Χουλιάν Κουέστα : Ένα «βουνό» για τον Άρη

Χουλιάν Κουέστα : Ένα «βουνό» για τον Άρη

Ο Πάκο Ερέρα φέρνει στον Άρη έναν τερματοφύλακα με πλούσια σωματικά προσόντα και υψηλές παραστάσεις από την Ισπανία. Η εντυπωσιακή σωματοδομή, ο τραυματισμός του Ικερ Κασίγιας που του «άνοιξε» τον δρόμο και η απόκρουση που τον έκανε γνωστό.

Ο Αρης επέλεξε να διατηρήσει τους Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και Γιώργο Καντιμοίρη και στην επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα, ωστόσο ο Πάκο Ερέρα, αντιλαμβανόμενος τις απαιτήσεις που υπάρχουν δεν αρκείται σε αυτούς για την διαφύλαξη της κιτρινόμαυρης εστίας.

Όπως προέκυψε την Κυριακή (8/7) από το ρεπορτάζ, ο Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Χουλιάν Κουέστα. Έναν τερματοφύλακα που βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία (27 ετών), ενώ με ύψος 1,95μ. διακρίνεται για τη σωματική του διάπλαση που είναι και το μεγάλο του ατού.

Ο Χουλιάν Κουέστα Ντίαθ, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου του 1991 στην Καμποτέχαρ, μια μικρή επαρχιακή πόλη 1.500 κατοίκων στην περιοχή της Γρανάδα. Οπως οι περισσότεροι λατίνοι φέρει (τουλάχιστον) δύο επίθετα, έχοντας πάρει το πρώτο (Κουέστα) πό την πλευρά του πατέρα του και το δεύτερο (Ντίαθ) από την μητέρα του.

Ανδρώθηκε στη Σεβίλλη
Πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Σεβίλλης, λαμβάνοντας πολύτιμες παραστάσεις από τον τρόπο δουλειάς ενός σημαντικού στο ευρωπαϊκό στερέωμα συλλόγου, όπως είναι οι ανδαλουσιάνοι. Εκεί ο Χουλιάν (όπως του αρέσει να τον φωνάζουν) ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Ο τραυματισμός του Κασίγιας που… βόλεψε
Στη Β’ ομάδα των σεβιγιάνων θα «γράψει» 54 συμμετοχές, υπερασπιζόμενος την εστία της για περίπου τρία χρόνια (2010-13). Η τύχη θα του… χαμογελάσει εις διπλούν, όταν ο βασικός τερματοφύλακας της Σεβίλλης Αντρες Πάλοπ θα τραυματιστεί, ενώ την ίδια ώρα τον ευνοεί ένας ακόμη τραυματισμός.

Συγκεκριμένα του τότε «πορτιέρε» της Ρεάλ Μαδρίτης, Ικερ Κασίγιας (έμεινε νοκ-άουτ για 12 εβδομάδες) αναγκάζοντας τη βασίλισσα να αναζητήσει τον προσωρινό αντικαταστάτη του. Θα τον βρει στο πρόσωπο του Ντιέγκο Λόπες, τον δεύτερο τερματοφύλακα της Σεβίλλης τότε πίσω από τον Πάλοπ.

Έτσι δύο μέρες μετά την προώθησή του στην ανδρική ομάδα (σεζόν 2013-14) θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Primera Division. Ένα ντεμπούτο που είναι θετικότατο, καθώς κρατά ανέπαφη την εστία του στο εντός έδρας 3-0 των ανδαλουσιάνων επί της Γρανάδα.

Η απόκρουση που τον έκανε γνωστό
Δεν θα καταφέρει να καθιερωθεί όμως στην Σεβίλλη, καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Ωστόσο έχει μπει πλέον στον ποδοσφαιρικό «χάρτη» και υπάρχει ζήτηση για το πρόσωπό του από άλλες ομάδες της Ισπανίας.  Θα συνεχίσει την καριέρα του στην Αλμερία, αρχικά ως δανεικός (πήγε στις 21/1/14 ως το φινάλε του πρωταθλήματος) και στη συνέχεια ως ελεύθερος, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο. Εκεί θα πάρει χρόνο και θα πραγματοποιήσει 22 εμφανίσεις.

Το ντεμπούτο του με την Αλμερία πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014, ξεκινώντας βασικός στην εκτός έδρας νίκη με 4-3 επί της Μπέτις για το Copa del Rey. Και στην Αλμερία θα τον ευνοήσει ένας τραυματισμός, καθώς ο Ρούμπεν που ήταν μπροστά από εκείνον, θα χτυπήσει.

Έτσι λαμβάνει γάντια βασικού και προκαλεί ντόρο γύρω από το όνομά του, όταν θα αποκρούσει ένα πέναλτι σε ένα ματς με τη Θέλτα. Ο Κουέστα θα κρατήσει ανέπαφη την εστία του και η Αλμερία θα κερδίσει με 1-0 την ομαδα της Γαλικίας.

Η περσινή σεζόν θα τον βρει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός Ισπανίας και συγκεκριμένα σε μια παραδοσιακή ομάδα της Πολωνίας, την Βίσλα. Με την ομάδα της Κρακοβίας, θα γράψει 20 συμμετοχές, και θα την δει να τερματίζει στην 6η θέση του πρωταθλήματος.

Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω, είναι ένας τερματοφύλακας με εντυπωσιακά σωματικά προσόντα και σε πολύ καλή ηλικία. Θεωρείται εξελίξιμος και το σίγουρο είναι ότι ο Πάκο Ερέρα τον γνωρίζει καλά.

Εφόσον η απόκτησή του ανακοινωθεί και επίσημα, ο Πάκο Ερέρα θα έχει στην διάθεσή του εκτός από τον έμπειρο 35χρονο Γιώργο Καντιμοίρη και τον εξελίξιμο 23χρονο Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο και τον Κουέστα.

Ο τελευταίος θα προσθέσει υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των τριών, γεγονός που μπορεί να αποδεχθεί προς όφελος όλων. Λογικά ο Κουέστα είναι αυτός που θα έχει το προβάδισμα για να ξεκινάει στην 11άδα, διαθέτοντας υψηλές παραστάσεις και από την Primera Division.

Πλέον περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ, με τη συνέχεια να βρίσκεται στα χέρια, ή μάλλον στα γάντια του Χούλιαν Κουέστα για να δικαιώσει τον Πάκο Ερέρα να τον επιλέξει. Στον Αρη που επιστρέφει στην Σούπερ Λίγκα, που έχει απαιτήσεις και με τον κόσμο του ανυπόμονο και διψασμένο…

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΟΥΛΙΑΝ ΚΟΥΕΣΤΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ