Το ραντεβού της Τετάρτης και τα 20 εκ. που έτσι κι αλλιώς θα έβαζε ο Αλαφούζος

Το ραντεβού της Τετάρτης και τα 20 εκ. που έτσι κι αλλιώς θα έβαζε ο Αλαφούζος

To10.gr δίνει απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν από την κίνηση Αλαφούζου. Γιατί βάζει χρήματα τώρα και δεν το έκανε νωρίτερα; Τι αφορούν αυτά τα 20 εκατομμύρια; Πότε συναντήθηκε με τον Παϊρότζ και τι διαβεβαιώσεις έχει πάρει;

Εξέπληξε άπαντες η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να καλύψει ο ίδιος της Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που αναμένεται να προκηρυχθεί στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού. Και εκτός από έκπληξη, δημιουργήθηκαν και πολλά ερωτηματικά που αφορούν κυρίως το γιατί ο Αλαφούζος αποφασίζει να βάλει το χέρι στην τσέπη για ένα τόσο μεγάλο ποσό μέσα σε… μια μέρα και δεν το έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα, ώστε να είχε γλιτώσει η ομάδα πολλά απ’ τα δεινά που πέρασε. Να μην είχε, δηλαδή, ευρωπαϊκό αποκλεισμό, να είχε πάρει την αδειοδότηση, να μην είχε συρθεί στα δικαστήρια τόσες και τόσες φορές.

To10.gr κατέγραψε χθες από νωρίς το απόγευμα την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να είναι εκείνος το αφεντικό στην ΠΑΕ μέχρι ο Παϊρότζ να αποφασίσει να βάλει χρήματα και να πάρει την ομάδα. Κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα, με τη δήλωση του Αλαφούζου που… εμφανίστηκε έπειτα από μήνες και έκανε γνωστό ότι θα βάλει λεφτά. Δείχνοντας, παράλληλα, σίγουρος πως το deal με τον Ταϊλανδό θα καθυστερήσει μεν, αλλά θα προχωρήσει οριστικά.

Στο ερώτημα γιατί μπήκαν τα χρήματα τώρα και δεν είχαν μπει – έστω τα… μισά – νωρίτερα, η απάντηση έρχεται από το ραντεβού που είχαν ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ το βράδυ της Τετάρτης. Ένα ραντεβού που είχε μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε αυτό ο Παϊρότζ ζήτησε λίγες μέρες χρόνο ακόμα από τον Αλαφούζο για να είναι 100% βέβαιος για την επένδυσή του. Του ανέφερε πως θέλει να προχωρήσει κάποια θέματα και με την κυβέρνηση, πριν προχωρήσει οριστικά το deal για τον Παναθηναϊκό και του ξεκαθάρισε ότι μέχρι να κάνει δική του την ΠΑΕ, δεν είναι διατεθειμένος να βάλει λεφτά (κάτι που έχει αναφέρει πολλές φορές to10.gr).

Ο Αλαφούζος του ανέφερε πως δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος, πως ο κόσμος βλέπει με μεγάλη καχυποψία την ιστορία από τη στιγμή που έχουν περάσει τρεις μήνες και του είπε πως προκειμένου να μη χαθεί άλλος χρόνος θα καλύψει ο ίδιος την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, βάζοντας σταδιακά τα 20 εκατομμύρια ευρώ για να καλύψει υποχρεώσεις η ομάδα.

Βάζει αυτά που είχε υποσχεθεί

Προσοχή: ο Αλαφούζος αποφασίζει να βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό, όμως είναι κάτι που είχε υποσχεθεί να κάνει. Στη δήλωση αποχώρησης του περασμένου Σεπτεμβρίου, είχε δεσμευτεί πως θα αναλάβει 20 εκατομμύρια ευρώ από τα χρέη, κάτι που επί της ουσίας κάνει τώρα. Δηλαδή με αυτά τα 20 εκατομμύρια ουσιαστικά… τελειώνει μια και καλή και η μόνη διαφορά είναι ότι τα βάζει πιο γρήγορα απ’ ότι είχε υπολογίσει (θα έβαζε 20 εκατομμύρια ευρώ σε ένα διάστημα 2-3 χρόνων μέχρι να… ξεμπερδέψει) και για άλλο σκοπό. Τα χρήματα αυτά θα καλύψουν υποχρεώσεις και χρέη που αφορούν τον σύλλογο και όχι προσωπικές υποχρεώσεις του Γιάννη Αλαφούζου.

Και τα 20 εκατομμύρια που θα έβαζε ο Παϊρότζ στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία υποτίθεται πως θα προκηρυχθεί… φωτογραφικά για τον Ταϊλανδό; Υποτίθεται πως θα μπουν και θα πάνε σε χρέη και υποχρεώσεις που θα κάλυπτε ο Γιάννης Αλαφούζος, αλλά πλέον θα πρέπει να αναλάβει να καλύψει η πλευρά Πιεμπονγκσάντ. Και ο Αλαφούζος έχει πάρει διαβεβαιώσεις πως κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Το ερώτημα είναι τι θα συμβεί σε περίπτωση που τελικά ο Παϊρότζ κάνει πίσω και δεν προχωρήσει το deal, κάτι που πάντα έχει πιθανότητες σε τόσο μεγάλες… μπίζνες. Εδώ είναι και το… σκοτεινό σημείο της υπόθεσης. Διότι μετά ο Παναθηναϊκός θα βρεθεί με τη θηλιά στο λαιμό, αφού ο Αλαφούζος θα έχει βάλει τα 20 εκατομμύρια για τα οποία είχε δεσμευθεί και άλλη πηγή εσόδων δεν θα υπάρχει πια.

Όμως ο Αλαφούζος εμφανίζεται σίγουρος πως δεν θα κάνει πίσω ο Πιεμπονγκσάντ και γι’ αυτό τον λόγο πήρε το συγκεκριμένο ρίσκο και αποφάσισε να καλύψει μόνος του την ΑΜΚ. Το άμεσο μέλλον θα δείξει ποιος θα δικαιωθεί και ποιος όχι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ