Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Εξαιρετικός ο Δικέφαλος του Βορρά παρέσυρε το τριφύλλι στη Λεωφόρο και έπιασε κορυφή

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-3: Εξαιρετικός ο Δικέφαλος του Βορρά παρέσυρε το τριφύλλι στη Λεωφόρο και έπιασε κορυφή

Ένας εξαιρετικός ΠΑΟΚ απέδρασε με την νίκη από τη Λεωφόρο με 3-2 κόντρα στον Παναθηναϊκό και έβαψε προσωρινά την κορυφή της Superleague ασπρόμαυρη.

Ένας… μεστός ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος του Παναθηναϊκού και με 3-2 έκανε το 3Χ3 την φετινή σεζόν στη Λεωφόρο περνώντας κάπως έτσι προσωρινά στην κορυφή της Superleague.

Ντεσπόντοφ (2′), Τόμας (37′) και Σβαμπ (89′, πεν) τα γκολ του Δικεφάλου. Δύο γκολ ο Μπερνάρ (30′, 93′) από την πλευρά των πρασίνων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παλάσιος στο 89′.

Το τριφύλλι έχασε ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Κοτάρσκι κράτησε όρθιο τον ΠΑΟΚ και ο Σβαμπ σφράγισε ένα τεράστιο διπλό για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Σε δύσκολη θέση πλέον το σύνολο του Φατίχ Τερίμ το οποίο στο τέλος της βραδιάς μπορεί να βρεθεί ακόμη και στο -6 από την κορυφή.

Πως παρατάχθηκαν

Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με αρκετές εκπλήξεις. Πιο συγκεκριμένα τοποθέτησε ξανά στα χαφ τον Γιάννη Κώτσιρα δίνοντας φανέλα βασικού στον Γιώργο Βαγιαννίδη ο οποίος θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας.

Μπακασέτας και Μπερνάρ το δίδυμο στον άξονα του τριφυλλιού, με τους Σπόραρ και Ιωαννίδη στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα ο Ντραγκόφσκι κάτω από τα δοκάρια με τους Γεντβάι και Αράο να συνθέτουν το αμυντικό δίδυμο. Βαγιαννίδης και Μλαντένοβιτς συμπλήρωσαν την τετράδα της άμυνας.

Από την άλλη πλευρά ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιστράτευσε τον Ράφα Σοάρες αντί του Μπάμπα στα αριστερά, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι Μουργκ και Ντεσπόντοφ.

Αναλυτικότερα κάτω από τα δοκάρια ο Κοτάρσκι, Σοάρες, Ότο Κεντζιόρα και Κουλιεράκης θα συνέθεσαν την τετράδα της άμυνας. Στα χαφ, το δίδουμο Μεϊτέ – Σβαμπ με την τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπράντον Τόμας να αποτελείται από τους Τάισον, Μουργκ και Ντεσπόντοφ.

Εξαιρετικό πρώτο μέρος με τρία γκολ και τρελό ρυθμό

Ένταση, τρία γκολ, «σκληρές» μονομαχίες και εξαιρετικός ρυθμός συνέθεσαν το σκηνικό στο πρώτο μέρος . Ένα πρώτο 45λεπτο το οποίο ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο του Βορρά με τον Ντεσπόντοφ να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του μόλις στο 2ο λεπτό.

Στη συνέχεια παρά την ψυχρολουσία ο Παναθηναϊκός ανέκτησε την κατοχή φτάνοντας μια… ανάσα από την ισοφάριση στο 7ο λεπτό, ωστόσο ο Σπόραρ δεν βρήκε στόχο από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.

Δέκα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στο να πάρει «αέρα» δύο τερμάτων με τον Ντεσπόντοφ να κλέβει ψηλά από τον Αράο να κάνει το γύρισμα προς τον Τόμας με τον Ντραγκόσφκι ωστόσο να λέει «όχι» στον Ισπανό φορ.

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε σταδιακά την πίεση του και με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα είδε να αποδίδει καρπούς με τον Μπερνάρ να φέρνει το ματς στα ίσα με μονοκόμματο σουτ μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο την ώρα που οι πράσινοι είχαν κατασκηνώσει μπροστά από την εστία του Κοτάρσκι και πίεζαν για την ολική ανατροπή, ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε ακόμη ένα γκολ μέσα από μια εξαιρετική αντεπίθεση την οποία ολοκλήρωσε ιδανικά ο Μπράντον Τόμας.

Ο Σβάμπ «κλείδωσε» το τεράστιο διπλό για τον ΠΑΟΚ  

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ. Ο Τερίμ ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στο ματς τους Παλάσιος, Χουάνκαρ και Ρούμπεν, ωστόσο ο Κοτάρσκι βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα όντας ανίκητος σε όποια φάση χρειάστηκε.

Κάπως έτσι όσο το τριφύλλι δεν έβρισκε δίχτυα ήταν δεδομένο πως οι φιλοξενούμενοι θα έβρισκαν την δική τους στιγμή. Και έτσι έγινε με τον Σαμάτα να κερδίζει το πέναλτι από την παρέμβαση του Παλάσιος με το χέρι με τον Σβαμπ να είναι ψύχραιμος από την άσπρη βούλα «κλειδώνοντας» έτσι το τρίποντο για την ομάδα του στο 89΄.

Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε ο Μπερνάρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Βαγιαννίδης (46′ Πέρεθ), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Κώτσιρας, Τσέριν (79′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ (46′ Παλάσιος).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο (77′ Βιεϊρίνια), Κετζιόρα (46′ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61′ Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61′ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Τόμας.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ