Το «κόλλημα» Παϊρότζ με την κυβέρνηση και ο αντίκτυπος στον Παναθηναϊκό

Το «κόλλημα» Παϊρότζ με την κυβέρνηση και ο αντίκτυπος στον Παναθηναϊκό

Τα σενάρια για την υπόθεση της πώλησης του Παναθηναϊκού είναι πολλά τα τελευταία 24ωρα και to10.gr δίνει όλες τις απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν για το κατά πόσο προχωράει κανονικά μια συμφωνία που έμοιαζε... βέβαιη.

Η φημολογία τις τελευταίες 3-4 μέρες είναι όλο και πιο έντονη. Το γεγονός πως ο Γιώργος Δώνης δεν έχει βάλει ακόμα την υπογραφή του στην καταρχήν συμφωνία με τον Παναθηναϊκό, μεγαλώνει όλο και περισσότερο την ανησυχία και αυξάνει τα ερωτήματα γύρω από το deal του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ με τον Γιάννη Αλαφούζο για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Τελικά θα προχωρήσει η δουλειά ή κάτι έχει… σκαλώσει στην ιστορία; Που βρίσκεται ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ; Έχουν επικοινωνία οι Παϊρότζ και Αλαφούζος τις τελευταίες μέρες; Κι αν όχι, γιατί; Τι συμβαίνει με την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες – πλην Παναθηναϊκού – δουλειές που θέλει ο Ταϊλάνδος να πάρει στην Ελλάδα;

To10.gr έψαξε το θέμα, ρώτησε και απαντάει σε όλα τα «καυτά» ερωτήματα που αφορούν το πολύ σοβαρό ζήτημα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και… καίει τον κόσμο της ομάδας.

– Τι συμβαίνει με την κυβέρνηση και τις απαιτήσεις που έχει από εκείνη ο Παϊρότζ;

Είναι αλήθεια πως τις τελευταίες μέρες στην ατζέντα της κυβέρνησης το θέμα του Παναθηναϊκού και του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ έχει βρεθεί πολύ χαμηλά. Η κυβέρνηση ασχολείται θερμά με το μείζον εθνικό θέμα του Σκοπιανού, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται στη Βουλή και… χρόνος για τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παϊρότζ στις κουβέντες του με κυβερνητικούς εκπροσώπους, είχε ζητήσει δουλειές στο real estate. Και είχε πάρει κάποιες – πρόωρες – εγγυήσεις για κάτι τέτοιο, όμως βλέπει πως το τελευταίο διάστημα μόνο θετικά δεν είναι τα μηνύματα. Έκανε επαφές στην Αθήνα με κυβερνώντες, αλλά δεν του εγγυήθηκαν το παραμικρό – τουλάχιστον άμεσα.

– Έχουν σχέση οι υπόλοιπες δουλειές με τον Παναθηναϊκό;

Προφανώς και έχουν. Άλλωστε ο Παϊρότζ ήταν μια επιλογή της ίδιας της κυβέρνησης προκειμένου να σταματήσει τον κατήφορο του Παναθηναϊκού. Εκείνη επί της ουσίας τον έφερε στην Ελλάδα, μαζί με Έλληνες συνεργάτες του, όπως ο Βίκτωρας Ρέστης. Και ο Παϊρότζ, σε περίπτωση που δεν έχει οικονομικό όφελος από άλλες δουλειές, αποκλείεται να ασχοληθεί με τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε, η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο συνήθως… ματώνει κάποιον οικονομικά. Δεν του αποφέρει κέρδος. Το να… ξύπνησε ένα πρωί ένας Ταϊλανδός broker και να αποφάσισε πως θέλει να σώσει μια ελληνική ομάδα, χωρίς να κερδίσει τίποτα, είναι απίθανο.

– Που βρίσκεται ο οικονομικός έλεγχος της ΠΑΕ;

Προχωράει κανονικά και δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα. Η πλευρά της «Pan Asia» έχει συναντήσει όλα όσα η πλευρά Αλαφούζου της είχε αναφέρει. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Άρα, θέμα όσον αφορά το συγκεκριμένο σκέλος δεν υπάρχει.

Είναι κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις δύο πλευρές, στα όσα – ελάχιστα – διαρρέουν προς τα έξω. Το τελευταίο, ότι διαρρέονται ελάχιστες πληροφορίες, δεν είναι θετικό, από τη στιγμή που έφτασε η υπόθεση έως εδώ, δηλαδή 20 μέρες πριν το… show me the money της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

– Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η επικοινωνία Αλαφούζου – Παϊρότζ;

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται λίγο πιο… απαισιόδοξα όσον αφορά την ιστορία της μεταβίβασης των μετοχών. Αλαφούζος και Παϊρότζ έχουν να επικοινωνήσουν περίπου μία εβδομάδα. Οι πληροφορίες λένε πως ο Πιεμπονγκσάντ βρίσκεται σε ταξίδι στην Ασία, κάτι όμως που δεν εμποδίζει την επικοινωνία με την πλευρά του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού.

Σε μια συμφωνία που υποτίθεται πως είναι… μια ανάσα από την οριστική επίτευξή της και μάλιστα πριν από δύο μέρες προκυρήχθηκε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, που σημαίνει πως η «Pan Asia» έρχεται, βάζει χρήματα και παίρνει την ΠΑΕ, τότε θα έπρεπε να υπάρχει επαφή. Αλλά τις τελευταίες μέρες υπάρχει… σιγή.

– Είναι πιθανό να χαλάσει το deal;

Μέχρι να μπουν χρήματα από την πλευρά του Ταϊλανδού και των συνεργατών του, όλα είναι ανοιχτά και κανείς δεν μπορεί να μιλάει με σιγουριά για επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό. Επιπλέον, δεν είναι και τόσο… αθώο το ότι δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ο Γιώργος Δώνης.

Υποτίθεται πως θα είχε υπογράψει πριν 8 μέρες, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έλεγε για χθες Παρασκευή, αλλά παρά την επιστροφή Δώνη στην Αθήνα και τη συνάντηση με τον Νταμπίζα, υπογραφές δεν είδαμε. Υπάρχουν αρκετές φήμες για το συμβόλαιο του Έλληνα προπονητή και κατά πόσο… συμφωνεί εν τέλει με τους όρους η πλευρά του Παϊρότζ. Ωστόσο, αν ο Παϊρότζ δεν εμφανίζεται καν στον Αλαφούζο, πως θα εμφανιστεί στον Δώνη ή στον Νταμπίζα;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ