Κλείνει το deal για Κάρμο ο Ολυμπιακός

Κλείνει το deal για Κάρμο ο Ολυμπιακός

Μάχη να έρθει άμεσα στην Ελλάδα ο 24χρονος στόπερ της Πόρτο. Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε και με την Πόρτο για τον Νταβίντ Κάρμο και ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να κλείσει τον πρώτο από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς που είχε θέσει ως προτεραιότητα για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Νταβίντ Κάρμο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αναμένεται να αποτελέσει την 3η προσθήκη των Ερυθρόλευκων στην αγορά του Ιανουαρίου, καθώς η μετακίνηση του από την Πόρτο στον Πειραιά, φαίνεται ότι πλέον είναι θέμα χρόνου. Για την ακρίβεια, ίσως και 24ώρου.

Οι πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες και αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός τα βρήκε με όλους τους εμπλεκόμενους για την απόκτηση του Κάρμο. Αρχικά, πήρε το «ναι» του ποδοσφαιριστή και του ατζέντη του, ενώ την ίδια στιγμή διαπραγματευόταν με τη διοίκηση της Πόρτο για την απόκτηση του ύψους 1.96 μ. κεντρικού αμυντικού, με τη μορφή δανεισμού για έξι μήνες και οψιόν αγοράς για το επόμενο καλοκαίρι. Το βράδυ της Δευτέρας, όλα δείχνουν ότι καθορίστηκαν και μεταξύ των ομάδων.

Όπως προκύπτει από την Πορτογαλία, η Πόρτο είπε το «ναι» στους Πειραιώτες για την παραχώρηση του Κάρμο, αλλά εμφανίζεται να ζήτησε 1-2 ημέρες, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει και η ίδια αντικαταστάτη (σ.σ. ο Σουγιουντσού κατέληξε στη Φενέρμπαχτσε). Ο παίκτης από την πλευρά του θέλει να έρθει στην Ελλάδα και πιέζει να τελειώσει άμεσα η υπόθεση, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός καλύπτει τις απαιτήσεις των «Δράκων». Και πλέον όλα βαίνουν προς την ολοκλήρωση της μεταγραφής.

ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από τις ίδιες πηγές, προκύπτει ότι ο Κάρμο θα γίνει προσπάθεια να έρθει στην Ελλάδα έως το απόγευμα της Τρίτης (16/05), ώστε να ενταχθεί άμεσα στο ρόστερ και να τεθεί στη διάθεση του Κάρλος Καρβαλιάλ για τα παιχνίδια που έρχονται. Αρχής γενομένης πιθανότατα από το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη. Αν και ο τεχνικός των Πειραιωτών θα ήθελε να τον έχει ακόμη και για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ως αναπληρωματικό!
Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε πως ο Κάρμο ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στον Πειραιά, απορρίπτοντας την πρόταση της Λιόν, που και χθες έστειλε νέα προσφορά στην Πόρτο, για τον δανεισμό του παίκτη.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ

Ο Κάρμο αποτελεί την πιο ακριβή αγορά ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Πόρτο. Η απόκτησή του από την Μπράγκα το καλοκαίρι του 2022 στοίχισε κάτι παραπάνω από 20.000.000 ευρώ. Ωστόσο ο παίκτης δεν κατάφερε ποτέ να βρει τον χώρο και τον χρόνο που ήθελε στα πλάνα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Κάτι που προκάλεσε και μεγάλη ρήξη στις σχέσεις του με τον τεχνικό των «Δράκων». Αλλά και μια διαφωνία στα αποδυτήρια, που προκάλεσε την «τιμωρία» του παίκτη, ο οποίος εστάλη στη Β ομάδα της Πόρτο.

Αυτό συνέβη στα μέσα Δεκεμβρίου. Αλλά έως τότε ο Κάρμο μόνο ανενεργός δεν ήταν. Συγκεκριμένα, Αγωνίστηκε σε 7 αγώνες πρωταθλήματος (610′), 4 Champions League (360′) και 1 Κυπέλλου (90′), «γράφοντας» συνολικά 12 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «Δράκων» στο πρώτο μισό. Με τη δεύτερη ομάδα τους έχει 3 παιχνίδια, όλα 90λεπτα και μάλιστα ο τρίτο μόλις την Κυριακή (14/01), με αντίπαλο την Μπενφίκα Β. Με λίγα λόγια, έρχεται έτοιμος να μπει και να παίξει από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού.

«ΠΑΙΔΙ» ΤΟΥ ΚΑΡΒΑΛΙΑΛ

Αξίζει σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι ο Κάρμο αποτελεί ένα από τα ποδοσφαιρικά «παιδιά» του Κάρλος Καρβαλιάλ. Ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού ήταν εκείνος που τον καθιέρωσε στην Μπράγκα και «απογείωσε» την αξία και είναι ο τεχνικός με τον οποίο έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην καριέρα του (38) σε επαγγελματικό επίπεδο ο υψηλόσωμος στόπερ. Με τον 58χρονο τεχνικό να ευελπιστεί πως ο συμπατριώτης του θα μπορέσει να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην άμυνα του Ολυμπιακού. Βελτιώνοντας, με το μεγάλο κορμί του, και το τεράστιο πρόβλημα της ομάδας στις στατικές φάσεις.01:02

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ