Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Μη σταματάς… (vid)

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1: Μη σταματάς… (vid)

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ με γκολ των Κίνι (27’) και Ζέλσον Μαρτίνς (61’) και παρέμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου - Μείωσε στις καθυστερήσεις ο Μάρκος Αντόνιο.

Με φόρα από την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 2-1, για την 6η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι, που παρατάχθηκαν από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι με την Φενερμπαχτσέ στην Τουρκία, δεν άφησαν κανέναν περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του ΠΑΟΚ και επικράτησαν εύκολα του Δικεφάλου.

Διαβάστε επίσης: Άρης – ΑΕΚ 1-2: «Άσο» ημίχρονο, «διπλό» τελικό στο Βικελίδης

Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 27’ με τον Κίνι και στο 61’ έκαναν το 2-0 με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Είδαν επίσης να ακυρώνεται γκολ του Ναβάρο στο 16’ για οφσάιντ του Ισπανού, μετά τη χρήση του VAR, ενώ είχαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα γκολ. Ο Δικέφαλος του Βορρά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 2-1 στο 90+2′ με τον Μάρκος Αντόνιο.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΠΑΟΚ και παρέμεινε στο κυνήγι του τίτλου. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο μεσοβδόμαδο παιχνίδι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (24/4, 19:30), για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Την ίδια μέρα στις 17:00 ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στη Λαμία.

Ετσι παρατάχθηκαν

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Τζολάκη μπροστά από την εστία και τους Κίνι, Ρέτσο, Άμπι και Ρίτσαρντς στην τετράδα της άμυνας. Οι Τσικίνιο και Ιμπόρα ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Μαρτίνς, Όρτα και Ποντένσε πίσω από τον Ναβάρο. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη, παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Κοτάρσκι στο τέρμα και τους Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα στην άμυνα. Οι Οζντόεφ και Μεϊτέ ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Ζίβκοβιτς, Μουργκ και Τάισον στην τριάδα πίσω από τον Τόμας.

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός, σκόραρε ο Κίνι

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να δημιουργεί φάσεις στα καρέ του ΠΑΟΚ. Στο 11’ ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Μπάμπα Ραχμάν απομάκρυνε την τελευταία στιγμή. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Φραν Ναβάρο, μετά από μακρινή μπαλιά του Τζολάκη, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR για οφσάιντ του Ισπανού στην αρχή της φάσης.

Στο 25’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουλιεράκη στον Ναβάρο. Ο σέντερ μπακ του ΠΑΟΚ γκρέμισε τον Ισπανό και ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Ποντένσε εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά ο Κίνι ήταν πιο γρήγορους από όλους και με προβολή έκανε το 1-0 για τους Ερυθρόλευκους.

Λίγο πριν συμπληρωθεί το μισάωρο, ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0 με τον Ναβάρο. Μετά από σέντρα του Κίνι, ο Ισπανός πήρε την κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει στο γκολ που δέχθηκε, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 43’ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρέθηκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, ελίχθηκε και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τσικίνιο. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον Μουργκ, αυτός σούταρε δυνατά, αλλά την έστειλε άουτ.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τον φωτεινό πίνακα στο «Γ. Καραϊσκάκης» να δείχνει 1-0.

Χωρίς αλλαγές

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές, με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 48’ με τον Ναβάρο. Ο Ισπανός επιθετικός βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Δύο λεπτά αργότερα η εκτέλεση φάουλ του Τάισον έφυγε άουτ. Στο 59’ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς,  με τους Ντεσπόντοφ και Σαμάτα να παίρνουν τις θέσεις των Μουργκ και Τόμας.

Γκολάρα και 2-0!

Δύο λεπτά αργότερα, όμως, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, με το πρώτο γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς με την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο Ποντένσε έπαιξε το 1-2 με τον Όρτα, έκανε την κάθετη πάσα στον Ζέλσον Μαρτίνς και αυτός με προβολή νίκησε τον Κοτάρσκι για το 2-0 του Ολυμπιακού.

Στο 67’ και στο 70’ ο Ολυμπιακός είχε δύο τελικές με τον Ποντένσε. Στην πρώτη περίπτωση ο Πορτογάλος βρήκε χώρο και σούταρε δυνατά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Στη δεύτερη ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός ελίχθηκε μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ και σούταρε, αλλά το συρτό σουτ που έκανε πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Στο 77’ ο Δικέφαλος απείλησε με τους Μπάμπα και Κουλιέρακη, με τον Τζολάκη να αποκρούει τη σέντρα σουτ του Αφρικανού, ενώ στη συνέχεια η κεφαλιά του Ελληνα άσου έφυγε άουτ.

Αλλαγές από τον Μεντιλίμπαρ

Μετά τις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έκανε τις πρώτες του αλλαγές στο ματς, με τους Μασούρα και Έσε να παίρνουν τις θέσεις των Ζέλσον Μαρτίνς και Τσικίνιο. Ο Λουτσέσκου απάντησε με τον Μάρκος Αντόνιο αντί του Τάισον. Στο 85’ ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Ελ Κααμπί και Καρβάλιο αντί των Ναβάρο και Όρτα αντίστοιχα.

Μείωσε ο Μάρκος Αντόνιο

Στο 90+2’ ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 2-1 με γκολ του Μάρκος Αντόνιο, μετά από γύρισμα του Ζίβκοβιτς. Μετά το γκολ ο Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε τις αλλαγές του με τον Βέζο αντί του Κίνι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 2-1 και να παραμένει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (90+3′ Βέζο), Ρέτσος, Άμπι, Ρίτσαρντς, Τσικίνιο (78′ Έσε), Ιμπόρα, Μαρτίνς (78′ Μασούρας), Όρτα (85′ Καρβάλιο), Ποντένσε, Ναβάρο (85′ Ελ Κααμπί).

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Οζντόεφ, Μεϊτέ (74′ Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59′ Ντεσπόντοφ), Τάισον (79′ Μάρκος Αντόνιο), Τόμας (59′ Σαμάτα).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ