20 εκατ. ευρώ έως τις 23 Αυγούστου στον Παναθηναϊκό

20 εκατ. ευρώ έως τις 23 Αυγούστου στον Παναθηναϊκό

Η απόφαση της ΓΣ του «τριφυλλιού» και η δέσμευση του Αλαφούζου για την κάλυψη της ΑΜΚ. Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία με Πιεμπονγκσάντ αναφέρει η ΠΑΕ.

Την απόφαση να γίνει η ΑΜΚ ύψους 20 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την οποία θα καλύψει ο Γιάννης Αλαφούζος, πήρε η ΓΣ. Υπάρχει, όμως, η πιθανότητα να προκύψει σ’ αυτό το διάστημα συμφωνία με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, κάτι που δεν έχει συμβεί έως τώρα κι ενδεχομένως να μην χρειαστεί να την καλύψει ο νυν μεγαλομέτοχος.

Δικαίωμα προτίμησης οι παλιοί μέτοχοι έχουν έως τις 31 Ιουλίου, δηλαδή ο Αλαφούζος, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο θα πρέπει να έχει καταβληθεί έως τις 23 Αυγούστου. Απ’ όσο συμπεραίνει κανείς, μέχρι εκείνη τη μέρα θα έχει τη δυνατότητα ο Ταϊλανδός να βάλει τα χρήματα και να πάρει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα χέρια του. Κι αυτό προφανώς για να μην σέρνεται για πολύ καιρό η ιστορία, που μόνο κακό προκαλεί στον σύλλογο. Η απόφαση για ΑΜΚ θα επικυρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, ενώ εγκρίθηκαν οι συμβάσεις που υπεγράφησαν ανάμεσα στην ΠΑΕ και τον Ερασιτέχνη για τη χρήση της Λεωφόρου και το χρέος, αλλά καταψήφισαν όπως αναμενόταν οι εκπρόσωποι της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και του Ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΓΣ αποφάσισε:

(α) Tην διεξαγωγή αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 20.000.000 ευρώ με δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων μέχρι την 31/7/2018 & με ημερομηνία καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι την 23/8/2018.

Ο μέτοχος Iωάννης Αλαφούζος εξέφρασε την δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας όπως αναλυτικά ανέφερε και σε χθεσινή δήλωση του.

(β) Δεδομένου ότι η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών προς τον κ. Πιεγκμποσαντ δεν έχει ολοκληρωθεί η Γ.Σ. αποφάσισε ότι δεν συντρέχει στο παρόν χρονικό σημείο λόγος αντικατάστασης του Δ.Σ., η οποία θα γίνει από τον επενδυτή, αφού αποκτήσει την κυριότητα των μετοχών.

(γ) Εγκρίθηκαν οι συμβάσεις της ΠΑΕ από 1-7-2017 έως 30-6-2018 με μειοψηφία της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΑΧΙΑΣ 2012 και του ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ Π.Α.Ο., οι οποίοι καταψήφισαν όλες τις συμβάσεις και ιδιαίτερα τις συμβάσεις με τον ερασιτέχνη.

Η Γ.Σ. θα επικυρώσει και επίσημα την απόφασή της περί ΑΜΚ την Τρίτη 10/7/2018, αφού ολοκληρωθούν και τυπικά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες της προηγούμενης αύξησης».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ