Γκερέρο: Ένας «πολεμιστής» για τον Θρύλο

Γκερέρο: Ένας «πολεμιστής» για τον Θρύλο

Το 10.gr παρουσιάζει τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο που βρίσκεται στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό – Το «ξεπέταγμα» στην Αλμπαθέτε, η καθιέρωση στην Λεγανές και το μεγάλο βήμα στο εξωτερικό.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να κλέψει τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο μέσα από τα χέρια της Λεγανές. Ο Ισπανός στράικερ την Τρίτη έφτασε στη χώρα μας και πλέον απομένουν τα τυπικά για να ανακοινωθεί και επίσημα από τους Ερυθρόλευκους.

Ο 27χρονος επιθετικός αποτελούσε διακαή πόθο του τεχνικού της μαδριλένικης ομάδας, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, ο οποίος είχε θέσει ως προαπαιτούμενο για τη νέα σεζόν την παραμονή του Ιβηρα στράικερ στο ρόστερ της Λεγανές. Ο Γκερέρο, όμως, από τη στιγμή που τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός «πάγωσε» τις επαφές του με την πρώην ομάδα του και έκλεισε πίσω του οριστικά το κεφάλαιο Λεγανές.

Οι Ερυθρόλευκοι βάζουν στο ρόστερ τους έναν «πολεμιστή», όπως χαρακτηριστικά σημαίνει το όνομά του στα ισπανικά. Ο Ολυμπιακός ενισχύει την επίθεσή του με έναν ποιοτικό παίκτη, για τον οποίο είχαν ενδιαφερθεί επίσης ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι δύο Δικέφαλοι είχαν ξεχωρίσει την περίπτωσή του, όμως, οι Πειραιώτες ήταν αυτοί που τελικά κέρδισαν την… κούρσα και ετοιμάζονται να ανακοινώσουν την απόκτησή του.

Ο Ιβηρας επιθετικός προέρχεται από γεμάτες χρονιές και έχει αποδείξει περίτρανα ότι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Λεγανές και ήταν συμπαίκτης με τον Δημήτρη Σιόβα. Την περσινή σεζόν ο 27χρονος άσος έπαιξε σε 22 παιχνίδια, στα οποία 4 γκολ και 3 ασίστ. Την περίοδο 2016-2017 έπαιξε σε 31 ματς, έχοντας 5 γκολ και 1 ασιστ.

Πριν πάρει μεταγραφή στη Λεγανές αγωνιζόταν στη Χιχόν. Από το 2012 έως το 2016 έπαιζε φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα. Την τετραετία που έπαιξε στη Χιχόν αγωνίστηκε συνολικά σε 94 παιχνίδια, έχοντας 16 γκολ και 6 ασίστ. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Αλμπαθέτε το 2009 και ένα χρόνο αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή με τα χρώματα της ανδρικής ομάδας. Τα πρώτα του επαγγελματικά… χιλιόμετρα έγιναν στις 9 Ιανουαρίου του 2010 στο παιχνίδι της Αλμπαθέτε με την Ρεκρεατίβο Ουέλβα για τη δεύτερη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Ο Γκερέρο, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένας γεννημένος πολεμιστής. Ο δρόμος για την καθιέρωση στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά ο Ιβηρας στράικερ δεν τα παράτησε ποτέ.  Πάντα πίστευε στις δυνατότητές του και πάντα δούλευε σκληρά για να πετύχει τους στόχους του. Ένα βήμα τη φορά. Αργά και σταθερά, για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του.

Οι στόχοι του μεγάλωναν συνεχώς, αλλά δεν ξέχναγε ποτέ από πού ξεκίνησε. Του αρέσει να κρατάει ως ενθύμια τις φανέλες με τις οποίες έχει αγωνιστεί, ενώ ξεχωριστή θέση στη συλλογή του έχει η μπάλα που πέτυχε το πρώτο του επαγγελματικό γκολ. Λατρεύει να κρατάει «ζωντανό» το παρελθόν του και πάντα στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Τώρα πλέον θα αρχίσει να μαζεύει ενθύμια που θα έχουν ερυθρόλευκο χρώμα, αφού από εδώ και στο εξής θα αγωνίζεται στην Ελλάδα με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες είναι η πρώτη ομάδα εκτός Ισπανίας που θα αγωνιστεί και αναμφίβολα είναι το πιο μεγάλο βήμα που έχει κάνει μέχρι στιγμής στην καριέρα του. Όπως και στις προηγούμενες ομάδες που αγωνίστηκε, έτσι και στον Ολυμπιακό θα παλέψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του συλλόγου και μια θέση στη βασική 11άδα.

Δείτε τον εν δράσει:

https://www.youtube.com/watch?v=aILY2Ue1aoI

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ