Γκέκας: «Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί επί της Βασιλείας χτυπώντας στις αντεπιθέσεις»

Γκέκας: «Ο ΠΑΟΚ θα προκριθεί επί της Βασιλείας χτυπώντας στις αντεπιθέσεις»

Ο Φάνης Γκέκας ζει μόνιμα πλέον στην Ελβετία και σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις μάχες του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία.

Ο Φάνης Γκέκας από πέρυσι έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ο πρώην διεθνής επιθετικός έχει αποφασίσει να ζήσει μόνιμα στην Ελβετία και σε δηλώσεις του στον «ARENA FM 89.4» αναφέρθηκε αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ με την Βασιλεία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αρχικά, για την επιλογή της Ελβετίας ως μόνιμη κατοικία του είπε: «Μένω στο Μοντρό, είναι κοντά την Σιόν, είναι ωραία περιοχή, κοντά στην λίμνη, ήσυχα. Ζω οικογενειακά. Επέλεξα την Ελβετία ως μόνιμο τόπο κατοικίας γιατί είναι καλύτερο το περιβάλλον για μία οικογένεια».

Για τη ζωή χωρίς ποδόσφαιρο: «Πέρασε ένας χρόνος χωρίς ποδόσφαιρο, μου λείπει πολύ, αλλά ο οικογενειακός βίος μετριάζει τα πράγματα. Θα επιστρέψω σίγουρα στο ποδόσφαιρο, αλλά θέλω τον χρόνο μου».

Για τις απώλειες βασικών παικτών της Βασιλείας ενόψει των αγώνων με τον ΠΑΟΚ: «Ξεκίνησε από πέρυσι αυτό, έγιναν πολλές αλλαγές, έφυγαν πολλοί παίκτες, γι’ αυτό άλλωστε έχασε το πρωτάθλημα τη σεζόν που μας πέρασε. Και τώρα πριν αρχίσει η χρονιά πάλι έχασε τρεις παίκτες. Είναι σημαντικές απώλειες για την Βασιλεία, αλλά είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να παίρνει αποτελέσματα στην Ευρώπη. Πιστεύω, όμως, ότι εάν ο ΠΑΟΚ κερδίσει στο πρώτο ματς της Τούμπας χωρίς να δεχτεί γκολ θα προκριθεί».

Για το στυλ της Βασιλείας: «Είναι πολύ επιθετική ομάδα με σύστημα 4-4-2 τα τελευταία χρόνια, με εναλλαγές σε 4-3-3. Όταν έπαιζα κι εγώ στην Σιόν ήταν φουλ συμπαγής ομάδα. Οι τέσσερις αμυντικοί της ήταν πάρα πολύ καλοί παίκτες, αλλά έγινε ανανέωση παικτών, που τους στοίχισε πέρυσι πολλές απώλειες βαθμών ιδίως από την άμυνα».

Για την αδυναμία της: «Η άμυνα της. Εάν υπάρχει ένας γρήγορος επιθετικός που χτυπάει στην κόντρα είναι ό,τι χειρότερο γι’ αυτές τις ομάδες που επιτίθενται συνεχώς, ειδικά στην έδρα τους. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται νίκη χωρίς να δεχτεί γκολ στην Τούμπα. Μέσα στην Βασιλεία, είναι συμπαγής στην άμυνα και αν παίξει λίγο κλειστά με αντεπιθέσεις, νομίζω, ότι θα πάρει το αποτέλεσμα που θέλει και θα προκριθεί».

Για το εάν πρέπει να παίξει συντηρητικά ο ΠΑΟΚ και μέσα στην Τούμπα: «Νομίζω ότι πρέπει να τους περιμένει στην αρχή να πάρουν αέρα να τους δώσει τον χώρο να ανέβουν ψηλά και να πάρει το παιχνίδι από αντεπιθέσεις και από τα πλάγια όπου ο ΠΑΟΚ είναι καλός. Τον παρακολούθησα σε πολλά παιχνίδια πέρυσι».

Για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και το νέο ελληνικό πρωτάθλημα είπε: «Και οι τρεις είναι δυνατές ομάδες, όπως δυνατές ομάδες είναι και ο Ατρόμητος και ο Πανιώνιος, αλλά και ο Παναθηναϊκός παραμένει Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματά του. Εύχομαι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς επεισόδια».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ