Χατσερίντι : «Είμαι Ουκρανός και δεν πρόκειται να αλλάξω»

Χατσερίντι : «Είμαι Ουκρανός και δεν πρόκειται να αλλάξω»

Ο Εβγέν Χατσερίντι μίλησε στο ουκρανικό σάιτ «Football Hub» και τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει υπηκοότητα.

Τη… σκόνη που άφησε η συνέντευξη του Εβγέν Χατσερίντι στα ελληνικά ΜΜΕ, σήκωσαν στα ύψη οι Ουκρανοί (για το αν θα βγάλει ελληνικό διαβατήριο) και έτσι ο υψηλόσωμος αμυντικός του ΠΑΟΚ έκανε νέες δηλώσεις στην Ουκρανία για να κατευνάσει τα πνεύματα.

Μιλώντας στο σάιτ «Football Hub», τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει υπηκοότητα, κάτι το οποίο φυσικά δεν είναι υποχρεωμένος να κάνει, καθώς μπορεί να έχει διπλή υπηκοότητα όπως τόσα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, καθώς ο πατέρας του είναι Έλληνας.

Ο Ροντρίγκο Ρέι για παράδειγμα είναι Αργεντινός, μπορεί να παίξει στην Εθνική της χώρας του, αλλά όταν ήρθε στον ΠΑΟΚ έβγαλε και ιταλικό διαβατήριο για να παίξει ως κοινοτικός.

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες, έχει 27 συμμετοχές στην Εθνική Μαρόκου (από όπου είναι οι γονείς του), αλλά στον ΠΑΟΚ παίζει ως κοινοτικός έχοντας διπλή υπηκοότητα (και βελγική).

Τέλος πάντων, ο Χατσερίντι μιλώντας στο «Football Hub» επισήμανε: «Είχαμε μια ζωντανή συνέντευξη στη νέα μου ομάδα και η απάντησή μου παρεξηγήθηκε. Αντιμετωπίζω την Ελλάδα με πολύ μεγάλο σεβασμό, αλλά είμαι Ουκρανός και δεν πρόκειται να αλλάξω την ιθαγένειά μου.

Αγαπώ την Ουκρανία! Η χώρα αυτή μου έδωσε τα πάντα. Έχω παίξει στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας για πολλά χρόνια και όταν καλούμαι σ’ αυτή την ομάδα είμαι πάντα περήφανος.

Αν στο μέλλον η εθνική Ουκρανίας με χρειαστεί με πολύ χαρά θα έρθω να αγωνιστώ ξανά».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ