Πλατανιάς : «Ήρθα για να σώσω την ομάδα» είπε ο Ρόκα

Πλατανιάς : «Ήρθα για να σώσω την ομάδα» είπε ο Ρόκα

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους ο νέος τεχνικός του Πλατανιά, Μανουέλ Ρόκα, που έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης, ενόψει του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Στόχος του Πλατανιά για φέτος είναι να παραμείνει στην Super League. Ο Μανουέλ Ρόκα πιστεύει πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει.

Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε αισιόδοξος, ενόψει της συνέχειας, στην επίσημη παρουσίασή του από τους ανθρώπους της κρητικής ομάδας στους δημοσιογράφους.

Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Μανουέλ Ρόκα στην επίσημη παρουσίασή του:

«Είναι τιμή το όνομά μου να ακούγεται ως υποψήφιο σε μια ομάδα που ήταν ο κ.Παράσχος και ο κ.Αναστασιάδης. Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον Πλατανιά να παραμείνει στην κατηγορία. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις και στην Φινλανδία, όπου η ομάδα ήταν προτελευταία όταν πήγα, αν και ήταν φαβορί για το πρωτάθλημα. Και βέβαια στον Πανθρακικό, που επίσης ήταν χαμηλά και πάλι τα καταφέραμε.

Είναι επίσης τιμή μου, καθώς ο Πλατανιάς που έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω ξανά στην Ελλάδα. Σε μια ομάδα μάλιστα που παρέχει πολύ καλές συνθήκες και για τους παίκτες, αλλά και για τον προπονητή. Από την πρώτη μέρα που είμαι εδώ είναι σημαντικό ότι νιώθω καθημερινά αυτή την στήριξη. Ο Πλατανιάς είναι μια ομάδα για την οποία αξίζει να κάνεις την υπέρβαση και να δουλεύεις για αυτήν 24 ώρες την ημέρα».

Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω ακούσει κάτι κακό για αυτήν από τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει εδώ. Έτσι δεν το σκέφτηκα καθόλου όταν μου έγινε η πρόταση. Δεν είχα καμία αμφιβολία, όταν μου είπαν να έρθω να αναλάβω, ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη.

Σε ερώτηση για την εικόνα που έχει μέχρι στιγμής από τους παίκτες, τόνισε:

«Οπως είπε και ο πρόεδρος, υπάρχει θέμα χημείας. Ήρθαν πολλοί παίκτες, ο καθένας θέλει τον χρόνο του να προσαρμοστεί, άλλος πολύ, άλλος λίγο. Κάποιος προπονητής μπορεί να βρει το “κουμπί” σε δύο εβδομάδες, κάποιος σε έναν μήνα, άλλος σε τρεις μήνες. Όμως αν δεν το βρεις, τα αποτελέσματα είναι εναντίον της ομάδας. Υπάρχουν παίκτες από διαφορετικές χώρες και νοοτροπίες. Όλοι όμως πρέπει να μπουν στην ίδια ευθεία. Να ξέρουν τον ρόλο τους μέσα στην ομάδα.

Υπάρχει αλλαγή στη διάθεση, έχω δει αντίδραση. Έχω κάνει τρεις προπονήσεις. Κάθε μέρα ήταν καλύτερη από την προηγούμενη, όσον αφορά στην ένταση, στην προσπάθεια και στην ανταγωνιστικότητα. Αυτό είναι το πιο βασικό. Χωρίς ψυχή δεν μπορούμε να παίξουμε».

Για το αν ο Πλατανιάς είναι για αυτόν πρόκληση:

«Είναι πρόκληση για μένα ο Πλατανιάς. Μεγάλη μάλιστα καθώς καλούμαι να σώσω την ομάδα, η οποία μάλιστα δεν έχει βρεθεί ξανά σε παρόμοια κατάσταση. Μπορεί να υπήρχε, πριν από κάποια χρόνια μια ανασφάλεια, αλλά δεν θυμάμαι να έχει βρεθεί ξανά τόσο χαμηλά. Ακόμα και ματς που δεν τα κέρδιζε, τα τελευταία χρόνια, έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Είναι πρόκληση γιατί δεν είναι εύκολο. Αν ήταν εύκολο, δεν θα ήταν πρόκληση».

Ο Ρόκα ρωτήθηκε για το πως θυμάται τον Πλατανιά, όταν τον είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος:

«Έχω βρεθεί αντίπαλος και πάντα ήταν δύσκολο. Και αυτό είπα στους παίκτες, το πως ένιωσα δηλαδή εγώ όταν ήρθα με άλλη ομάδα να παίξω εδώ ως αντίπαλος. Είχαμε απέναντι μια ομάδα που είχε καλή κυκλοφορία, που πίεζε όταν έχανε την μπάλα. Μια ομάδα με παίκτες μαχητές. Έτσι πρέπει να ξαναγίνει. Αυτό ήθελα να μεταφέρω στους παίκτες για να ξέρουν πως είναι αυτή η ομάδα».

Σε ερώτηση για ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο, είπε:

«Είναι νωρίς να μιλήσω για μεταγραφές. Εγώ έχω 22 παίκτες διαθέσιμους και αυτούς εμπιστεύομαι 100%. Όλοι έχουν την ευκαιρία τους, ακόμα και κάποιοι που δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ή κάποιοι που δεν έχουν βρει το ρυθμό να αντιδράσουν και να δείξουν ότι είναι παίκτες υψηλού επιπέδου. Τους εμπιστεύομαι 100%. Τον Ιανουάριο θα δούμε τι θα γίνει. Θα μιλήσουμε, θα κρίνουμε και θα δούμε που χρειαζόμαστε ενίσχυση».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ