Αυτά είναι τα βαριά χαρτιά του Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Αυτά είναι τα βαριά χαρτιά του Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Το παράδειγμα του βιονικού Βίντα, τα τρομερά επιτεύγματα του Γκαρσία και οι σταθερές της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα.

Η φετινή σεζόν για την ΑΕΚ μπορεί ουσιαστικά να χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μισό όπου το πρόγραμμα ήταν εξαντλητικό για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα με σερί παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και στο δεύτερο μισό όπου ειδικά μετά και τον αποκλεισμό από το Κύπελλο, έμεινε με μία υποχρέωση την εβδομάδα.

Την ώρα που για ένα διάστημα οι άλλοι τρεις διεκδικητές του τίτλου είχαν μέχρι και τρία… καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν σε διπλό ταμπλό μετά τις μεγάλες τους προκρίσεις στο Conference League. Μέσα από δύο κακά μαντάτα όπως ήταν οι αποκλεισμοί, προέκυψε κι ένα καλό για την ΑΕΚ που είχε πλέον να ετοιμάσει μόνο ένα ματς και είδε σταδιακά να αδειάζει το ιατρικό της δελτίο.

Διαβάστε επίσης: «Χαμός» στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Ο Κάνααν, ο Γκριγκόνις και τα 10 «καυτά» συμβόλαια της Euroleague που λήγουν το καλοκαίρι

Σαν το παλιό καλό κρασί

Με αφορμή τη μεγάλη διακοπή στο πρωτάθλημα, αλλά και το γεγονός ότι πλέον μπαίνουμε στην τελική ευθεία της σεζόν, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι ήταν αυτοί που τράβηξαν το μεγαλύτερο κουπί για την ΑΕΚ. Στα 34 του χρόνια (29 Απριλίου θα γίνει 35) ο Ντομαγκόι Βίντα παραμένει ο ηγέτης της κιτρινόμαυρης άμυνας και μία από τις κολώνες της Ένωσης. Ο Κροάτης είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής έχοντας 2.685’ στο ενεργητικό του και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό συμβαίνει για δεύτερη σερί σεζόν. Με 2.889 λεπτά ο Βίντα ήταν και πέρσι πρώτος σε χρόνο συμμετοχής, έχοντας τότε πολύ μικρή διαφορά από τους Χατζισαφί και Πινέδα που ακολουθούσαν. Πέρσι βέβαια η ΑΕΚ δεν είχε Ευρώπη, αλλά έφτασε μέχρι τέλους στο Κύπελλο.

Μετά τον Βίντα φέτος είναι ο Στάνκοβιτς με 2.577 λεπτά ενώ πάνω από 2.000 έχουν επίσης ο Πινέδα με 2.562’, ο Τσούμπερ με 2.275’, ο Ελίασον με 2.190’ και ο Σιμάνσκι με 2.051’. Από τους Έλληνες πρώτος σε χρόνο είναι ο Ρότα με 1693’. Εντυπωσιακά είναι τα δεδομένα και στις εμφανίσεις. Μέχρι τώρα η ΑΕΚ έχει δώσει 39 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Ελίασον έχει καταφέρει να παίξει στα 38 και το μοναδικό από το οποίο έλειψε ήταν η ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Άρη.

Πραγματικά εντυπωσιακό στατιστικό για τον Σουηδό που δείχνει πως έχει αφήσει οριστικά πίσω του τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη πέρσι και φέτος είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Από εκεί και πέρα ακολουθούν οι Τσούμπερ και Πινέδα με 35 εμφανίσεις, ο Μάνταλος με 33, ο Γιόνσον με 32 και οι τελευταίοι 30άρηδες είναι οι Βίντα, Άμραμπατ που έχουν ακριβώς 30.

Τα «τρελά» νούμερα του Λιβάι και οι… απαντήσεις του Πόνσε

Μία ξεχωριστή κατηγορία για την τρέχουσα σεζόν αποτελεί ο Λιβάι Γκαρσία. Το βαρύ πυροβολικό της ΑΕΚ ταλαιπωρήθηκε φέτος από τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός στα μισά παιχνίδια της σεζόν. Για την ακρίβεια, από τα 39 ματς ο 26χρονος επιθετικός έχει αγωνιστεί μόλις στα 20. Σε αυτά έχει καταγράψει 1.279 λεπτά και όμως είναι ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης στη σεζόν με 14 γκολ. Εχει πετύχει 13 γκολ σε 13 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και μοιάζει πολύ εφικτός ο στόχος να ξεπεράσει 18 γκολ που έβαλε συνολικά πέρσι. Σε όλα αυτά θα υπάρχει βέβαια πάντα και ένα μεγάλο «αν». Τι θα γινόταν αν ήταν υγιής και δεν έχανε όλα αυτά τα ματς; Πού θα μπορούσε να φτάσει;

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει και ο Έκι Πόνσε που μετράει 13 γκολ συνολικά και 12 στο πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός άργησε να πάρει μπρος, αλλά από τότε που το έκανε, μοιάζει ασταμάτητος δίνοντας απαντήσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν. Τρίτος σκόρερ της ΑΕΚ στη σεζόν είναι ο Τσούμπερ με επτά γκολ και η έκπληξη έρχεται στη συνέχεια αφού τέταρτος είναι ο Βίντα με έξι. Έξι γκολ που χάρισαν πρόκριση και σημαντικούς βαθμούς εντός κι εκτός των τειχών από τον Κροάτη που είναι το απόλυτο παράδειγμα πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός όταν πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή του δικού του επιπέδου.

Τέλος, ενδιαφέρον έχει και το κομμάτι της δημιουργίας στην ΑΕΚ όπου ξεχωρίζουν οι Ελίασον και Μάνταλος. Ο πρώτος έχει δέκα ασίστ και για δεύτερη σερί σεζόν διακρίνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι ενώ ο Έλληνας άσος ακολουθεί με μία λιγότερη δίνοντας πολύτιμες λύσεις είτε αγωνίζεται βασικός είτε έρχεται από τον πάγκο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ