ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου 2-1

ΠΑΟΚ – Στεάουα Βουκουρεστίου 2-1

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος από τα προηγούμενα φιλικά προετοιμασίας του και επικράτησε 2-1 των... αντιαθλητικών αρκετές φορές Ρουμάνων, που μόνο σαν φιλικό δεν αντιμετώπισαν το ματς.

Τα πρώτα δείγματα από την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον ΠΑΟΚ, φάνηκαν στο αποψινό φιλικό με την Στεάουα. Οι Θεσσαλονικείς είχαν αγωνιστική συνοχή, πρέσινγκ, αλλά και πολύ καλή αλληλοκάλυψη σε σημείο που δεν άφησαν τους Ρουμάνους να δημιουργήσουν ούτε φάση μπροστά από τα καρέ του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Με μοναδικό προωθημένο τον Πέλκα, αλλά και με πολλά ντουμπλαρίσματα από τους Ελ Καντουρί και Μπίσεσβαρ, ο Δικέφαλος παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ουσιαστικά είδαμε την 11αδα που τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, με μοναδική αλλαγή αυτή του Λημνιού στη θέση του Πρίγιοβιτς που ήταν εκτός αποστολής.

Οι Θεσσαλονικείς μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με τον Βιερίνια. Ο Πορτογάλος, με πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, έπιασε τον τερματοφύλακα της Στεάουα εκτός θέσεις και άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΟΚ. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0 με τον Ελ Καντουρί. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Μαροκινός έπιασε από τα δεξιά ένα γυριστό σουτ με τον Βλαντ να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το μισάωρο του αγώνα. Μάλιστα θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα, όπως στην φάση του 20ου λεπτού. Μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια του Πέλκα από τα αριστερά έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ με τη μπάλα να περνάει εκατοστά από το αριστερό παράθυρο του Βλαντ.

Κάποια στιγμή οι ασπρόμαυροι, για ένα πεντάλεπτο περίπου κατέβασαν ταχύτητα. Με τους Ρουμάνους να προσπαθούν να κυριαρχήσουν στο κέντρο και να πατούν τη μεγάλη περιοχή του Πασχαλάκη, μετά από λάθη που έκαναν οι παίκτες του Λουτσέσκου στις μεταβιβάσεις της μπάλας. Ο προπονητής του ΠΑΟΚ βλέποντας πως υπάρχει χαλάρωση στην ομάδα του έβαλε τις φωνές. Στο 37′ σε μια κόντρα επίθεση ο Πέλκας βρήκε τον Μπίσεσβαρ μέσα στην περιοχή, με το πλασέ του Ολλανδού από πλεονεκτική θέση να φεύγει ψηλά.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημίχρονου ο Λουτσέσκου έκανε μόλις μια αλλαγή, αυτή του Λάμπρου στη θέση του Μπίσεσβαρ. Οι Θεσσαλονικείς δεν έδειξαν να πατάνε καλά. Στο 47′

μετά από κακή συνεργασία μεταξύ Πασχαλάκη και Κρέσπο, ο Μαν διεκδίκησε τη μπάλα και με πλασέ μείωσε το σκορ 2-1. Τα λάθη στην άμυνα συνεχίστηκαν και στο 49′ θα μπορούσε να έρθει η ισοφάριση όμως ο Πασχαλάκης με δύσκολη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Το παιχνίδι άρχισε, όσο περνούσε η ώρα να γίνεται σκληρό, καθώς τα μαρκαρίσματα ήταν επικίνδυνα. Μάλιστα ο διαιτητής έκανε αρκετές συστάσεις ενώ έδειξε και μια κίτρινη κάρτα σε παίκτη της Στεάουα. Στο 54′ είχαμε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βαρέλα, να σουτάρει μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε πολύ ψηλά άουτ. Η τελευταία καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 66′ με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια από τον Λάμπρου, με τον Βλαντ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ!

Στα τελευταία λεπτά το ματς κόντεψε να τιναχτεί στον αέρα καθώς υπήρξαν πολύ δυνατά μαρκαρίσματα με τον πάγκο του ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται έντονα στο τεχνικό τιμ της Στεάουα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (46′ Λάμπρου) και Πέλκας.

Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν μετά το 69ο λεπτό και οι: Σιαμπάνης, Κίτσιου, Χατσερίδης, Μαλεζάς, Μπαλογιάννης, Χαρίσης, Σάκχοφ, Ζαμπά, Ενρίκε και Μυστακίδης

Στεάουα: Βλαντ, Μπενσα, Μπαλασα, Φιλιπ, Νεντέλκου, Τανάσε, Μοράις, Μορουτάν, Μπενζάρ, Τσάκα και Γιάκολις.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ