Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Απόδραση από το Περιστέρι…

Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 0-2: Απόδραση από το Περιστέρι…

Ο ΠΑΟΚ είχε δύο δοκάρια, ένα ακυρωμένο γκολ και πολλές ευκαιρίες κόντρα στον Ατρόμητο που λύγισε τελικά στο 89' από τον Σβαμπ, με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 2-0 (Κωνσταντέλιας το άλλο γκολ) και να περιμένει την ΑΕΚ στην Τούμπα ως πρωτοπόρος.

Για 89 λεπτά όλα πήγαιναν στραβά στον ΠΑΟΚ. Δύο δοκάρια, πολλές ευκαιρίες, ένα γκολ του Οζντόεφ που ακυρώθηκε για οφσάιντ. Και εκεί που… μύριζε γκέλα, ο Δικέφαλος «χτύπησε» με δύο γκολ στο φινάλε από Σβαμπ, Κωνσταντέλια και έφυγε νικητής με 2-0 από το Περιστέρι επί του Ατρόμητου για την 21η αγωνιστική της Super League. Μία νίκη που κρατά τους «ασπρόμαυρους» στο +2 από την ΑΕΚ την οποία θα υποδεχτούν την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα για το ντέρμπι κορυφής του πρωταθλήματος.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο ΠΑΟΚ είχε τον Κοτάρσκι στην εστία και τετράδα της άμυνας τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκη και Μπάμπα. Ο Οζντόεφ με τον Μεϊτέ ήταν στη μεσαία γραμμή, με τον Μουργκ να είναι μπροστά τους και τους Τάισον και Ζίβκοβιτς στα δύο άκρα της επίθεσης. Στην κορυφή ήταν ο Τόμας.

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με τον Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, τους Ντε Μποκ, Τσακμάκη, Ασεβέδο και Αθανασίου στην τετράδα της άμυνας και τους Κούντε, Έρλινγκμαρκ στον άξονα. Ο Ρομπάιγ με τον Ντιρκς ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Γιουμπιτάνα πιο πίσω από τον Βέργο.

Διαβάστε επίσης: Άρσεναλ – Λίβερπουλ 3-1: Πήραν το ντέρμπι κορυφής και μείωσαν στους 2 οι «κανονιέρηδες»

Έπαιζε μόνος του ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ολοκληρώθηκε με δύο δοκάρια κι ένα ακυρωμένο γκολ για τον Δικέφαλο. Μόλις στο 5’ ο Τόμας με πλασέ βρήκε δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Σάστρε έστειλε την μπάλα έξω. Στο 18’ ήταν σειρά του Τάισον να βρει σίδερο σε πλασέ μέσα από την περιοχή και στο 42’ ο Οζντόεφ σκόραρε.

Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ρώσος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά από τετράλεπτη εξέταση στο VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους ο Τόμας από κοντά δεν κατάφερε να σκοράρει και οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα με 0-0.

Έριξε το… τείχος ο Σβαμπ

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Ο ΠΑΟΚ σφυροκοπούσε τον Ατρόμητο, αλλά δεν μπορούσε να βρει το γκολ. Στο 56′ και μετά από όμορφη ομαδική προσπάθεια ο Τόμας πλάσαρε άουτ από εξαιρετική θέση και στα επόμενα λεπτά ο Δικέφαλος δυσκολεύτηκε να βρει ευκαιρίες παρότι ήταν μονίμως γύρω ή και μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων.

Η λύση ήρθε τελικά για τον ΠΑΟΚ στο 89′ όταν μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Σβαμπ κι εκείνος από κοντά την έστειλε με δύναμη στα δίχτυα. Τρία λεπτά μετά μάλιστα, ο Τσιντώτας έδιωξε πάνω στον Κωνσταντέλια και ο νεαρός άσος του Δικεφάλου τον κρέμασε με άψογο πλασέ για το τελικό 0-2.

Ατρόμητος: Τσιντώντας, Τσακμάκης, Ασεβέδο, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Κούντε (Φριντζόνσον 68’), Έρλινγκμαρκ, Γιουμπιτάνα (Γκονζάλες 61’), Ρομπάϊγ (Κουέν 76’), Ντιρκς (Βαλένσια 61’), Βέργος (Αντιέλσκι 76’).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ (Σβαμπ 76’), Μεϊτέ, Αντρίγια (Ντεσπόντοφ 71’ ), Τάισον, Μουργκ (Κωνσταντέλιας 60’), Τόμας (Σαμάτα 60’).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ