Ο Γουίλιαν του… Μαρτίνς και η «επιστροφή» του Πρίσιτς!

Ο Γουίλιαν του… Μαρτίνς και η «επιστροφή» του Πρίσιτς!

Ο Ολυμπιακός κινείται δυναμικά για τον δανεισμό (με οψιόν αγοράς) του Βραζιλιάνου της Φλαμένγκο, αλλά το όνομα του Βόσνιου χαφ επέστρεψε στο προσκήνιο, μετά το οριστικό «αντίο» στη Ρεν και την... ενημέρωση του ατζέντη του!

Η προσπάθεια του Ολυμπιακού για την ενίσχυση της μεσαίας του γραμμής και κυρίως για την απόκτηση αμυντικού μέσου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν συνεχείς επαφές με τη διοίκηση της Φλαμένγκο και περιμένουν θετικές εξελίξεις για την περίπτωση του Γουίλιαν Αράο. Του ποδοσφαιριστή που έχει υποδείξει-ξεχωρίσει ο Πέδρο Μαρτίνς και ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού για τη μεσαία του γραμμή.

Ο 26χρονος (12/03/1992) μέσος της πρωτοπόρου του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Φλαμένγκο, έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά του μέσου που αναζητά ο Μαρτίνς. Είναι ψηλός, δυναμικός στο παιχνίδι του, αλλά παράλληλα διαθέτει καλή τεχνική και πολύ καλές μεταβιβάσεις, με μεγάλη ευχέρεια στο κάθετο παιχνίδι. Στοιχεία που αναζητά ο τεχνικός του Ολυμπιακού από τον βασικό του χαφ. Καθώς θεωρεί ότι δεν χρειάζεται έναν ακόμη Ρομαό. Δηλαδή έναν παίκτη που ειδικεύεται αποκλειστικά στην «εξολόθρευση».

Από τη Βραζιλία προκύπτει με σαφήνεια ότι ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί επίσημα για τον Γουίλιαν, με δανεισμό ενός έτους και οψιόν αγοράς για το ερχόμενο καλοκαίρι, και έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να έχει καλές πιθανότητες να τον αποκτήσει. Μάλιστα, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ασχοληθεί και προσωπικά με τον παίκτη, εξηγώντας του πώς σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει και εκφράζοντάς του την επιθυμία του να τον δει στα ερυθρόλευκα.

Βεβαίως, η απόκτηση ενός παίκτη από την πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος της Βραζιλίας, που «κουβαλάει» 92 συμμετοχές, 10 γκολ και 10 ασίστ με τη φανέλα της Φλαμένγκο, αλλά και μία συμμετοχή στην Εθνική Βραζιλίας, μόλις πριν έναν χρόνο, γίνεται αντιληπτό ότι δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Με τους Βραζιλιάνους να αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για τον παίκτη και Ιντερνασιονάλ, Σάντος, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, αλλά και μια ομάδα από την Ιαπωνία (σ.σ. το όνομα της δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά ο Γουίλιανο την απέρριψε).

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΟΥ ΠΡΙΣΙΤΣ

Πέραν του Γουίλιαν, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ασχολείται εδώ και καιρό και με άλλες περιπτώσεις μέσος, όπως για παράδειγμα ο Πιερ Κουντέ, ο οποίος είναι πιθανό να ξεκινήσει προετοιμασία με την Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε και για αυτόν τον λόγο η υπόθεσή του έχει κωλυσιεργήσει για λίγο. Ωστόσο, πληροφορίες από τη Γαλλία αναφέρουν ότι στο προσκήνιο του Ολυμπιακού επιστρέφει και το όνομα του βασικού στόχου των Ερυθρόλευκων για τη μεσαία τους γραμμή, που δεν είναι άλλο από τον Σανίν Πρίσιτς.

Ο 24χρονος διεθνής Βόσνιος αμυντικός μέσος δεν απάντησε αρνητικά στον Ολυμπιακό, αλλά ούτε ο Ολυμπιακός απέσυρε την πρότασή του. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια κατάσταση, στην οποία όλα είναι πιθανά. Ο παίκτης παραμένει ελεύθερος, δεν έχει αποδεχθεί καμία από τις προσφορές που του έγιναν από τις ενδιαφερόμενες ομάδες, έκανε διακοπές με τους φίλους και την κοπέλα του και τώρα καλείται να αποφασίσει τι θα κάνει. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός είναι μία από τις πρώτες του επιλογές.

Ο Πρίσιτς έστειλε μόλις προχθές το αποχαιρετιστήριο γράμμα του στη Ρεν, τη φανέλα της οποίας φόρεσε την τελευταία 4ετία και εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του από τον σύλλογο. Παράλληλα, ο ατζέντης του φέρεται να «ενόχλησε» ξανά τον Ολυμπιακό, ενημερώνοντας ότι ο πελάτης του δεν έχει κλείσει πουθενά και πως πρόσφατα απέρριψε την προσφορά που του έγινε από την τουρκική Αντάλιασπορ. Μια ενέργεια που δείχνει, αν μη τι άλλο, ότι ο ποδοσφαιριστής έχει ακόμη στο μυαλό τους τους Ερυθρόλευκους…

Εάν ο Βόσνιος αμυντικός μέσος (σ.σ. θεωρείται περίπτωση… Μιλιβόγεβιτς από τους Ερυθρόλευκους) πράγματι έχει αλλάξει στάση, τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις στη συγκεκριμένη υπόθεση. Καθώς στην περίπτωση του Πρίσιτς το θέμα δεν ήταν οικονομικό. Τουναντίον, ο Ολυμπιακός του είχε προσφέρει ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, που εξέπληξε και τον παίκτη και τους εκπροσώπους του. Το πρόβλημα ήταν το… ελληνικό πρωτάθλημα. Ειδικά από τη στιγμή που του χτύπησαν την πόρτα ομάδες από την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία. Εάν ο ίδιος άλλαξε άποψη και θέλει ο Ολυμπιακό, τότε είναι σαφές ότι οι Ερυθρόλευκοι θα στραφούν ξανά στην απόκτησή του. Εάν αυτό δεν συμβεί, τότε θα κλείσουν άλλον παίκτη. Όπως ήδη προσπαθούν να κάνουν.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι σημαντικό. Εάν ο Πρίτσις αλλάξει άποψη και αποφασίσει να έρθει στην Ελλάδα, τότε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η περίπτωση του Γουίλιαν Αράο είναι «τελειωμένη». Το αντίθετο. Διότι ο Βραζιλιάνος είναι κατά βάση «8άρι», που έχει και αμυντικές αρετές. Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός αναζητά και 8άρι και 6άρι για την ενίσχυση του ρόστερ του, τότε δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί η απόκτηση και των δύο, εάν και εφόσον… Προς το παρόν, εκείνο που θέλει να κάνει  ο Ολυμπιακός, είναι να κλείσει άμεσα έναν χαφ και μετά τους υπόλοιπους…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ