Ζέλσον Μαρτίνς: Mε στόχο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες

Ζέλσον Μαρτίνς: Mε στόχο να «ξεκλειδώνει» τις αντίπαλες άμυνες

Ο Ζέλσον Μαρτίνς μπορεί να προσφέρει στις μονομαχίες, δεν φοβάται το «ένας με έναν» και έχει αυτοπεποίθηση. Γνωρίζει τα καλά του στοιχεία και πού υπερτερεί έναντι των παικτών που έχει απέναντί του.

Αντί προλόγου, ας δούμε ορισμένες από τις τοποθετήσεις του Ζέλσον Μαρτίνς, αμέσως μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό: « Θέλω να γράψω ιστορία και να βοηθήσω την ομάδα, να παλέψω για όλους τους στόχους. Είμαι γρήγορος ποδοσφαιριστής, μου αρέσει να έχω την κατοχή της μπάλας. Μου αρέσουν οι μονομαχίες, το ένας εναντίον ενός και να ντριμπλάρω. Θέλω να ξεσηκώσω το γήπεδο με το παιχνίδι μου».

Δεν θα μπορούσε να είναι παραπάνω σαφής ο Ζέλσον Μαρτίνς. Ενας ποδοσφαιριστής με θαυμαστό βιογραφικό, καθόσον έχει γαλουχηθεί στη Σπόρτινγκ, μεταγράφηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και από εκεί πήγε στη Μονακό. Βαριές φανέλες. Να προσθέσουμε, εδώ, την εθνική Πορτογαλίας…Όπως φανέλα υψηλών απαιτήσεων είναι και η Ερυθρόλευκη του Ολυμπιακού, οπότε ο Μαρτίνς γνωρίζει τι σημαίνει η λέξη «πίεση για αποτελέσματα και τίτλους».

Αυτά θα δώσει στον Ολυμπιακό

Τι μπορεί να προσφέρει; Μα, το είπε μόνος του. Αρκετοί υποστήριζαν πως ο Ολυμπιακός πονά στις θέσεις των εξτρέμ. Προ μηνών ήρθε ο Ποντένσε- τι καλύτερο; Τώρα, προέκυψε ο Μαρτίνς, μια δυνατή κίνηση από τον Ολυμπιακό που προσαρμόζει το πλάνο ανάλογα με τις ανάγκες και στη σκακιέρα δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν δύο ακραίοι κυνηγοί, από τις δύο πτέρυγες και έτσι να ανοίγουν οι αντίπαλες άμυνες. Αυτές που συνήθως έχουν πολλούς παίκτες στην περιοχή και δεν μπορείς να τις διασπάσεις, εκτός αν έχεις τον σωστό τρόπο.

Ο Ζέλσον Μαρτίνς μπορεί να τον προσφέρει αυτόν τον τρόπο. Αρέσκεται – και κατά δήλωσή του!- στις μονομαχίες, δεν φοβάται το «ένας με έναν», κυρίως γιατί έχει φοβερή αυτοπεποίθηση. Γνωρίζει τα καλά του στοιχεία και πού υπερτερεί έναντι των παικτών που έχει απέναντί του. Καταφέρνει να ξεδιπλώνεται άμεσα, πετυχαίνει απαλλαγή από τον αμυντικό που τον επιτηρεί, συνεργάζεται σε μικρό χώρο επιλέγοντας το «ένα δύο» και άρα αποκτά πλεονέκτημα, έτοιμος να δώσει ασίστ ή να επιχειρήσει σουτ. Στη Σπόρτινγκ σημείωσε πάνω από 20 γκολ.

Με τη Μονακό είχε 15. Αν ρίξουμε ακόμη μια ματιά στις ατάκες του, ας μείνουμε στο «θέλω να ξεσηκώσω το γήπεδο». Λέτε να δούμε επελάσεις όπως του Τζόλε, σέντρες αντίστοιχες του Γκαλέτι, εμπνεύσεις αλά Σέστιτς και σπιρτάδα με άρωμα Μιραλάς; Αν συμβούν όλα αυτά ή έστω κάποια από αυτά, τότε το Γ. Καραϊσκάκης «θα πάρει φωτιά».

Πηγή: In.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ