Γι’ αυτό προτιμούν Γιαννακόπουλο, Παπαπέτρου vs Καμπετσή…

Γι’ αυτό προτιμούν Γιαννακόπουλο, Παπαπέτρου vs Καμπετσή…

Η μεταγραφή του Παπαπέτρου ενισχύει το προφίλ του Γιαννακόπουλου. Η σύγκριση με την ΠΑΕ και η στήριξη που οφείλουν να δείξουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Ο Γιάννης Παπαπέτρου ντύθηκε στα πράσινα. Στο άψε σβήσε. Χωρίς να γίνει σίριαλ, έτσι απλά κατέληξε στον Παναθηναϊκό. Μία μεταγραφή που σαφώς ενισχύει το προφίλ του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι ήρθε ένας παίκτης που θα αλλάξει την ιστορία του συλλόγου. Αυτό θα φανεί στην πορεία. Ήρθε, όμως, ένας ταλαντούχος νεαρός Έλληνας αθλητής. Και το κυριότερο για μένα δεν είναι ότι άφησε απλώς τον αιώνιο αντίπαλο, για να φορέσει τη φανέλα του «τριφυλλιού». Άφησε έναν… κανονικό αντίπαλο. Με ισχυρή οικονομικά διοίκηση. Ο Παπαπέτρου δεν έφυγε από μία διαλυμένη ομάδα. Αλλά από έναν αντίπαλο που έφτασε τη σειρά των τελικών στο πέμπτο ματς και είχε το πλεονέκτημα έδρας για να πάει στο final 4 της Ευρωλίγκας.

Κι αυτό είναι για μένα που κάνει πιο σημαντική τη μεταγραφή. Αποδεικνύει περίτρανα, παράλληλα, ότι ο Γιαννακόπουλος όποιον παίκτη θέλει, θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον αποκτήσει. Θα φτάσει στα όρια και θα το πετύχει. Δεν θα χρεώσει τον Παναθηναϊκό για να κάνει το… κομμάτι του. Θ’ απλώσει τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάπλωμα και θα βγάλει τον εγωισμό του για να φτάσει σε μία επιτυχία. Πολλές φορές κάνει λάθη, είναι παρορμητικός, αλλά το ότι σκοπός του είναι το καλό του Παναθηναϊκού δεν το αμφισβητεί κανείς. Τον τρόπο λίγοι ή πολλοί μπορεί να μην τον εγκρίνουν. Αλλά στο τέλος όλοι θα συμφωνήσουν για τον σκοπό του.

Εδώ και πολύ καιρό έχουμε επισημάνει ότι στην άτυπη δημοσκόπηση που διεξάγεται στα social media, ο Γιαννακόπουλος υπερέχει συντριπτικά στις προτιμήσεις του κόσμου, έναντι του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Γιατί πολύ απλά, αυτόν ξέρουν αυτόν προτιμούν. Και τον ξέρουν κι από την καλή κι από την ανάποδη… Μα πάνω απ’ όλα ξέρουν ότι θα τα δώσει όλα για να βλέπει τον Παναθηναϊκό πρωταγωνιστή. Ναι, στην υπόθεση του «Athens Alive» σαφώς κι έχει συμφέρον. Αλλά αν αναλάβει τον Παναθηναϊκό στόχος του θα είναι να τον βλέπει μόνο στην κορυφή.

Ο Ταϊλανδός πάλι, θα έχει στόχο το κέρδος κι αυτός. Αν οι ισολογισμοί είναι θετικοί, αλλά η ομάδα δεν είναι στην κορυφή, δεν γνωρίζουμε τον χαρακτήρα του για να ξέρουμε πόσο θα τον στενοχωρεί. Ένας ξένος σαφώς και δεν έχει το συναίσθημα, το δέσιμο εντός ντόπιου. Προσοχή, όμως. Μην δαιμονοποιούμε κάθε τι ξένο. Στο φινάλε ο Πιεμπογνκσάντ χρήματα, τα δικά του, του Ρέστη, ίσως του Ισραηλινού Μπένι Στάινμετς και δεν ξέρω εγώ ποιου άλλου, έρχεται να βάλει στην ομάδα. Ας αναλάβει και θα έχει χρόνο και δείγμα ο κόσμος για να τον κρίνει. Προς το παρόν μόνο υποθέτει για τον Παϊρότζ…

Η μεταγραφή του Παπαπέτρου δείχνει και κάτι ακόμα. Τη θλιβερή σύγκριση μεταξύ της ομάδας ποδοσφαίρου κι αυτής του μπάσκετ. Ο,τι καλό διαθέτει ο Παναθηναϊκός και μένει ελεύθερο καταλήγει στους ανταγωνιστές του. Ή φεύγουν για το εξωτερικό με ελάχιστο αντίτιμο ή μικρότερο της αξίας τους. Γι’ αυτό είναι άκρως θετική η απόκτηση του Παπαπέτρου. Άλλο να πάει στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ παίκτης του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού ή της εποχής Βαρδινογιάννη κι άλλο του Αλαφούζου, ο οποίος οδήγησε τον σύλλογο στην πλήρη απαξίωση.

Στο μπάσκετ, λοιπόν, η διοίκηση ανακοινώνει Παπαπέτρου. Και στο ποδόσφαιρο πρώτος στόχος είναι ο 19χρονος Αργύρης Καμπετσής της Ντόρτμουντ, ενώ είναι πιθανό να αποκτηθεί ο 22χρονος ομογενής Μαρκ Σιφναίος που έπαιξε πέρσι στην Ινδία και ο Στέφανος Ρεγκάκος (21 ετών). Ο Καμπετσής έφυγε από τον Ολυμπιακό, αλλά πήγε στη Γερμανία για να έρθει τώρα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα ήταν μεγαλύτερη μαγκιά να αφήσει την Κ20 του Ολυμπιακού ως μεγάλο ταλέντο που είναι και να έρθει απευθείας στον Παναθηναϊκό; Ο Σιφναίος επαναλαμβάνουμε είναι 22 ετών. Δεν είναι 17. Στην ηλικία του άλλοι έχουν χτίσει ήδη καριέρα με τίτλους.

Δοκιμάζεται επίσης ο 21 ετών εξτρέμ Δημοσθένης Χαντζάρας, ο οποίος πέρσι ήταν στην Αναγέννηση Καρδίτσας… Εννοείται ότι αυτά τα παιδιά αν μείνουν μπορεί να εξελιχθούν και να εντυπωσιάσουν. Στο γήπεδο κρίνονται όλοι. Ακόμα και στις καλές εποχές του Αλαφούζου, όμως, κανείς δεν σκεφτόταν ότι μπορεί στα ίσια να φύγει παίκτης του Ολυμπιακού και να πάει στον Παναθηναϊκό. Το αν θα συμβεί αυτό με τον Πιεμπονγκσάντ αφεντικό απομένει να το δούμε στην περίπτωση που αναλάβει. Ο Γιαννακόπουλος, όμως, αν βρεθεί κάποτε στο τιμόνι της ΠΑΕ, δεδομένα θα επιδιώξει στον αιώνιο αντίπαλο ένα τέτοιο χτύπημα.

Ας καταλήξουμε και στον κόσμο της ομάδας, που έχει γυρίσει την πλάτη του στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Μία άνευ προηγούμενου απαξίωση. Τώρα, ωστόσο, ο Δώνης και τα παιδιά του θέλουν την στήριξή του. Περισσότερο κι από την περασμένη σεζόν. Το ρόστερ έως τώρα, θεωρητικά θα είναι χειρότερο, η ομάδα ξεκινά με -6 το νέο πρωτάθλημα και λογικά είτε μείνει ο Αλαφούζος είτε έρθει ο Πιεμπονγκσάντ δεν θα υπάρχουν οι καθυστερήσεις στις πληρωμές. Αρα, δεν θα υπάρχει η συγκεκριμένη δικαιολογία.

Ο κόσμος είναι υποχρεωμένος να βοηθήσει. Ο Ελληνας οπαδός μπορεί να μην έχει την κουλτούρα και την ποδοσφαιρική παιδεία να βοηθάει στα δύσκολα, αλλά ο Καμπετσής, ο Χαντζάρας, ο Χατζηγιοβάνης, ο Κουρμπέλης, ο Μουνιέ, έμπειρος ή άπειρος, νέος ή παλιός, όποιος φοράει τη φανέλα του «τριφυλλιού», χρειάζεται την στήριξη του κόσμου όσο ποτέ άλλοτε…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ