Το μαρτύριο του Παναθηναϊκού με τις παλινωδίες Αλαφούζου

Το μαρτύριο του Παναθηναϊκού με τις παλινωδίες Αλαφούζου

Στους παίκτες δεν οφείλεται πλέον ευρώ από τις δόσεις, ενώ πριν μερικούς μήνες η ομάδα ήταν με το ένα πόδι στον γκρεμό. Η σιγουριά για Πιεμπονγκσάντ.

Εδώ και τρία χρόνια αυτά που έκανε και κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρούνται ανεξήγητα. Αποδείχθηκε και αυτή τη φορά με την καταβολή ολόκληρης της δόσης Μαϊου στους ποδοσφαιριστές.

Φυσικά κι έπραξε σωστά. Αλλά δεν είχε συνηθίσει κανέναν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να σε τέτοιες κινήσεις. Οι ίδιοι οι παίκτες όταν ενημερώθηκαν έμειναν έκπληκτοι. Πήραν ακόμα και μισθούς και επίδομα αδείας και πλέον έχουν ως οφειλές κάτι μικροποσά που αφορούν παροχές (π.χ. ενοίκια).

Πέρσι τέτοια εποχή ολοκληρωνόταν η πώληση του Μάρκους Μπεργκ και υπήρχαν αρκετοί παίκτες απλήρωτοι. Έσκαγε, μάλιστα και η προσφυγή του Νίκλας Χουλτ, η οποία οδήγησε σε επέκταση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου του με παράλληλη αύξηση αποδοχών σε 500.000 ευρώ! Με την γνωστή κατάληξη. Όλοι έβλεπαν ότι ο Σουηδός σε λίγους μήνες θα κάνει πάλι προσφυγή, όπως και συνέβη κοντά στα Χριστούγεννα. Κι ενώ οι Ουζουνίδης, Διαμαντόπουλος είχαν πει όχι στην τακτική του ατζέντη του Χουλτ, ο μεγαλομέτοχος και οι σύμβουλοί του ανησυχούσαν για τις αντιδράσεις του κόσμου…

Δεν ανησυχούσαν, όμως, για τις αντιδράσεις και για τον διασυρμό της ομάδας σε κάθε επίπεδο, στη διάρκεια της σεζόν. Οι προσφυγές έπεφταν βροχή, παίκτες αποχωρούσαν, εταιρίες έκαναν αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής, οι ποδοσφαιριστές απειλούσαν με απεργίες, όπως κι έπραξαν… Το απόλυτο χάος. Τώρα πως γίνεται μέχρι τον Φεβρουάριο οι ποδοσφαιριστές να έχουν να παίρνουν μέρος της δόσης Οκτωβρίου και να τους παραδίδονται τα χρήματα σε φακέλους και ξαφνικά σε 3,5 μήνες να μην τους οφείλεται ευρώ από δόση, είναι κάτι που μόνο ο Αλαφούζος μπορεί να το απαντήσει.

Αν είναι τα χρήματα φίλων του, του Πιεμπονγκσάντ ή κάποιου άλλου, έχει μία εξήγηση. Αν είναι του ίδιου, πραγματικά πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο. Γιατί δεν πλήρωνε νωρίτερα, για να μην διασύρεται το όνομα του Παναθηναϊκού εντός κι εκτός συνόρων; Γιατί δεν έγινε μία προσπάθεια, ώστε η ομάδα να έρθει νωρίτερα σε συμφωνία με αρκετούς πιστωτές και να μην είναι αναγκασμένη να ξεκινήσει με -6 το νέο πρωτάθλημα και με περιορισμό στις μεταγραφές;

Γιατί δεν πληρώθηκε στην ώρα του ο Βέμερ ή δεν έγιναν επαφές για να βρεθεί νωρίτερα λύση με τον Βέμερ και να μην αφαιρεθούν βαθμοί από την ομάδα; Που εν τέλει της κόστισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκτίσει την ποινή. Τώρα την κουβαλάει στην πλάτη του. Το έργο του πρώην προπονητή υπονομεύθηκε. Ο νέος, ο Γιώργος Δώνης με τη στήριξη του Νίκου Νταμπίζα, ξεκινάει σαφώς με καλύτερες συνθήκες. Ναι μεν, με ένα ιδιαίτερα αδύναμο ρόστερ, αλλά χωρίς γκρίνιες και χωρίς να έχει το μυαλό του κανείς εκτός αγωνιστικού χώρου και αποδυτηρίων.

Με τις παλινωδίες του ο Αλαφούζος στέρησε από τον σύλλογο κι από τον επόμενο ιδιοκτήτη μία ευκαιρία και χρόνο για να επιστρέψει πιο γρήγορα ο Παναθηναϊκός σε ομαλή λειτουργία. Το γιατί έδωσε έγκριση το περασμένο καλοκαίρι για 13 μεταγραφές και μετά ζητούσε αποχωρήσεις, είναι ένα ερώτημα που το έχουμε απευθύνει πολλές φορές, όμως, δεν πρόκειται να το απαντήσει ποτέ ο μεγαλομέτοχος.

Σε κάθε περίπτωση είτε μείνει στην ηγεσία της ΠΑΕ είτε τον διαδεχθεί ο Ταϊλανδός και το ασιατικό fund με τη συμμετοχή και του Βίκτωρα Ρέστη, η αφετηρία για τη νέα σεζόν προκαλεί μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το ότι πληρώνει ο Αλαφούζος δίνει για ορισμένους μία σιγουριά ότι έρχεται η εποχή Πιεμπονγκσάντ. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι και απολύτως βέβαιο.

Θα έπρεπε να πληρώσει ο Αλαφούζος έχοντας ή όχι εγγύηση για οριστική εμπλοκή του Ταϊλανδού. Απλώς ίσως τώρα ήθελε να δείξει ότι δεν ρισκάρει… Ρίσκαρε αρκετά όλη τη σεζόν και υπέστη τρομερή ζημιά ο Παναθηναϊκός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ