Νταβίντ Κάρμο: Το «θηρίο» που άλλαξε τα δεδομένα στην άμυνα του Ολυμπιακού (vids)

Νταβίντ Κάρμο: Το «θηρίο» που άλλαξε τα δεδομένα στην άμυνα του Ολυμπιακού (vids)

Ο Νταβίντ Κάρμο κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Και με την ηγετική του παρουσία στην άμυνα έχει ανεβάσει επίπεδο την ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών

Η προσθήκη του Νταβίντ Κάρμο τον περασμένο Ιανουάριο ήταν από τις κινήσεις που ξεχώρισαν. Ο Ολυμπιακός απέκτησε από την Πόρτο έναν top class στόπερ, ο οποίος ανέβασε επίπεδο την άμυνα των Πειραιωτών.

Στα 24 του χρόνια ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός αποδεικνύει γιατί η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Και γιατί η Πόρτο έχει βάλει ρήτρα αγοράς που φτάνει τα 17.500.000 ευρώ. Διότι η αξιοπιστία που προσφέρει στα μετόπισθεν είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Και δεν τη βρίσκεις εύκολα στις μέρες μας.

Στους λίγους μήνες που βρίσκεται στη χώρα μας, ο Κάρμο έχει δείξει ότι είναι εκ των κορυφαίων στη θέση του στη Stoiximan Superleague. Πιθανώς και ο κορυφαίος. Τα χαρακτηριστικά και οι ικανότητές του; Υπερπολύτιμες. Ψηλός, αριστεροπόδαρος, δυνατός, αρκετά γρήγορος για τη σωματοδομή του, βοηθά στη δημιουργία και την ανάπτυξη φάσεων, αλλά και στις στατικές φάσεις. Όχι μόνο αμυντικά για να διώχνει την μπάλα, αλλά και επιθετικά για να δημιουργεί κινδύνους στην αντίπαλη εστία. Έχει πάρει πολλές κεφαλιές, έχει τις ευκαιρίες του, αλλά δεν έχει σκοράρει ακόμα. Είναι θέμα χρόνου, ωστόσο, να βρει δίχτυα.

Η εμφάνιση με την ΑΕΚ και το… σβήσιμο του Λιβάι

Ο Νταβίντ Κάρμο μέχρι στιγμής μετράει συνολικά 18 εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. Σε Ελλάδα (Stoiximan Superleague) και Ευρώπη (Europa Conference League). Με την εμφάνισή του στη νίκη επί της ΑΕΚ (2-0) την περασμένη Τετάρτη (15/5) να είναι μία από τις καλύτερές του με τους «ερυθρόλευκους».

Σε 95 λεπτά, ο Πορτογάλος στόπερ μέτρησε 9 επεμβάσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη του Ολυμπιακού. Είχε 2 κλεψίματα, ενώ έκανε 2 φάουλ και κέρδισε 1. Το κυριότερο; «Έσβησε» τον άνευρο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος αντιμετωπίστηκε εξαιρετικά από τον Κάρμο και γι’ αυτό δεν πήρε πολλές προσπάθειες πάνω του, με αποτέλεσμα να μην δημιουργήσει αρκετούς κινδύνους στην «ερυθρόλευκη» άμυνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ