Αποκάλυψη: Αφεντικό μέχρι νεωτέρας ο Αλαφούζος, στον «αέρα» η συμφωνία με Παϊρότζ

Αποκάλυψη: Αφεντικό μέχρι νεωτέρας ο Αλαφούζος, στον «αέρα» η συμφωνία με Παϊρότζ

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, ο Γιάννης Αλαφούζος πήρε την απόφαση να προχωρήσει μόνος του και χωρίς… συνδιοίκηση τον προγραμματισμό της ομάδας εν όψει της νέας σεζόν, τουλάχιστον μέχρι να φανούν λεφτά από την «Pan Asia». Στον «αέρα» η αυριανή Γενική Συνέλευση, όπως και η συμφωνία με τον Πιεμπονγκσάντ.

Από την Τρίτη to10.gr σας είχε προϊδεάσει σχετικά με την αρνητική τροπή που φέρεται να παίρνει το θέμα της παραχώρησης των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον Γιάννη Αλαφούζο στο fund που εκπροσωπεί ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Ο Ταϊλανδός επιχειρηματίας ήρθε στην Αθήνα, αλλά έφυγε χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Ούτε συνάντηση με τον Αλαφούζο είχε, αφού γνώριζε πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα απουσιάζει, ούτε άλλα στελέχη της ΠΑΕ είδε, ούτε επαφές με κυβερνώντες είχε. Κάποιοι λένε πως ο λόγος της επίσκεψής του ήταν για να δείξει πως παραμένει στο… παιχνίδι, τη στιγμή που βγήκε στη δημοσιότητα το ραντεβού του «Athens Alive» με τον Τσίπρα. Κι όσο η πλευρά του Παϊρότζ δεν τοποθετείτε έστω με ανεπίσημο τρόπο, τέτοιου είδους σενάρια θα υπάρχουν πάντα.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν φαίνεται να βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αλλά έχει κάνει και βήματα προς τα πίσω η όλη υπόθεση. Το MoU της συνδιοίκησης Αλαφούζου – Παίρότζ… έληξε στις 30 Ιουνίου, η αυριανή Γενική Συνέλευση όπου υποτίθεται πως θα έμπαιναν τα πρώτα χρήματα από τους Ασιάτες στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα προκηρυχθεί, βρίσκεται στον «αέρα», τις προηγούμενες μέρες υπήρξε η διαρροή πως η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μπορεί να διαρκέσει έως και… πέντε μήνες! Με λίγα λόγια, τα 47 εκατομμύρια που είχε υποσχεθεί η πλευρά του Παϊρότζ πριν από περίπου τρεις μήνες αρχικά έγιναν 20, εκ των οποίων δεν έχουμε δει ούτε ευρώ. Και ούτε πρόκειται να δούμε τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου!

Μάλιστα, αυτό που λεγόταν ήταν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά σε περίπτωση που ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος χωρίς προβλήματα. Ο οικονομικός έλεγχος από πλευράς «Pan Asia» ολοκληρώθηκε πριν από περίπου 20 μέρες και απ’ όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν βρέθηκε κάτι διαφορετικό απ’ αυτά που ήξερε ο Παϊρότζ και οι συνεργάτες του. Κι αν είχε βρεθεί, είναι βέβαιο πως θα το είχαν ανακοινώσει τουλάχιστον οι εν Ελλάδι συνεργάτες του Πιεμπονγκσάντ.

Αφεντικό ο Αλαφούζος

Πως θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός από εδώ και στο εξής, με δεδομένο πως ο Παϊρότζ έχει ζητήσει (;) προθεσμία λίγων ημερών ακόμα; Με απόλυτο αφεντικό τον Γιάννη Αλαφούζο. Εκείνος θα παίρνει όλες τις αποφάσεις, εκείνος θα πληρώνει ό,τι μπορεί και ό,τι θέλει. Με λίγα λόγια, ό,τι γινόταν έως και… χθες, θα συνεχίσει να γίνεται και από σήμερα.

Η ανησυχία που έδειξαν στην πρώτη προπόνηση άνθρωποι της ομάδας δεν πέρασε απαρατήρητη. Ο Κωνσταντίνου «ευχήθηκε» να πάνε όλα και είπε πως αγωνιά και ο ίδιος. Προπονητής και τεχνικός διευθυντής ήταν επιφυλακτικοί, σε αντίθεση με ένα μήνα πριν, όταν είχαν συναντήσει τον Πιεμπονγκσάντ. Λογικό, από τη στιγμή που από τότε μοιάζει με… φάντασμα γι’ αυτούς ο Ταϊλανδός.

Και τα πάντα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει τη νέα του σεζόν με τον Γιάννη Αλαφούζο να παραμένει σε θέση αφεντικού. Εκτός αν το αυριανό ραντεβού Τσίπρα – Γιαννακόπουλου φέρει νεότερες εξελίξεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ