Ανιγκό: «Να αναδείξουμε παίκτες και να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο»

Ανιγκό: «Να αναδείξουμε παίκτες και να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο»

Ο Γάλλος τεχνικός παρουσιάστηκε από τους Κυανέρυθρους και ανέλυσε το πλάνο του για τη νέα σεζόν.

Τα χαρτιά του για τη νέα αγωνιστική σεζόν άνοιξε ο Ζοζέ Ανιγκό, κατά την παρουσίασή του από τον Πανιώνιο. Ο Γάλλος τεχνικός τόνισε ότι στόχος του είναι να αναδείξει νέους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Παράλληλα, τόνισε ότι έχει μάθει να λειτουργεί υπό πίεση και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι Κυανέρυθροι θα παρουσιαστούν έτοιμοι στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την απόφασή του να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου: «Αρχικά είμαι ένα χρόνο στην Ελλάδα, αλλά το νιώθω σαν δεύτερο σπίτι μου. Δεν πήγα στον Λεβαδειακό για χρηματικό κίνητρο. Πέτυχα πράγματα στον Λεβαδειακό και ευχαριστώ τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Πλέον, νιώθω ότι κάνω ένα βήμα παραπάνω ερχόμενος στον Πανιώνιο».

Για τις αλλαγές προσώπων που θα γίνουν στην ομάδα: «Δεν είναι πάντα τα λεφτά που κάνουν τη διαφορά. Υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ακριβοί και μπορούν να βοηθήσουν. Θέλουμε να αναδείξουμε παίκτες και να βοηθήσουμε τον Πανιώνιο».

Για το αν αντιλαμβάνεται τις απαιτήσεις που υπάρχουν ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν: «26 χρόνια στη Μασσαλία είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής έχω μάθει να λειτουργώ με πίεση. Έχω βρεθεί σε γήπεδα με 60.000 κόσμο. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι. Αν φοβόμουν θα καθόμουν σπίτι μου στο Μαρόκο, δίπλα στην πισίνα».

Για το τι πρέπει να περιμένουν οι φίλαθλοι του Πανιωνίου: «Δεν έχει ολοκληρωθεί το σύνολο του Πανιωνίου για τη νέα χρονιά. Δεν μπορώ να πω ποιο θα είναι το στυλ του Πανιωνίου, θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα έρθουν. Ότι έχουμε να δείξουμε θα το δείξουμε στο γήπεδο. Έχω σκοπό να “δημιουργήσω” παίκτες, αλλά η τακτική και το προφίλ θα εξαρτηθεί από τους παίκτες που θα αποκτηθούν».

Για το ποια εικόνα έχει για τον Πανιώνιο: «Δεν μπορεί να έχει ίδια πορεία με πέρυσι γιατί θα έχει αλλάξει το υλικό του Πανιωνίου».

Για το αν ο Πανιώνιος θα είναι έτοιμος στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της νέας σεζόν: «Είναι σε συνεχή επικοινωνία με την διοίκηση. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, θα υπάρξει χημεία και θα είμαστε έτοιμοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος».

Για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Πανιώνιος: «Υπάρχουν θέσεις όπως του Σπιριντόνοβιτς που δεν έχουν καλυφθεί. Θα δούμε τι κενά θα δημιουργηθούν και θα αποφασίσουμε τους παίκτες που θα αποκτήσουμε».

Για το τι γνώριζε για τον Πανιώνιο πριν έρθει στην Ελλάδα: «Ήταν από τις ομάδες που στη Γαλλία τις γνωρίζαμε. Όπως οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ που σε κάθε χώρα τις γνωρίζουμε. Ο Πανιώνιος είναι ομάδα που δεν σου διαφεύγει γιατί έχει ιστορία και συμμετοχές στην Ευρώπη»

Για το αν θα υπάρξει κίνηση ανάλογη με αυτή του Μπραντάο: «Πάντα υπάρχουν οι προοπτικές να γίνει κάτι τέτοιο. Σκοπός είναι να φέρω κάποιον που θα μπορέσει να “χτιστεί” και να κερδίσει και η ομάδα και ο παίκτης».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο και τη Γαλλία: «Αγαπάω την Γαλλία, τη υποστηρίζω, αλλά δεν πιστεύω πως θα είναι η πρωταθλήτρια. Η Βραζιλία είναι ένα καλό σύνολο και πιστεύω πως θα κατακτήσει το τρόπαιο. Επίσης, ο Ντεσάν δεν είναι φίλος μου, δεν μπορώ να πω ότι τον συμπαθώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ