Γκαρσία – Πόνσε: Τα 25 γκολ του «φονικού» διδύμου της ΑΕΚ και η σκέψη του Αλμέιδα να τους βάλει μαζί (vids)

Γκαρσία – Πόνσε: Τα 25 γκολ του «φονικού» διδύμου της ΑΕΚ και η σκέψη του Αλμέιδα να τους βάλει μαζί (vids)

Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε μοιάζουν ασταμάτητοι όταν είναι διαθέσιμοι και ο Ματίας Αλμέιδα σκέφτεται σοβαρά πλέον να τους χωρέσει μαζί στην ενδεκάδα.

Αν πριν τρεις μήνες έλεγε κάποιος ότι στις αρχές Μαρτίου θα έχουν βάλει συνολικά 25 γκολ στο πρωτάθλημα Λιβάι Γκαρσία και Έκι Πόνσε, μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό. Με το ξεκίνημα που είχαν κάνει και οι δύο στη σεζόν, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε. Ο πρώτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς που δεν τον άφηναν να βρει ρυθμό και ο δεύτερος χρειάστηκε χρόνο μέχρι να προσαρμοστεί και να βρει τον εαυτό του.

Όσες δυσκολίες και αν εμφανίστηκαν, όσες αναποδιές κι αν τους έκατσαν, η κλάση τους ήταν δεδομένη και όπως αποδείχθηκε το μόνο που χρειαζόταν ήταν υπομονή. Και λίγη τύχη βέβαια, ώστε να είναι υγιείς και να μπορέσουν να βγάλουν στο γήπεδο αυτά που πραγματικά μπορούν. Τα όσα κάνουν στο δεύτερο μισό της σεζόν με τη φανέλα της ΑΕΚ, είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

Διαβάστε επίσης: About last night…

Νούμερα που ζαλίζουν

Με τα δύο γκολ κόντρα στη Λαμία ο Γκαρσία έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα (14 συνολικά) και είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης. Προσπέρασε τον Πόνσε που έφτασε τα 12 (13 συνολικά) ενώ και οι δύο τους μαζί συνθέτουν το πιο «φονικό» δίδυμο στη Super League με τα 25 γκολ που έχουν βάλει. O Αργεντινός τα έχει βάλει σε 20 συμμετοχές στο πρωτάθλημα ενώ ο άσος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο σκοράρει ουσιαστικά ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Από τα 27 ματς πρωταθλήματος έχει παίξει μόλις στα 13 πετυχαίνοντας ισάριθμα γκολ. Σε αυτά τα 13 έχει καταγράψει 819 λεπτά συμμετοχής, νούμερο που αντιστοιχεί σε περίπου 63 λεπτά ανά παιχνίδι. Απέχει ένα μόλις γκολ από το να ισοφαρίσει την περσινή του επίδοση στο πρωτάθλημα, μόνο που τότε έβαλε 14 γκολ σε 31 ματς. Ήταν η πρώτη του σεζόν ως φορ και χρειάστηκε ένα διάστημα μέχρι να πάρει μπρος.
Όσον αφορά στον Πόνσε, αξίζει να σημειωθεί και κάτι άλλο. Είναι ο μοναδικός από τους παίκτες που βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις του πίνακα των σκόρερ που δεν έχει βάλει γκολ με πέναλτι. Από εκείνο το χατ-τρικ στο Περιστέρι ο 27χρονος φορ έχει πάρει μπρος και βρίσκει δίχτυα με κάθε τρόπο. Και κάπως έτσι έχει μπει σε σκέψεις ο Αλμέιδα.

Γιατί όχι και μαζί

Έχει καιρό που ο προπονητής της ΑΕΚ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει και τους δύο στην ενδεκάδα ενώ στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με τη Λαμία έδειξε και πάλι πως το σκέφτεται σοβαρά. Το έκανε και χθες εξάλλου για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι που έβγαλε τον Πόνσε και έβαλε τον Αραούχο. Και με τους δύο, ο Γκαρσία ήταν σε ρόλο δεξιού εξτρέμ, από όπου έβαλε και τα δύο γκολ στο φινάλε του ματς.

Το αν αυτό ήταν μία εικόνα από τα προσεχώς και αν ο Αλμέιδα θα το επαναλάβει είτε σε κάποιο διάστημα αγώνα είτε από το ξεκίνημα, θα φανεί στην πορεία, όμως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και από την στιγμή που έχει στη διάθεσή του δύο τέτοια υπερόπλα, είναι λογικό να ψάχνει τρόπο να χωρέσει αμφότερους στην ενδεκάδα. Δεν είναι εύκολο και ίσως αποτελεί ρίσκο το να το επιδιώξει σε αυτό το διάστημα της σεζόν. Εκείνος θα ζυγίσει τα συν και τα πλην και φυσικά εκείνος θα αποφασίσει προς τα πού γέρνει η ζυγαριά. Σαν σκέψη και μόνο όμως, σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ