Το δίδυμο Τσικίνιο – Όρτα, το «λίφτινγκ» του άξονα και ο… Superman

Το δίδυμο Τσικίνιο – Όρτα, το «λίφτινγκ» του άξονα και ο… Superman

Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ (4-1) με τους Τσικίνιο και Όρτα να είναι καθοριστικοί και τον... Superman του να είναι ξανά επιδραστικός στο παιχνίδι του.

Ο Ολυμπιακός γύρισε από την Τούμπα με το «διπλό» στις αποσκευές του (4-1) είχε σε μεγάλη μέρα τους νεοφερμένους Τσικίνιο και Όρτα, ενώ η εμφάνιση του Superman Ποντένσε, ήταν το κλειδί για να βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα ενόψει και των play offs.

Με αυτή τη νίκη οι Πειραιώτες έστειλαν μήνυμα επιστροφής φτάνοντας τους 47 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους τέσσερις τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, που έχουν από 51 πόντους και στους πέντε αυτή από την ΑΕΚ που είναι στην κορυφή με 52.

Διαβάστε επίσης: Η Marca αποθέωσε Μεντιλίμπαρ και Ολυμπιακό: «Αμφιβάλει κανείς ότι είναι εφικτό να…»

Το… πορτογαλικό «λίφτινγκ» στον άξονα

Η μεγάλη διαφορά στο χτεσινοβραδινό ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, ήταν η… πορτογαλική αναβάθμιση του άξονά του τον περασμένο Ιανουάριο. Τσικίνιο με Όρτα στον χώρο του κέντρου, σε συνδυασμό με την παρουσία του Κάρμο στην άμυνα, έδωσαν το κάτι παραπάνω στην ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο Πορτογάλοι μέσοι (μαζί με τον εξίσου καλό Έσε), κέρδισαν κατά κράτος την μάχη του κέντρου απέναντι στην αντίστοιχη τριάδα του ΠΑΟΚ (Μεϊτέ, Οζντόεφ, Μούργκ). Ο Τσικίνιο κινήθηκε σε πιο χαμηλά μέτρα, όντας αυτός που έπαιρνε την πρώτη μπάλα από τα στόπερ για να ξεκινήσει με ασφάλεια το build up. Αγωνιζόμενος σε όλο το 90λεπτο, είχε 46 ενέργειες με την μπάλα, 23/31 (74%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 4/6 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος, 3 κλεψίματα κα 4 κερδισμένα τάκλιν.

Την ίδια στιγμή, ο Όρτα αγωνίστηκε σε πιο ψηλά μέτρα, σαν δεκάρι και προς τα αριστερά, δημιουργώντας συχνά υπεραριθμίες με τον Ποντένσε, σε συνδυασμό με τα ανεβάσματα του Ορτέγκα. Στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε με την συνεχόμενή του κίνηση, αλλά και τα αρκετά κουβαλήματα μπάλας που είχε, έβαλε δύσκολο στο κεντρικό δίδυμο του ΠΑΟΚ. Στις 41 ενέργειές του με την μπάλα, είχε 29/37 (78%) εύστοχες πάσες,

Το… λίφτινγκ στον άξονα ολοκληρώνει ο Νταβίντ Κάρμο. Ο Πορτογάλος αμυντικός, αν και μόλις 24 χρονών, καθοδηγεί εξαιρετικά την άμυνα του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια και πλέον δείχνει να έχει προσαρμοστεί. Η χτεσινή του εμφάνιση ήταν καθοριστική, ειδικά στις στιγμές που ασκούσε πίεση ο ΠΑΟΚ, με τον ίδιο να μετρά 54 ενέργειες με την μπάλα, 33/38 (87%) εύστοχες πάσες, 7/11 εύστοχες μακρινές, 10 αναχαιτήσεις και 1 κλέψιμο.

Superman Returns!

Ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο Superman του Ολυμπιακού, επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν. Ο Πορτογάλος εξτρέμ, δεν είναι απλά μέσα σε όλα τα γκολ της ομάδας του, ούτε σκόραρε ένα από τα γκολ της σεζόν, αλλά ταλαιπώρησε την δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ στα 90 λεπτά που αγωνίστηκε. Είχε 48 ενέργειες με την μπάλα, 22/28 (79%) εύστοχες μεταβιβάσεις, 1 γκολ, 1 ασίστ, 7/8 κερδισμένες μονομαχίες και μάλιστα είχε το ασύλληπτο 3/3 σε μονομαχίες στον… αέρα.

Όλα αυτά σε ένα βράδυ που οι Πειραιώτες είδαν πολλούς παίκτες τους να πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, με τον Πορτογάλο βιρτουόζο να ηγείται αυτής της προσπάθειας ενόψει και της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αρχής γενομένης την ερχόμενη Πέμπτη (22/2) απέναντι στην Φερεντσβάρος, που θα θέλουν να κλειδώσουν ο εισιτήριο για τους «16» του Conference League.

Θυμηθείτε ξανά το ντέρμπι της Τούμπας:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ