Οι… σερβιτόροι του Ελ Κααμπί: Αυτοί έχουν φέρει τον Μαροκινό στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Superleague (vids)

Οι… σερβιτόροι του Ελ Κααμπί: Αυτοί έχουν φέρει τον Μαροκινό στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Superleague (vids)

Οι πέντε ερυθρόλευκοι που έχουν μοιράσει ασίστ στον Μαροκινό «killer» του Ολυμπιακού και οι δύο... Ευρωπαίοι.

Ο ερχομός του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει αλλάξει ριζικά το αγωνιστικό πρόσωπο του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι έχουν γυρίσει σελίδα με τον Βάσκο τεχνικό στον πάγκο τους και αυτό αποτυπώνεται τόσο στα αποτελέσματα (επτά διαδοχικές νίκες σε όλες τις διοργανώσεις), όσο και στον βαθμολογικό πίνακα (το -9 έχει γίνει πλέον -3).

Φυσικά πέρα από το μαγικό… ραβδάκι του Μεντιλίμπαρ η θεαματική αλλαγή του Ολυμπιακού τον τελευταίο μήνα οφείλεται και στον… καυτό Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Διαβάστε επίσης: Να «κλειδώσει» την πρόκριση ο Άρης, για την υπέρβαση ο Παναιτωλικός

Οι ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν σοβαρό πρόβλημα στο σκοράρισμα, όσο ο Μαροκινός φορ βρισκόταν στο Copa Africa, ωστόσο ο 30χρονος κυνηγός είναι πλέον εδώ και το… φωνάζει.

Με 15 γκολ στο πρωτάθλημα και αλλά επτά στην Ευρώπη (σύνολο 22) ο Ελ Κααμπί είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, αλλά και της Superleague, οδηγώντας την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ.

Ωστόσο επειδή τον καλό σέντερ φορ τον… φτιάχνουν και οι συμπαίκτες του πάμε να δούμε ποιοι είναι οι πέντε ερυθρόλευκοι που του έχουν μοιράσει ασίστ σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στο πρωτάθλημα

Ο Γιουσέφ Ελ Κααμπί μετρά μέχρι στιγμής 15 γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας πάρει ασίστ σε επτά από αυτά. Τέσσερα είναι από την άσπρη βούλα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν προέλθει έπειτα από ατομική ενέργεια.

Φορτούνης και Όρτα έχουν μοιράσει από δύο ασίστ στον Μαροκινό φορ στο πρωτάθλημα, ενώ ισάριθμες είναι και οι ασίστ που έχουν προέλθει από τα πόδια του Ποντένσε.

Μια ασίστ έχει μοιράσει και ο Ροντινέι.

Στην Ευρώπη

Η εξαιρετική σχέση του Ελ Κααμπί με τα δίχτυα φαίνεται και εκτός συνόρων με τον ίδιο να έχει καταφέρει να χριστεί σκόρερ επτά φορές. Από αυτά το ένα είναι με πέναλτι, ενώ τις άλλες έξι φορές χρειάστηκε να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του προκειμένου να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Στην κορυφή βρίσκεται ο Ροντινέι, ο οποίος έχει καταφέρει να… ταίσει τον συμπαίκτη του τρεις φορές, ενώ δύο έχει μοιράσει ο Φορτούνης.

Αναλυτικά οι ασίστ προς τον Ελ Κααμπί σε Ελλάδα και Ευρώπη:

Φορτούνης: 4 ασίστ
Ροντινέι: 4 ασίστ
Όρτα: 2 ασίστ
Ποντένσε: 2 ασίστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ