Τσικίνιο: Ένας «box-to-box» μέσος στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού (pic, vid)

Τσικίνιο: Ένας «box-to-box» μέσος στις υπηρεσίες του Ολυμπιακού (pic, vid)

Ο Τσικίνιο είναι και με τη... βούλα παίκτης του Ολυμπιακού για τα επόμενα 3,5 χρόνια και to10.gr σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ του Πορτογάλου μέσου.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε χτες (20/1) την απόκτηση του Τσικίνιο, από την Μπενφίκα. Ο Πορτογάλος μέσος έφτασε δύο μέρες πριν (19/1) στην Αθήνα, μαζί με τον Αντρέ Όρτα, και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους Ερυθρόλευκους μέχρι το 2027.

Ο 28χρονος έρχεται να δώσει επιπλέον λύσεις με την ποιότητά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος -κυρίως- στη θέση «8» και to10.gr σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα και το αγωνιστικό προφίλ του νέο χαφ των Πειραιωτών.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός-Φενέρ και… Mπολόνια – Ολυμπιακός

Η Μπενφίκα και οι δανεισμοί

Μέλος της Μπενφίκα και ενεργός στο ροτέισον τις σεζόν που δεν ήταν σε άλλη ομάδα δανεικός, ο Τσικίνιο κατέγραψε 126 συμμετοχές με 9 γκολ και 11 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Οι αετοί της Λισαβόνας τον απέκτησαν το καλοκαίρι του 2018 από την Κοΐμπρα και μέχρι πριν από λίγες μέρες που αποχώρησε οριστικά, αγωνίστηκε ως δανεικός στις Μπράγκα (το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2021-22) και Γκιρέσουνσπορ (το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2021-22).

Με την Μπενφίκα έχει τις περισσότερες συμμετοχές από τις ομάδες που έχει αγωνιστεί και τις χρονιές που ήταν μέλος του ρόστερ είχε ενεργό ρόλο. Παράλληλα, πραγματοποίησε και 25 συμμετοχές σε Champions και Europa League, ενώ άλλες 3 έκανε και με την Μπράγκα, στη δεύτερη τη τάξη διοργάνωση της UEFA.

Καθαρός «box-to-box» μέσος ισορροπία και στις δύο περιοχές

Στην πλειοψηφία των αγώνων που έχει συμμετάσχει στην καριέρα του, ο Τσικίνιο έχει τοποθετηθεί από τους προπονητές του στη θέση «8» του άξονα της μεσαίας γραμμής, με αρμοδιότητες και στις δύο περιοχές του γηπέδου. Πολύ καλόw στη δημιουργία και στο build up, αλλά ταυτόχρονα συνεπής και στην αμυντική λειτουργία των ομάδων του.

Ενδεικτικά, τη φετινή σεζόν, ο Τσικίνιο, σε 9 παιχνίδα του πορτογαλικού πρωταθλήματος, αγωνιζόμενος κυρίως ως αλλαγή, μέτρησε 27,3 ενέργειες ανά παιχνίδι, 18,6 (86%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1.2 (79%) εύστοχες μακρινές πάσες, και 1,6 ανακτήσεις κατοχής.

«Μου αρέσει να παίζω στις θέσεις 10 και 8. Είναι οι θέσεις στις οποίες νιώθω πιο άνετα και μπορώ να έχω καλύτερη απόδοση. Είμαι διαθέσιμος για να παίξω οπουδήποτε με χρειάζεται ο Ολυμπιακός», είπε ο Τσικίνιο, μεταξύ άλλων, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, θέλοντας να δείξει με το… καλημέρα το ποιος είναι. Μένει να κάνει το ίδιο και στο γήπεδο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ