Ο «βιονικός» Έσε, τα 6.247… μίλια σε 15 μήνες και το αδιανόητο 39/44 (vids)

Ο «βιονικός» Έσε, τα 6.247… μίλια σε 15 μήνες και το αδιανόητο 39/44 (vids)

Ο Σαντιάγκο Έσε που δεν λέει να πάρει... ανάσα, τα αμέτρητα ποδοσφαιρικά «μίλια» που καταγράφει από τον Ιανουάριο του 2023 και το 39/44 του ακούραστου ηγέτη της μεσαίας γραμμής του Ολυμπιακού

Χωρίς σωστή λειτουργία στη μεσαία γραμμή, καμία ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει καλά. Βασικός κανόνας του ποδοσφαίρου αυτός. Και ο Ολυμπιακός είναι ευλογημένος διότι με ηγέτη τον Σαντιάγκο Έσε έχει συνθέσει ένα άκρως σοβαρό και απόλυτα λειτουργικό κέντρο. Που μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες βοήθειες και αλληλοκαλύψεις στην άμυνα. Και να συμβάλλει καθοριστικά στην εύρυθμη επιθετική ανάπτυξη της ομάδας.

Για μία ακόμη φορά ο Έσε ήταν απολαυστικός. Ο Αργεντινός χαφ στον αγώνα με τη Λαμία «όργωσε» τη μεσαία γραμμή, έτρεχε συνέχεια, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες και οι πάσες του ήταν κατά συντριπτικό ποσοστό εύστοχες. Για την ακρίβεια, είχε 6/7 κερδισμένες μονομαχίες, μία key pass και 90% ευστοχία στις μεταβιβάσεις (47/52). Συμμετείχε επίσης στο αυτογκόλ του Κορνέζου για το 0-4, διότι εκείνος ήταν που έκανε το γύρισμα προς τη μεγάλη περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Η εξήγηση της Φενέρ για την αποχώρησή της (pic)

Το 39/44, τα 3144… μίλια και η 3η θέση πίσω από Πασχαλάκη, Ροντινέι

Ο Έσε είναι αναμφίβολα από τους πιο ακούραστους και «βιονικούς» παίκτες της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Προσφέρει τα πάντα στην ομάδα, ενώ οι στιγμές ξεκούρασής του είναι πραγματικά ελάχιστες. Φέτος, μετράει συνολικά 39 συμμετοχές με την «ερυθρόλευκη» φανέλα, έχοντας καταγράψει μία ασίστ. Αυτή στην γκολάρα του Κώστα Φορτούνη με τη Γουέστ Χαμ για το Europa League.

Συνολικά, ο 22χρονος Αργεντινός μέσος έχει διανύσει 3144… μίλια, με τα λεπτά συμμετοχής του να είναι από τα πιο υψηλά μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού. Μόνο ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης (3.590) και ο Ροντινέι (3.529) έχουν παίξει περισσότερο φέτος.

Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να βρει κάποιος σε ποια ματς δεν έχει αγωνιστεί ο Έσε. Είναι ένα σπάνιο φαινόμενο αυτό. Την 2023-24 περίοδο οι Πειραιώτες έχουν δώσει εν το συνόλω 44 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Σε πόσες έχει λείψει ο ασταμάτητος Αργεντινός; Σε μόλις πέντε. Ενώ μόλις δύο είναι τα ματς που ο Έσε έμεινε εκτός αποστολής για λόγους τακτικής και μετά από επιλογή του προπονητή. Πρόκειται για τα παιχνίδια πρωταθλήματος με Πανσερραϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα στις αρχές της σεζόν.

Από εκεί και πέρα, έχει χάσει ένα ματς μετά από συμπλήρωση καρτών (Κηφισιά) και άλλα δύο λόγω προβλήματος τραυματισμών (Κηφισιά, Παναθηναϊκός).

Τραβάει κουπί 15 μήνες τώρα ασταμάτητα

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το γεγονός ότι ο Σαντιάγκο Έσε ήταν στα… κόκκινα και πριν πάρει τη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Στην Ουρακάν, ως αρχηγός, την περίοδο Ιανουάριος – Αύγουστος 2023 κατέγραψε 37 συμμετοχές, μετρώντας πέντε γκολ σε 3.103 αγωνιστικά λεπτά.

Αν τα βάλουμε στη… σούμα; Ο Λατινοαμερικάνος μέσος έχει διανύσει συνολικά 6.247 ποδοσφαιρικά «μίλια» από τον Ιανουάριο του 2023 μέχρι σήμερα. Εδώ και 15 μήνες, δηλαδή, ο Έσε δεν έχει πάρει ούτε… ανάσα. Και όπως φαίνεται, θα το πάει non-stop μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ