δεν κρυώνει. Γιατί εκείνο το απόγευμα της 15ης Μαϊου 2018, οι 50 τραμπούκοι που εισέβαλαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας δεν τους επέτρεψε ποτέ να μάθουν που θα μπορούσε να φτάσει εκείνη η ευλογημένη γενιά που ήδη είχε μετατρέψει το «Αλβαλάδε» σε ποδοσφαιρικό θέατρο.

Έγινε τρένο της μεγάλης φυγής το σοκαριστικό περιστατικό της εισβολής και του ξυλοδαρμού. Ο Ζέλσον Μαρτίνς (Ατλέτικο), ο Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις), ο Ντανιέλ Ποντένσε (Ολυμπιακός) διαμάντια των υποδομών, ο εμβληματικός αρχηγός Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς) και άλλοι πολλοί άφησαν ουσιαστικά μόνο του τον Μπρούνο Φερνάντες ως ότου και εκείνος ενάμιση χρόνο αργότερα φύγει για το «Ολντ Τράφορντ» και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Είναι βέβαιο ότι από αύριο ο Ζέλσον Μαρτίνς και ο Ντανιέλ Ποντένσε θα έχουν να λένε ιστορίας… μιας ζωής. Όλες εκτός από εκείνο το θλιβερό γεγονός. Και το κυριότερο; Ότι θα έχουν ξανά την ευκαιρία να στήσουν… καρτέρι στις απέναντι πλευρές του αγωνιστικού χώρου. Όπως τότε. Δεν έχει συμμετοχές φέτος ο 28χρονος winger.Δεν χώρεσε στα σχέδια του Άντι Χούτερ που από το καλοκαίρι ξεκίνησε από την αρχή το project Μονακό. Προφανώς όμως αυτές οι λεπτομέρειες είναι που τον έφεραν διαθέσιμο στην αγορά.

Έχει ανάγκη ένα club όπως ο Ολυμπιακός που θα του δώσει χώρο, χρόνο και ρόλο στην πρώτη του γραμμή. Έχει ανάγκη και ο Ολυμπιακός ακόμη και την προσδοκία ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα ξαναβρεί γρήγορα τον εαυτό του σε φόντο ερυθρόλευκο. Κάποιος που το «πακέτο» του επ ουδενί δεν παραπέμπει στη μικρή λίμνη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ υπογράφει την «εγγυητική» αυτής της απόπειρας. Είναι προφανές ότι εκείνο το «θέλει αλλαγές… χθες» που προανήγγειλε από την ημέρα της παρουσίασης του, παίρνει σάρκα και οστά. Εντός και εκτός Ρέντη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ