Οι προπονητές του ΠΑΟΚ στα χρόνια της αφθονίας!

Οι προπονητές του ΠΑΟΚ στα χρόνια της αφθονίας!

Το θέμα "προπονητής ΠΑΟΚ" όλα τα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι ιδιαίτερο. Στα χρόνια του Ιβάν είναι ακόμη περισσότερο.

Ο Ιβάν Σαββίδης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ στις 10 Αυγούστου 2012. Σημειολογικά, μία ημέρα μετά από αυτά τα «γενέθλια» των πέντε χρόνων, φέτος δηλαδή, έδιωξε τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Το θέμα «προπονητής ΠΑΟΚ» όλα τα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είναι ιδιαίτερο. Στα χρόνια του Ιβάν είναι ακόμη περισσότερο.

Από το 2012 που εκείνος ανέλαβε τις τύχες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο 8ος προπονητής που έχει προσλάβει. Αυτή, όμως, η επιλογή του Ρουμάνου δεν είναι η 8η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία που αποφασίζει. Είναι η 10η. Κι αυτό διότι τρεις φορές, πάμε ξανά, τρεις φορές έχει αναλάβει ως υπηρεσιακός ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Γενικά, ο Μάρτιος είναι συνήθως ο μήνας που ο Σαββίδης αλλάζει προπονητές. Μην κοιτάτε τι έγινε τώρα με τον Στανόγεβιτς, αυτός ήταν… περίπτωση που λέμε. Ολα τα χρόνια, πριν του περσινού που ο Βλάνταν Ιβτς ξεκίνησε και τελείωσε τη σεζόν, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ την άνοιξη άλλαζε προπονητή.

Μέσος όρος, δηλαδή, σχεδόν δύο προπονητές ανά σεζόν. Αν είναι έτσι, για φέτος ολοκλήρωσε τις αντικαταστάσεις και άρα ο Λουτσέσκου μπορεί να είναι ήσυχος. Εσείς τι λέτε, είναι;

Να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος που έχει μείνει στους περισσότερους επίσημους αγώνες του ΠΑΟΚ αυτή την πενταετία είναι ο Βλάνταν Ιβιτς. Ανεξάρτητα αν κι εκείνος, πρόπερσι, είχε ξεκινήσει ως υπηρεσιακός. Και με εξαίρεση τον Ιβιτς, που στο κάτω κάτω έμεινε και σε 69 αγώνες, τις περισσότερες ήττες αυτά τα πέντε χρόνια έκανε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Πάμε με τη σειρά, λοιπόν:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ
Ηρθε μετά Βαΐων και Κλάδων στις 31 Μαΐου 2012. Ως ο πρώτος προπονητής των ημερών Σαββίδη. Έφυγε κυνηγημένος, κυριολεκτικά ίσως, στις 29 Απριλίου 2013. Σε μια υπόθεση με καταγγελίες, απειλές και πολλά νεύρα. Σε κάθε περίπτωση η αφορμή δόθηκε με την ήττα 2-0 από τον Αστέρα, η οποία είχε φέρει και τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου.
ΣΥΝΟΛΟ: 42 αγώνες, 26 νίκες, 9 ισοπαλίες, 7 ήττες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Στις 29 Απριλίου 2013, ως τεχνικός διευθυντής τότε, ανέλαβε για πρώτη φορά τον ΠΑΟΚ. Θα τον συναντήσουμε άλλες δύο στη συνέχεια. Τότε πάντως, ήταν μάλλον πετυχημένος. Στους έξι αγώνες των πλέι οφ είχε τρεις νίκες, ισάριθμες ήττες και οδήγησε την ομάδα στην πρωτιά και στο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

ΧΟΥΜΠ ΣΤΕΦΕΝΣ
Σίγουρα το μεγαλύτερο όνομα προπονητή που έφερε ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ. Και από τα μεγαλύτερα συνολικά που έχουν έρθει στην Ελλάδα. Ανέλαβε μέσα σε αποθέωση στις 13 Ιουνίου 2013. Εφυγε στις 2 Μαρτίου 2014, μετά από μια ισοπαλία 2-2 κόντρα στον Εργοτέλη. Αλλά και με πολύ μεγάλη υπομονή από το αφεντικό για να φτάσει αυτή η σχέση μέχρι εκεί. Το έγραψε και η ανακοίνωση. «Θέλαμε να ευοδωθεί αυτή η συνεργασία», είχε γράψει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
ΣΥΝΟΛΟ: 45 αγώνες, 26 νίκες, 9 ισοπαλίες, 10 ήττες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Η προφανής λύση ήταν εκεί. Ανέλαβε και πάλι μία ημέρα μετά, στις 3 Μαρτίου 2014, μέχρι το τέλος της σεζόν. Σε 16 αγώνες για πρωτάθλημα, πλέι οφ και Κύπελλο είχε 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μόνο που η μία από αυτές τις ήττες ήταν στον τελικό του ΟΑΚΑ, το 1-4 από τον Παναθηναϊκό. Στους αγώνες πλέι οφ εκείνη τη φορά ο ΠΑΟΚ είχε βγει δεύτερος, αλλά ο Γεωργιάδης δεν ήταν για να μείνει. Ηταν, όμως, για να ξαναέρθει έναν χρόνο μετά…

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Αφού δεν βγήκε ο Έλληνας και φιλόδοξος. Δεν βγήκε και το μεγάλο όνομα. Ο Σαββίδης πήγε σε μια λύση… εκ των έσω. Ο Αναστασιάδης (ξανά)ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, με τον Σαββίδη αφεντικό, όμως, για πρώτη φορά. Ηρθε 19 Μαΐου 2014. Έφυγε τον «καταραμένο» Μάρτιο, πλέον του 2015. Έχοντας, πλην του Ιβιτς που άντεξε σεζόν και κάτι, τις περισσότερες ήττες. Σύνολο 13, άκου τώρα αριθμός για Αναστασιάδη…
ΣΥΝΟΛΟ: 37 αγώνες, 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 13 ήττες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Τρίτη και τελικά, φαρμακερή. Ανέλαβε 17 Μαρτίου και σε 13 αγώνες έκανε πέντε ήττες. Εκ των οποίων οι τέσσερις στα πλέι οφ, στα οποία δεν έκανε ούτε νίκη! Βγήκε τελευταίος και πιθανότατα το χαρτί Γεωργιάδης «κάηκε» πια για τον Σαββίδη. Είχε σε αυτό το τρίτο πέρασμά του, 13 αγώνες, 4 νίκες, 4 ισοπαλίες, 5 ήττες.
ΣΥΝΟΛΟ: 35 αγώνες, 15 νίκες, 8 ισοπαλίες, 12 ήττες

ΙΓΚΟΡ ΤΟΥΝΤΟΡ
Το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» του Σαββίδη. Το έχασε κι αυτό και μάλιστα μα άγριο τρόπο. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα που δεν δικαίωσαν τον προπονητή, που μάλλον «αγροτικό» έκανε. Ήταν και ο τρόπος. Ο Τούντορ ανέλαβε 18 Ιουνίου 2015. Έφυγε 9 Μαρτίου (σώπα…) 2016. Σε μία ημέρα που ο Σάββας Θεοδωρίδης είχε ανακοινώσει την απόλυσή του πριν από τον ΠΑΟΚ! Όταν το έκανε και ο σύλλογος, αργότερα, ανέφερε ότι ο τεχνικός είχε κάνει υποτιμητικά σχόλια για την ομάδα. Και έφυγε.
ΣΥΝΟΛΟ: 45 αγώνες, 17 νίκες, 17 ισοπαλίες, 10 ήττες

ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ
Αυτός ήταν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο κεφάλαιο του Σαββίδη στους προπονητές. Ανέλαβε ως υπηρεσιακός στο τέλος της σεζόν 2015-2016. Τότε, λοιπόν, έβγαλε την ομάδα πρώτη στα πλέι οφ. Και πήρε την ευκαιρία και για την επόμενη. Στην οποία έκανε ό,τι δεν είχε συμβεί στον ΠΑΟΚ για χρόνια και χρόνια. Ένας τίτλος. Στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, έστω όπως ήρθε, όπως έγινε η νίκη, όπως έγινε εκείνο το ματς στον Βόλο. Ο λόγος που αποχώρησε, έχοντας αντέξει τόσα και τόσα, πολύ ξεκάθαρος δεν είναι. Πάντως, το αποφάσισε και εκείνος και ο ΠΑΟΚ στο τέλος εκείνης της σεζόν, με το Κύπελλο, αλλά και την τρίτη θέση στα πλέι οφ.
ΣΥΝΟΛΟ: 69 αγώνες, 41 νίκες, 12 ισοπαλίες, 16 ήττες

ΑΛΕΞΑΝΤΑΡ ΣΤΑΝΟΓΕΒΙΤΣ
Δεν συμπλήρωσε ούτε δύο μήνες. Ανέλαβε 16 Ιουνίου, έφυγε 11 Αυγούστου. Ματς πρωταθλήματος δεν έπαιξε. Μόνο δύο ευρωπαϊκά, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Μία νίκη, μία ισοπαλία και μία πρόκριση επί της Ολυμπίκ Ντόνετσκ. Πάντως, έφυγε αήττητος, αν και στα φιλικά, πρόλαβε να κάνει τρεις ήττες. Κυρίως, δεν παρουσίασε σχεδόν τίποτα αγωνιστικά με την ομάδα του…
ΣΥΝΟΛΟ: 2 αγώνες, 1 νίκη, 1 ισοπαλία

ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
Ανέλαβε, λοιπόν, στις 11 Αυγούστου. Χρεώθηκε τον αποκλεισμό από την Εστερσουν, χωρίς καν να προλάβει να μάθει την ομάδα. Και πλέον, ζει τη δική του πίεση. Όπως διαμορφώθηκε κυρίως μετά από τις ήττες στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Είναι άλλωστε, ενδεικτικό. Μέχρι στιγμής τρία ήταν τα κομβικά παιχνίδια για την ομάδα. Αυτά τα τρία που έχει χάσει. Μεγάλη νίκη, έστω μεγάλο αποτέλεσμα δεν έχει πάρει ακόμη.
ΣΥΝΟΛΟ: 14 ματς, 8 νίκες, 3 ισοπαλίες, 3 ήττες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ