Δερμιτζάκης : «Επικίνδυνη η καθυστέρηση μεταγραφών στον ΠΑΟΚ»

Δερμιτζάκης : «Επικίνδυνη η καθυστέρηση μεταγραφών στον ΠΑΟΚ»

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε για τον ΠΑΟΚ και τις κινήσεις που πρέπει να κάνει για να ενισχυθεί περισσότερο.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Καβάλας. Ωστόσο μίλησε στον «Arena FM 89,4» και για τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το Μουντιάλ.

Για το πώς βλέπει τον αγωνιστικό σχεδιασμό του Δικέφαλου τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ ξεκινά με ένα πλεονέκτημα: είναι ο ίδιος πετυχημένος προπονητής και ο κορμός του. Οι προσθήκες που χρειάζεται είναι λίγες και συγκεκριμένες. Άρα είναι εύκολο το έργο του. Επίσης, στα οικονομικά είναι άριστη η κατάσταση. Έχει και μία καλή κλήρωση. Η Βασιλεία είναι μία πολύ δύσκολη ομάδα με εμπειρία στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θεωρώ ότι ο καλός ο ΠΑΟΚ μπορεί να περάσει. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι παρατηρώ να συμβαίνει κάτι εκτός κανόνων και μεθοδολογίας. Ενώ ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του ένα δύσκολο παιχνίδι και οι μεταγραφές που πρέπει να κάνει είναι συγκεκριμένες και λίγες σε αριθμό, βλέπουμε ότι υπάρχει μία καθυστέρηση, που μπορεί να είναι επικίνδυνη για τον στόχο που έχει η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το εάν εννοεί την απόκτηση αμυντικού χαφ και επιθετικού: «Εννοώ τις δηλώσεις που έκανε εύστοχα ο Λουτέσκου για τις θέσεις του φορ και του αριστερού μπακ, γιατί ο ΠΑΟΚ καθαρό αριστερό μπακ δεν έχει ουσιαστικά εδώ και δύο – τρία χρόνια. Έχει μόνο τον Βιεϊρίνια που για μένα αποδίδει τέλεια γι’ αυτή την θέση. Θα πρέπει ίσως να το δει πιο σοβαρά αυτό, γιατί διαβάζω ότι θέλει να επιστρέψει στην φυσική του θέση. Στα αριστερά της άμυνας είναι μία θέση που του πάει γάντι, γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όλο το παιχνίδι γίνεται από τα μπακ. Δεν υπάρχει, όμως, παίκτης να τον αναπληρώσει…».

Για το εάν θεωρεί πως ο Πρίγιοβιτς μπορεί να είναι έτοιμος στα ματς με την Βασιλεία: «Ναι μπορεί να είναι έτοιμος γιατί δεν αγωνίστηκε με την χώρα του και δεν έχει καταπόνηση, αποκλείστηκε η Σερβία, άρα, έχει τον χρόνο να ξεκουραστεί και να ετοιμαστεί. Θεωρώ δεδομένη την παρουσία του σ’ αυτά τα παιχνίδια. Δεν περνάει από το μυαλό μου ότι ο Πρίγιοβιτς για κάποιο λόγο δεν θα είναι έτοιμος να αγωνισθεί με την Βασιλεία».

Για το στυλ του δεύτερου επιθετικού που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ: «Σε όλες τις θέσεις δημιουργείς ζευγάρια με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Θεωρώ ότι ήδη από το σκάουτ του ΠΑΟΚ, το οποίο εγώ πιστεύω ότι δουλεύει καλά, θα έπρεπε να είχαν βρεθεί παίκτες και κάποιος να είχε κλείσει. Πρέπει γρήγορα να ετοιμαστεί το νέο απόκτημα, γιατί μπροστά του ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο παιχνίδι που θα του δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσει για πρώτη φορά την είσοδο ακόμα και σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το εάν απαιτείται η απόκτηση εξτρέμ μετά την αποχώρηση των Τζάλμα και Μακ: «Ειδικά εάν δεν μείνει ο Ουάρντα σίγουρα χρειάζεται παίκτη στα άκρα ο ΠΑΟΚ. Ο Κάμπος για τους προπονητές ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ. Τακτικά ήταν πολύ καλός, με πολλά τρεξίματα, καλές άμυνες, πολλές προσωπικές ενέργειες επιθετικά, ενώ έβαλε και γκολ όχι πολλά αλλά σημαντικά. Είναι απουσία η αποχώρησή του. Ο Μακ δεν είναι, γιατί δεν πήγε καλά πέρυσι. Ο Ενρίκε μπορεί να αναπληρώσει τον Μακ, ο Κάμπος δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να αναπληρωθεί. Με έναν μεγαλομέτοχο, όπως ο Σαββίδης, που έχει κακομάθει τον ΠΑΟΚ, και με τα οικονομικά δεδομένα που διαθέτει, πρέπει να κάνει επιπλέον κινήσεις στα εξτρέμ. Προτεραιότητα για μένα επαναλαμβάνω είναι η ενίσχυση με φορ, αριστερό μπακ και έναν επιπλέον ακραίο επιθετικό».

Για το πώς βλέπει τις κινήσεις των ΑΕΚ και Ολυμπιακού: «Δεν είδα ακόμα κάτι ιδιαίτερο. Η καθυστέρηση στις μεταγραφές είναι γενική. Η ΑΕΚ έχει απώλειες, όπως και ο Ολυμπιακός, που αλλάζει σχεδόν όλη την ομάδα. Ο ΠΑΟΚ ξεκινά από καλύτερη βάση την νέα σεζόν. Επιβάλλεται να το αξιοποιήσει αυτό, αλλά το δεδομένο και το εύκολο της ενίσχυσής του με λίγους παίκτες, δεν έχει γίνει».

Για τη νέα αρχή στον πάγκο της Καβάλας: «Ήταν μία απόφαση την οποία πήρα μετά από πολύ ώριμη σκέψη. Οι αιτίες ήταν η ίδια η ομάδα γιατί όπως γνωρίζετε σ’ αυτή την ομάδα ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά και διαμόρφωσα μέρος του χαρακτήρα μου, ήταν τα άτομα που επανδρώνουν την διοίκηση και με τα οποία έχουμε απόλυτη ταύτιση απόψεων και φυσικά από την απόφασή μου δεν έλειψε και το συναίσθημα στην δύσκολη στιγμή που βρίσκεται η Καβάλα. Είμαι προπονητής από το 2001. Πέρασα από την Δ’ Εθνική μέχρι τον πάγκο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν βγήκα από παρθενογένεση. Γνωρίζω τις δυσκολίες της κατηγορίας. Αν όμως απομονώσουμε τις δυσκολίες της κατηγορίας και δούμε το πώς θα λειτουργεί η ομάδα, θα μπορέσουμε να φτάσουμε την Καβάλα εκεί που της αρμόζει, με όσο γίνεται περισσότερα νέα και δικά μας παιδιά».

Για τη δήλωση στήριξης του Ζαγοράκη στο πρόσωπό του: «Όλοι θέλουν να υποστηρίξουν τον τόπο τους. Ιδιαίτερα παιδιά όπως ο Ζαγοράκης. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι η ομάδα που ανδρώθηκε, έχει φίλους στην διοίκηση και φυσικά έχει έναν άνθρωπο πολύ δικό του στον πάγκο της ομάδας. Ο Θόδωρος τώρα θα είναι ακόμα πιο κοντά στη Καβάλα. Είναι τιμή για την πόλη και την ομάδα να έχουν μία τέτοια παρουσία να ενδιαφέρεται για την ομάδα».

Για το Μουντιάλ: «Τα γήπεδα είναι γεμάτα και δεν βλέπουμε… παρατράγουδα, αντίθετα βλέπουμε φιλάθλους διαφορετικών χωρών να γιορτάζουν μαζί. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια και στην κυβέρνηση της Ρωσίας για την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση. Όσο για το επίπεδο των ομάδων, λείπει το μεγάλο φαβορί γι’ αυτό βλέπουμε αποκλεισμούς όπως της Ισπανία, της Γερμανίας και της Αργεντινής του Μέσι. Η ψαλίδα έχει μικρύνει. Ένα καλό για το ποδόσφαιρο είναι και η χρησιμοποίηση του VAR γατί χωρίς αυτό θα είχαμε αλλοίωση αποτελεσμάτων. Γίνεται καλή χρήση και όχι κατάχρηση. Δεν βλέπουμε ιδιαίτερη ποιότητα ποδοσφαίρου, αλλά αυτό είναι δικαιολογημένο γιατί οι περισσότεροι παίκτες έχουν κάνει τρελό αριθμό παιχνιδιών. Δεν βλέπω και καινούργιες τάσεις αγωνιστικά. Το 2010 είχαμε την τάση της μετάβασης του παιχνιδιού που έγινε παγκόσμια μόδα. Δεν βλέπουμε και έναν νέο αστέρα».

Για τα προημιτελικά: «Από τις οχτώ ομάδες οι έξι είναι από την Ευρώπη, κάτι που δείχνει την δύναμή της στο ποδόσφαιρο. Από τις οχτώ ομάδες των προημιτελικών οι τέσσερις σήκωσαν το τρόπαιο. Άρα, υπάρχει το κίνητρο στις άλλες ομάδες να σηκώσουν το κύπελλο και το εύχομαι αυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ