Λημνιός : «Θα διεκδικήσω μια θέση στην 11αδα»

Λημνιός : «Θα διεκδικήσω μια θέση στην 11αδα»

Ο Δημήτρης Λημνιός μίλησε για την εικόνα του ΠΑΟΚ στα φιλικά που έχει δώσει, για τα ματς με τη Βασιλεία, αλλά και του προσωπικούς του στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

Ο Δημήτρης Λημνιός με δηλώσεις του στάθηκε στην σκληρή δουλεία που έγινε επί Ολλανδικού εδάφους, αναφέρθηκε στις μάχες με τη Βασιλεία, αλλά και στις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Ο νεαρός επιθετικός που έχει να δώσει «μάχες» για να παραμείνει στον ΠΑΟΚ με δηλώσεις του μίλησε αρχικά για την εικόνα των ΠΑΟΚ στα τρία φιλικά επί ολλανδικού εδάφους: «Η ομάδα έδειξε ένα μέτριο προς καλό πρόσωπο, στο πρώτο έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Στο φιλικό με την Άντερλεχτ τα βρήκε στην αρχή λίγο σκούρα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτίωσε την εικόνα της και κατάφερε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο τρίτο φιλικό, και πάλι στην αρχή τα βρήκαμε λίγο σκούρα, γιατί οι αντίπαλοι έπαιζαν ένα σύστημα, το 3-5-2, που δεν δουλέψαμε στις προπονήσεις και δεν ασκούσαμε σωστά πίεση. Όταν πιέσαμε σωστά, 2-3 φορές και όχι παραπάνω, παίρναμε σωστά τη μπάλα και κάναμε καλές αντεπιθέσεις. Από εκεί και πέρα, η ομάδα έπαιξε σταδιακά καλό ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε σε προετοιμασία, συνεχίζουμε τη δουλειά και βλέπουμε τα επόμενα φιλικά».

Για το ότι η πίεση της Νόρτζελαντ, προκάλεσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ: «Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε πολύ καλά και εμείς δεν βρήκαμε τις λύσεις που έπρεπε. Δεν κάναμε τις σωστές κινήσεις μέσα στο γήπεδο, για να βγάλουμε τη μπάλα από το δικό μας μισό. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώσαμε την εικόνα μας, βάλαμε ένα όμορφο γκολ κατά την άποψή μου, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε και άλλο. Η Νόρτζελαντ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, σε μία εβδομάδα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Γιουρόπα Λιγκ. Συγχαρητήρια στη Νόρτζελαντ, εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας, πως θα βελτιωνόμαστε και πως θα είμαστε έτοιμοι στα ματς με τη Βασιλεία».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στις θέσεις της επίθεσης: «Από πέρσι ξέρω το πλάνο του προπονητή, ξέρω πως πρέπει να είμαι στο γήπεδο τακτικά. Αυτό δεν σημαίνει κάτι, θα πρέπει να ανεβάσω τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, να γίνω καλύτερος και να διεκδικήσω θέση στη βασική ενδεκάδα. Ο ανταγωνισμός είναι πολύ καλός και υγιής, προσωπικά πιστεύω πως στη φετινή χρονιά θα διεκδικήσω μία θέση στην ομάδα».

Για το αν υπάρχουν διαφορές στην προετοιμασία σε σχέση με πέρσι: «Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και κάνει τη δική του προετοιμασία. Μας γνωρίζει ο προπονητής, γνωρίζουμε και εμείς τη φιλοσοφία του, δουλεύουμε πολύ πάνω στο τακτικό κομμάτι, προσπαθούμε στα φιλικά να είμαστε τακτικά σωστοί, να πιέζουμε ψηλά τον αντίπαλο και να παίζουμε όσο το δυνατόν πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Έχουμε δείξει στα φιλικά κάποια καλά στοιχεία, έχουμε πολλή δουλειά ακόμα και πιστεύω πως θα βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο».

Για το ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει γι΄ αυτόν με προπονητή τον Λουτσέσκου, αφού πριν από έναν ακριβώς χρόνο δεν ήταν στα πλάνα του Στανόγεβιτς και ήταν πολύ κοντά στο να παραχωρηθεί δανεικός: «Αυτό μπορεί να συμβεί στον κάθε ποδοσφαιριστή, να βρεθεί δηλαδή εκτός πλάνων του προπονητή. Εσύ θα πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις, να μην δίνεις δικαιώματα, να μη δημιουργείς πρόβλημα και όταν σου δοθεί η ευκαιρία να την εκμεταλλευτείς, για να διαψεύσεις τον προπονητή. Φέτος δεν έχω τόσο πολύ άγχος, γιατί ο προπονητής μου με ξέρει, μου έχει πει πως με πιστεύει και πως μπορώ να φτάσω ψηλά. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια και κατά την άποψή μου έχω ξεκινήσει καλά στην προετοιμασία. Έχω δείξει καλά στοιχεία, ο προπονητής βλέπει αυτά που πρέπει να δει και νομίζω πως έχω πολλά περισσότερο να δώσω στον ΠΑΟΚ».

Για τις δύο «μάχες» με τη Βασιλεία: «Ο στόχος είναι να βρεθούμε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα είναι κάτι το μοναδικό για τον ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Η Βασιλεία είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, με καλό όνομα και καλά αποτελέσματα στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι. Πιστεύω είναι 50-50, το πρώτο ματς είναι στην Τούμπα και πρέπει να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο, ενώ στη ρεβάνς θα πρέπει να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ