Στον Ολυμπιακό για 3,5 χρόνια ο Τσικίνιο, παλεύει να τον φέρει άμεσα – Το θρίλερ με Παλομίνο και οι επαφές για 2ο στόπερ και κόφτη

Στον Ολυμπιακό για 3,5 χρόνια ο Τσικίνιο, παλεύει να τον φέρει άμεσα – Το θρίλερ με Παλομίνο και οι επαφές για 2ο στόπερ και κόφτη

Ο Ολυμπιακός έκλεισε από τώρα για το καλοκαίρι τον Τσικίνιο και προσπαθεί να τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα. Αρχισαν συζητήσεις με την Μπενφίκα. Συμφωνία με Παλομίνο και μπρα ντε φερ με Αταλάντα. Αμεσα και άλλος στόπερ και 6άρι.

Ο Ολυμπιακός έκλεισε την 3η του μεταγραφική κίνηση στη σεζόν. Ο Τσικίνιο πρέπει να θεωρείται ήδη ποδοσφαιριστής των Ερυθρόλευκων. Ο Πορτογάλος μέσος, την περίπτωση του οποίου έχει αποκαλύψει εδώ και μέρες to10.gr, έχει συμφωνήσει σε όλα με τους Πειραιώτες και είναι δεδομένο ότι θα φορέσει τη φανέλα τους. Ωστόσο, το ερώτημα είναι πότε θα συμβεί αυτό. Εξηγούμαστε.

Ο Τσικίνιο έχει αποφασίσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά. Αυτό έχει «κλειδώσει». Και σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη πει το «ναι» σε συμβόλαιο 3 ή 3,5 χρόνων! Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά. Εάν η Μπενφίκα δεχθεί να τον παραχωρήσει από τώρα, ο 28χρονος Πορτογάλος box to box μέσος θα έρθει άμεσα, άρα θα ενεργοποιηθεί η συμφωνία για 3,5 σεζόν. Εάν οι «Αετοί» δεν δεχθούν να τον παραχωρήσουν τον Ιανουάριο και επιλέξουν να εξαντλήσει το συμβόλαιό του μαζί τους (30/06/2024), τότε ο παίκτης θα ενταχθεί στο ρόστερ το καλοκαίρι.

Το δεύτερο σενάριο, ωστόσο, δεν συμφέρει κανέναν. Καθώς και η Μπενφίκα δεν θα πάρει τίποτα για να χάσει έναν παίκτη το συμβόλαιο του οποίου ήθελε να ανανεώσει, όπως πρόσφατα παραδέχθηκε ο προπονητής της, Ρότζερ Σμιντ. Την ίδια στιγμή ο Τσικίνιο θα μείνει σε μια ομάδα από την οποία θα έχει ουσιαστικά αποχωρήσει, έχοντας ήδη πει το «ναι» στον Ολυμπιακό. Και ταυτόχρονα και οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να βρουν άλλον παίκτη για να έρθει τώρα.

Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι στα τέλη Δεκεμβρίου η Μπενφίκα είχε ζητήσει 3.000.000 € από τη Φενέρμπαχτσε και τη Γαλατασαράι για να τον παραχωρήσει. Και η ίδια ακριβώς πληροφόρηση προκύπτει και αυτές τις ημέρες. Με τους Πορτογάλους να υποστηρίζουν ότι η ομάδα της Λισσαβόνας έχει 5 πολύ κρίσιμα παιχνίδια τις επόμενες 15 ημέρες και δεν θέλει να συζητήσει την αποχώρηση κανενός παίκτη έως το τέλος του μήνα. Ούτε του Τσικίνιο, προφανώς. Για τον οποίο θεωρείται βέβαιο πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πληρώσει για να «σπάσει» το συμβόλαιό του.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συμφωνία που έχει πετύχει ο Ολυμπιακός με τον Τσικίνιο, είναι ξεκάθαρο πως έχει μακροπρόθεσμη προοπτική. Και για αυτόν τον λόγο ο παίκτης έχει ήδη συμφωνήσει για 3,5 χρόνια. Με τη συμφωνία να θεωρείται «κλεισμένη» από κάθε άποψη. Και το ζητούμενο να είναι το πότε θα επιτευχθεί η συμφωνία με την ομάδα του.

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΛΟΜΙΝΟ

Πέρα από τον Τσικίνιο, ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα και με τον Χοσέ Λουίς Παλομίνο, σε ό,τι έχει να κάνει με τους προσωπικούς όρους του συμβολαίου του. Με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμβόλαιο 1,5 χρόνου, με συνολικές απολαβές για αυτό το διάστημα, κοντά στα 1,8 εκατ. ευρώ. Το ζητούμενο, ωστόσο, είναι ότι οι Ερυθρόλευκοι και ο ποδοσφαιριστής πρέπει να βρουν συμφωνία και με την Αταλάντα, το καλοκαίρι αρνήθηκε να συζητήσει να δώσει τον 34χρονο στόπερ με λιγότερα από 3.000.000 ευρώ, ενώ και τώρα το ποσό που ζητάει φέρεται να παραμένει κοντά στα 2.000.000 €. Για παίκτη που μένει ελεύθερος στο τέλος Ιουνίου. Μένει να φανεί πού θα «καθίσει» η μπίλια, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να τρέψει παράλληλα κι άλλες υποθέσεις.

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι θα αποκτηθούν δύο κεντρικοί αμυντικοί. Και αυτό είναι μια απόφαση ειλημμένη. Καθώς θα υπάρξουν και σχετικές αποχωρήσεις από το ρόστερ. Μάλιστα, αυτό που προκύπτει τη δεδομένη στιγμή είναι ότι ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών, Πέδρο Αλβες, έχει «παγώσει» τη συμφωνία με τη Ζιλ Βιθέντε για τον Γκαμπιέλ Περέιρα, καθώς συζητάει για άλλες περιπτώσεις, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και έχουν προκαλέσει την προσοχή του συλλόγου του Πειραιά.

Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΧΑΦ

Από εκεί και πέρα, εκτός του Τσικίνιο, που έχει περισσότερο στοιχεία Χουάνγκ, και είναι κλασικό 8άρι, ο Ολυμπιακός κινείται ενεργά στην αγορά και για την απόκτηση ενός αμυντικού μέσου, με διαφορετικά στοιχεία από αυτά που διαθέτουν ο Εσε, ο Αλεξανδρόπουλος και ο Καμαρά. Υπάρχουν σενάρια, μάλιστα, για προχωρημένες συζητήσεις σχετικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει πολύ περισσότερες από μία περιπτώσεις και θα αποφασίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο ποια θα ενεργοποιήσει. Στόχος, εξάλλου, είναι έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ο Ολυμπιακός να έχει φέρει στην Ελλάδα τέσσερις νέους ποδοσφαιριστές. Παίκτες και για το παρόν και για το μέλλον του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ