ΠΑΟΚ : Θετικά μηνύματα, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος…

ΠΑΟΚ : Θετικά μηνύματα, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος…

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο του φιλικό παιχνίδι και παρότι η δυναμική της Γάνδης δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα, όμως σίγουρα ο Ράζβαν Λουτσέσκου είδε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της ομάδας του.

Ο Δικέφαλος έδωσε την Τρίτη (26/6) το πρώτο φιλικό παιχνίδι με τη Κ-23 της Γάνδης, ένα ματς που δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, αλλά και για την ατομική επίδοση του κάθε ποδοσφαιριστή.

Από την φιλική αναμέτρηση απουσίαζαν ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που με το ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως είναι ο Πρίγιοβιτς (ασχέτως με τι θα γίνει το επόμενο διάστημα με το ενδεχόμενο μεταγραφής του σε κάποια ομάδα του εξωτερικού), ο Βιερίνια, ο Χατσερίντι, Πέδρο Ενρίκε, Μουλέν αλλά και ο μόνιμος τραυματίας Λεβέκ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, είχε επικεντρώσει την προσοχή του σε ποδοσφαιριστές που ήρθαν το καλοκαίρι, κυρίως στους δανεικούς ποδοσφαιριστές, για διεκδικήσουν το εισιτήριο της παραμονής τους στην Τούμπα. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξαν αρκετά ορεξάτοι. Αυτό που διέκρινε ο 49χρονος προπονητής είναι το πείσμα, αλλά και η προθυμία που έδειξαν να παίξουν ακόμα και σε διαφορετικές θέσεις.

Ο πεισματάρης ο Λάμπρου
Ο ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, από τον Πανιώνιο, είχε ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της ομάδας πως θα «παλέψει» για να πείσει τον Ραζβάν Λουτσέσκου πως αξίζει να πάρει μια ευκαιρία. Ο Κατερινιώτης πλάγιος επιθετικός στο φιλικό με την Γάνδη ήταν από τους ποδοσφαιριστές που έκαναν την διαφορά. Ήταν στις περισσότερες φάσεις που δημιουργήθηκαν στα καρέ της Γάνδης ενώ πέτυχε και γκολ. Αν συνεχίσει με την ίδια διάθεση στο υπόλοιπο στάδιο της προετοιμασίας, σίγουρα θα κερδίσει το εισιτήριο της παραμονής του στην Τούμπα.

Ο «μάγκας» Μπαλογιάννης
Ένας δεύτερος που ξεχώρισε ήταν ο Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης. Ο νεαρός αμυντικός που ήταν από τους κορυφαίους του ΠΑΟΚ την περσινή χρονιά με την Κ-20, πήρε με το καλημέρα την ευκαιρία που θα ήθελε, κι αυτό λόγω των ενοχλήσεων που είχε ο Λεβέκ. Ο νεαρός αγωνίστηκε και στα δύο ημίχρονα και αυτό που άρεσε ιδιαίτερα ήταν το δημιουργικό άγχος που είχε για να βοηθήσει την ομάδα. Ο Μπαλογιάννης αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο θα καταφέρει να κερδίσει μια θέση στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Οι «παλιοσειρές»
Πάμε και στις «παλιοσειρές» του Δικεφάλου. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, όπως και ο Ελ Καντουρί που για πρώτη φορά συμμετέχει σε προετοιμασία της ομάδας. Ο Μαροκινός άσος αν δεν υποπέσει σε κάποιο μυϊκό τραυματισμό και δουλέψει σωστά τότε ίσως να είναι η αποκάλυψη του φετινού ΠΑΟΚ, γιατί τη μπάλα την ξέρει… δεν την ξέχασε.

Μάτος-Ζαμπά
Ένα καινούργιο δίδυμο που θα δούμε από φέτος στην δεξιά πλευρά είναι οι Μάτος-Ζαμπά. Οι Βραζιλιάνοι έδειξαν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο προσαρμογής για να βρουν την κατάλληλη χημεία. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν πολλά κοινά στοιχεία στο παιχνίδι τους, όπως είναι η ταχύτητα, οι ντρίπλες, αλλά και οι τοποθετήσεις τους στις στημένες φάσεις. Αυτό το δίδυμο θα μας απασχολήσει σε όλη την διάρκεια της χρονιάς και ίσως να είναι ένα από τα καλύτερα στην Super League.

Περισσότερα και ασφαλή συμπεράσματα για τον Ράζβαν Λουτσέσκου στα επόμενα φιλικά παιχνίδια…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ