Περί κινήτρων

Περί κινήτρων

Ο Πάκο Ερέρα ήθελε, επέλεξε αυτή τη δουλειά και αποδεικνύεται.

Έχει κίνητρο ο Πάκο Ερέρα, έχει αυτή τη «φλόγα» που ψάχνει ο Άρης; Μια από τις ερωτήσεις που συχνά ακούμε, από την ημέρα που έγινε γνωστό ότι θα είναι ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης τη νέα σεζόν. Θέλω να αποφύγω τις εικασίες. Ο Πάκο Ερέρα ήθελε, επέλεξε αυτή τη δουλειά και αποδεικνύεται.

Πρώτον: Τα χρήματα που του προσέφερε ο Άρης δεν ήταν τόσα ώστε να αποτελούν το μόνο λόγο να δεχτεί. Θα έλεγα ότι πολύ άνετα θα τα έβρισκε στη δεύτερη κατηγορία της χώρας του. Και λάβετε υπόψιν σας ότι προπονητές μεσαίου βεληνεκούς στο ελληνικό πρωτάθλημα, ξένοι αλλά και Έλληνες αμείβονται περισσότερο.

Δεύτερον: Έδειξε ενδιαφέρον από την αρχή να μάθει για τα δεδομένα αυτής της χρονικής περιόδου, της περιόδου της οικονομικής κρίσης, στην ελληνική λίγκα. Μίλησε με φίλους και γνωστούς, ρώτησε για το πρωτάθλημα, για τον Άρη, για την κατάσταση γενικότερα.

Τρίτον: Κατάλαβε νωρίς ότι ένας από τους λόγους προσέγγισης ήταν το σενάριο που τον ήθελε να είναι κάτι περισσότερο από προπονητής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Να είναι και λίγο τεχνικός διευθυντής, να είναι και λίγο σκάουτ, αλλά συνολικά να είναι ο μπροστάρης της προσπάθειας. Και δέχτηκε. Όλα αυτά τα είχε κάνει τα προηγούμενα χρόνια πολλές φορές. Όλα αυτά… ταυτόχρονα, όμως, δεν είμαι σίγουρος, θα περιμένουμε να τον ακούσουμε τη Δευτέρα.

Περιμένουμε και η ΠΑΕ Άρης αβίαστα το επιβεβαιώνει εξ αρχής, πως θα είναι αυτός που θα κινήσει νήματα σε σημαντικό αριθμό κινήσεων ενίσχυσης. Προφανώς καταλαβαίνει ότι ίσως χρειαστεί να είναι και η ασπίδα, τουλάχιστον μέχρι να ρολάρει η δουλειά και να έχουμε σαφή δείγματα στο γήπεδο, είτε για παίκτες, είτε ακόμη και για τον Καρυπίδη τον ίδιο.

Τέταρτον: Στον Καρυπίδη παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο πλάνο: Τι θέλει να παίζει, βασικά και εναλλακτικά, πόσο πιστεύει ότι θα πρέπει να κοστίζει αυτό το πρότζεκτ και πώς πιστεύει ότι θα μπορούσε ταχύτερα να αντλήσει υλικό. Εκεί πρωτόπεσε στο τραπέζι η ιδέα της αναζήτησης παικτών από τη Μπαρτσα β’.

Πέμπτον: Ήταν -σχετικά πολύ- γρήγορα σε θέση να μιλήσει και για αυτά που δεν μπορούσε σε πρώτο χρόνο να γνωρίζει. Το νυν ρόστερ. Είδε τα ματς, πήρε ενημέρωση που του προσφέρθηκε απο την ομάδα αλλά και όπως και ο ίδιος μπόρεσε να την έχει απο δικές του πηγές και ήδη έχει εικόνα και εκπεφρασμένες θέσεις για το δυναμικό που του παραδίδεται. Έχει λοιπόν, κατά την εκτίμησή μου, κίνητρο.

Εν τέλει αν δεν το είχε, δεν νομίζω ότι ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να έχει δουλειά σε ομάδα στη χώρα του, θα έμπαινε σε όλη αυτή τη διαδικασία. Τα της ηλικίας είναι απλώς συζητήσεις καφενειακού επιπέδου και δε τα σχολιάζω καν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ