Δημήτρης Εμμανουηλίδης : Το παιδί θαύμα του Παναθηναϊκού που έχει «τρελάνει» τους σκαόυτερς της Ευρώπης

Δημήτρης Εμμανουηλίδης : Το παιδί θαύμα του Παναθηναϊκού που έχει «τρελάνει» τους σκαόυτερς της Ευρώπης

O Δημήτρης Εμμανουηλίδης, το μικρό διαμάντι του Παναθηναϊκού, κάνει πάταγο (και) στους Μεσογειακούς Αγώνες, με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα από σκάουτερς κορυφαίων ευρωπαϊκών ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας του με τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου να έχουν ωθήσει την ομάδα στην αγωνιστική εξαθλίωση. Τέτοιες περίοδοι αποτελούν πολλές φορές ευκαιρία για ανάδειξη και προώθηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Μια ευκαιρία για κάτι ανάλογο φαίνεται πως είναι η περίπτωση του Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Ο Δημήτρης γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου του 2000 στα Λεύκτρα Βοιωτίας, μπορεί ακόμη να μην έχει καν ενηλικιωθεί έχει ωστόσο πετύχει αρκετά πράγματα ικανά να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω του. Τελευταίο του επίτευγμα (για να το πάρουμε λίγο ανάποδα) είναι η εκπληκτική του παρουσία με την ελληνική ομάδα στους Μεσογειακούς Αγώνες. Έχοντας πετύχει 2 γκολ (το μοναδικό στη νίκη με 1-0 επί της Τουρκίας και το δεύτερο στο 3-1 επί της Γαλλίας) αλλά και μία ασίστ, έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα σκάουτερς από όλη την Ευρώπη. Και όχι άδικα…

Η απόρριψη και η πρώτη δικαίωση

Από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει ότι το «έχει» αλλά και ότι είναι αποφασισμένος να το κυνηγήσει μέχρι να δικαιωθεί. Έχοντας δοκιμαστεί από όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες (Ολυμπιακό, ΑΕΚ,Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) και έχοντας γνωρίσει την απόρριψη, ο μικρός Δημήτρης δεν το έβαλε ποτέ κάτω και η δικαίωση ήρθε τον Δεκέμβρη του 2015 όταν δοκιμάστηκε για δεύτερη φορά από τον Παναθηναϊκό. Τότε και ύστερα από αρκετές μέρες καθημερινών προπονήσεων ενημερώθηκε από τον Δημήτρη Μάρκο (υπεύθυνο τότε στο scouting της ομάδας) ότι πλέον δεν θα δοκιμάζεται αλλά έχει επιλεχθεί για την στελέχωση των τμημάτων υποδομής. Η πρώτη μεγάλη δικαίωση για τον Δημήτρη είχε έρθει.

Το «μπαμ» στα τμήματα υποδομής και το «χτύπημα» της μοίρας που τον δυνάμωσε ακόμη πιο πολύ 

Άρχισε να αγωνίζεται με την Κ16 κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις, τόσο που ο Ολυμπιακός προσπάθησε χωρίς επιτυχία να τον πάρει από τους «πράσινους». Η επόμενη χρονιά τον βρήκε αγωνιζόμενο με την Κ17 του Παναθηναϊκού και εκεί ουσιαστικά έκανε το πρώτο «μπαμ». Πέτυχε 16 γκολ (2 εκ των οποίων στη νίκη με 3-2 επί του Ολυμπιακού), ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και δεύτερος του πρωταθλήματος ενώ παράλληλα αγωνίστηκε και στην Κ17 της εθνικής ομάδας χάρη στις εξαιρετικές του εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό.

Τον Ιανουάριο της πρώτης του ουσιαστικά μεγάλης χρονιάς, δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα της ζωής του αφού έχασε τη μητέρα του από καρκίνο αλλά ακόμη κι αυτό το τραγικό συμβάν, υπήρξε αφορμή να δείξει τον ισχυρό του χαρακτήρα αλλά και την τεράστια θέληση που τον διακατέχει. Λίγες μέρες μετά, όχι μόνο αγωνίστηκε, κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά σκόραρε κιόλας αφιερώνοντας το γκολ στην αγαπημένη του μητέρα. Πλέον έχει ακόμη ένα λόγο για να προσπαθεί, ακόμη ένα λόγο για να τα καταφέρει και να πετύχει. Και η μητέρα του θα είναι η καλή του νεράιδα σε αυτή την προσπάθεια.

Για να φτάσουμε στη χρονιά που μας πέρασε όπου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της απροσδόκητα καλής πορείας του Παναθηναϊκού, στην Κ20, όπου και προάχθηκε αν και ούτε καν 17!! ακόμη στην αρχή της σεζόν, πετυχαίνοντας 19 γκολ με την πράσινη φανέλα. Μάλιστα ήταν και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με τα δημοσιεύματα από την αρχή αυτής της χρονιάς να κάνουν λόγο για ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού.

Το επαγγελματικό συμβόλαιο και το ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα

Από τις 13 Ιουνίου του 2017, ο Δημήτρης έχει υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό παίρνοντας μάλιστα μέρος και στην προετοιμασία του καλοκαιριού με πρωτοβουλία φυσικά του Μαρίνου Ουζουνίδη ενώ αγωνίστηκε και σε κάποια φιλικά. Ο Εμμανουηλίδης έκανε και επίσημο ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, στο παιχνίδι κυπέλλου με την Παναχαΐκή στην Πάτρα, στις 29 του περασμένου Νοέμβρη, όταν και πέρασε αλλαγή από τον Μαρίνο Ουζουνίδη στα τελευταία 25 λεπτά. Κατέγραψε και μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 3 Δεκεμβρίου στη Λεωφόρο.

Οι εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα έχουν προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ομάδες που έχουν προσεγγίσει τον Παναθηναϊκό ώστε να μάθουν πόσο κοστολογείται ο παίκτης. Όσοι τον γνωρίζουν και τον έχουν παρακολουθήσει μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή με ποδοσφαιρικό «τσαμπουκά» και «θράσος», πολύ ικανό στο σκοράρισμα και με εξαιρετική τεχνική. Και πάνω από όλα δουλευταρά με πάθος και τεράστια θέληση να πετύχει. Το μέλλον είναι ολοφάνερα μπροστά του και αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς, αρχής γενομένης από την παρουσία του στους Μεσογειακούς Αγώνες, ο Παναθηναϊκός σύντομα θα δεχτεί μεγάλη πρόταση από ομάδα του εξωτερικού.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ