Άρης : Ματίγια ο «εκλεκτός» του Πάκο Ερέρα

Άρης : Ματίγια ο «εκλεκτός» του Πάκο Ερέρα

Ο Ισπανός αμυντικός χαφ είναι η επιλογή του Πάκο Ερέρα που θα προτιμηθεί αντί του Φρανσίσκο Σέρο.

Το οριστικό τέλος στις διαπραγματεύσεις του Άρη με τον Φρανσίσκο Σέρο έφερε στο προσκήνιο νέους υποψήφιους ανασταλτικούς μέσους για το ρόστερ της νέας σεζόν. Ψηλά στη λίστα βρίσκεται το όνομα του Χαβιέ Ματίγια, ο οποίος τη δεδομένη χρονική στιγμή ελεύθερος και ο Πάκο Ερέρα κρίνει πως είναι μια ποιοτική λύση για τα χαφ.

Ο 31χρονος Ισπανός ξεκίνησε στις ακαδημίες της Αλμπαθέτε, αλλά ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά σε αυτές της Βιγιαρεάλ. Στη συνέχεια, αγωνίστηκε από το 2007 ως το 2010 στη δεύτερη (101 συμμετοχές, 11 γκολ) και μετά για τις επόμενες δυο διαδοχικές σεζόν πρώτη της ομάδα (14 συμμετοχές).

Τον Ιούνιο του 2011 υπέγραψε στη Μπέτις (52 συμμετοχές, 1 γκολ), σημειώνοντας όσο ήταν παίκτης του συλλόγου την καλύτερη χρονιά της καριέρας του την αγωνιστική περίοδο 2012-13, όταν δόθηκε δανεικός στη Μούρθια (34 συμμετοχές, 12 γκολ).

Η συμφωνία του Ματίγια με την Μπέτις ανανεώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι και το 2017, ωστόσο τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και το συμβόλαιό του λύθηκε τον Ιανουάριο του 2016. Έπειτα, έπαιξε δοκιμαστικά στην αγγλική Ρίντινγκ και στην Έλτσε για τη σεζόν 2016-17 (14 συμμετοχές, 3 γκολ). Ο υποβιβασμός της ομάδας τον άφησε έξι μήνες χωρίς ομάδα και τον Ιανουάριο του 2018 φόρεσε τη φανέλα της Χιμνάστικ Ταραγόνα (10 συμμετοχές).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ