Ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις «κλοπές» της χρονιάς με τον Αμπι και οι Αγγλοι… τρέχουν

Ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις «κλοπές» της χρονιάς με τον Αμπι και οι Αγγλοι… τρέχουν

Ο Ολυμπιακός έπιασε στον ύπνο όλη την Αγγλία τον Ιανουάριο και έφερε στην Ελλάδα τον Νέλσον Αμπι. Χωρίς καλά καλά να αγωνιστεί ο 20χρονος στόπερ, κοστολογείται με τρελά λεφτά και αποτελεί στόχο μεγάλων ομάδων της χώρας του!

Από το 2010, όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε το τιμόνι της διοίκησης, ο Ολυμπιακός επένδυσε πολλά χρήματα. Οι μεταγραφές που έχουν γίνει σε αυτήν τη 14ετία αγγίζουν τα 200.000.000 ευρώ. Αλλά ίσως καμία εξ αυτών να μην έχει την απόδοση και την… εκτόξευση που προβλέπεται για έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο λίγοι υπολόγιζαν όταν τον Ιανουάριο περνούσε τις πύλες του Ρέντη. Διότι είναι αλήθεια πως ελάχιστοι γνώριζαν το όνομα Νέλσον Αμπι.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Αμπι τον Ιανουάριο, αποκλειστικά με κινήσεις και ταχύτατες της διοίκησής του. Αποκτήθηκε ένας ποδοσφαιριστής από τη Ρέντινγκ, τότε 20ή ομάδα της 3ης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου (League 1), μόλις 20 ετών. Για τον οποίο κανείς δεν είχε ακούσει τίποτε έως τότε. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που βιάστηκαν να… στείλουν στον Ολυμπιακό Β τον αριστεροπόδαρο κεντρικό αμυντικό. Κάνοντας λόγο για «επένδυση για το μέλλον».

Λίγους μήνες μετά, ίσως δεν είναι υπερβολή να αναφέρουμε πως ο Αμπι, αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο που διαθέτει ο Ολυμπιακός. Και αυτή η πρόταση, δεν εμπεριέχει κανένα ίχνος υπερβολής. Βλέπετε, ήδη στον Πειραιά έχουν καταλάβει πως πραγματοποίησαν μία από τις πιο μεγάλες «κλοπές» που έχουν λάβει χώρα στο αγγλικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Με την απόκτηση του διεθνούς με την Εθνική Ελπίδων της Αγγλίας (σ.σ. και εκ των αρχηγών της), να εξελίσσεται σε μια λαμπρή απόφαση.

Οσο κι αν σε κάποιους μπορεί να φαντάζει ακραίο, η αλήθεια είναι πως η αξία του Αμπι αυτή την εποχή ξεπερνάει είναι υψηλότερο από κάθε άλλου ποδοσφαιριστή του ρόστερ. Σε πραγματικά λεφτά, όχι σε επίπεδο… χρηματιστηριακής αποτίμησης. Και αυτό αποτυπώνεται από το γεγονός πως ο Ολυμπιακός μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει δεχθεί ήδη κρούσεις που δείχνουν πόσο σημαντικό «περιουσιακό στοιχείο» είναι ο γεννημένος στις 28 Αυγούστου 2003 στόπερ.

Ο Αμπι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε μόλις 4 παιχνίδια πρωταθλήματος (σ.σ. 302 λεπτά), καθώς δεν ήταν στην ευρωπαϊκή λίστα, ενώ παράλληλα υπήρχε και η εμβληματική μορφή του Νταβίντ Κάρμο, που δεν άφηνε περιθώρια για πολλές συμμετοχές. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τους συλλόγους, ειδικά από το Νησί, να ασχοληθούν ενδελεχώς μαζί του. Και κάποιοι εξ αυτών να έχουν ήδη κάνει τις κινήσεις για να δείξουν το ενδιαφέρον τους.

Σε κάθε περίπτωση, η υπόθεση Αμπι, δείχνει ότι ο Ολυμπιακός παίζει πλέον σε άλλο επίπεδο μεταγραφικά. Και αυτό γίνεται προσπάθεια να το επιβεβαιώσει αυτό το καλοκαίρι για ακόμη μία φορά. Αρχικά κρατώντας τους ποδοσφαιριστές που θέλει (Τζολάκης, Φορτούνης, Ελ Κααμπί), βρίσκοντας λύσεις με τους δανεικούς που θέλει να διατηρήσει (Κάρμο, Ορτα) και κάνοντας σωστή αξιολόγηση του δυναμικού του, με τις υποδείξεις του Μεντιλίμπαρ και των επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Διότι το φετινό καλοκαίρι, είναι διαφορετικό από τα άλλα. Αυτό το καλοκαίρι, ο Ολυμπιακός βγαίνει στην αγοράς κάτοχος ευρωπαϊκού τίτλου…

Οσο για τον Αμπι; Ο Ολυμπιακός έδειξε σε όλη την Ευρώπη ότι η δύναμή του έχει μεγαλώσει. Ότι μπορεί να κάνει… κλοπές ποδοσφαιριστών ακόμη και κάτω από τη μύτη των ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη. Κάνοντας του Αγγλους να… τρέχουν. Με τα πορτοφόλια ανοιχτά…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ