Κούγιας: «Είμαι σίγουρος ότι θα βγει λευκός καπνός»

Κούγιας: «Είμαι σίγουρος ότι θα βγει λευκός καπνός»

Τι δήλωσε το αφεντικό της ΑΕΛ για την απόφαση της Super League και τις επαφές με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Σίγουρος ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θα δεχθεί την απόφαση που πήρε η Super League, αν και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το αντίθετο, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού.

Όπως είπε το αφεντικό της ΑΕΛ: «Όλα πλέον εξαρτώνται από τον υφυπουργό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βγει λευκός καπνός».

Ο κ. Κούγιας τόνισε ότι δεν δεσμεύονται ακόμη οι ΠΑΕ για περαιτέρω μείωση των ομάδων σε 12 και τόνισε χαρακτηριστικά… «Ανάλογα με την εξέλιξη του πρωταθλήματος των 14 ομάδων και από τον τρόπο που θα διαμορφωθεί η ανταγωνιστικότητα θα συζητήσουμε στο τέλος της περιόδου, την περαιτέρω μείωση των ομάδων».

Ακόμη, μίλησε για:

– Αν ο υφυπουργός συμφωνήσει: «Δεν το γνωρίζω, δεν ξέρω τι έχει συζητήσει το προεδρείο μας μαζί του. Θεωρώ ότι αν ο υφυπουργός θέλει να ληφθεί μία απόφαση, δεν μπορείς να πας βάρβαρα σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων,  και εφόσον έχει καλές προθέσεις, νομίζω ότι θα συμφωνήσει.

Θεωρώ ότι ο κύριος υφυπουργός, ο οποίος θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο και δεν θέλει να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, θα συμφωνήσει με την πρόταση αυτή και έτσι θα εξασφαλιστεί και τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις ομάδες που δεν έχουν».

– Αν δεν συμφωνήσει ο υπουργός; «Θα συνεδριάσουμε και πάλι αλλά θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο θα κερδίσει. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει πρωτάθλημα. Είναι βέβαιο ότι και οι ομάδες αυτές θα βρουν εναλλακτικές λύσεις ώστε να εξασφαλίσουν τηλεοπτικό συμβόλαιο».

– Για το μαραθώνιο διοικητικό συμβούλιο της Super League: «Όταν οι εννέα ομάδες έχουν συμβόλαιο και οι άλλες όχι, ο καθένας θα έχει τα επιχειρήματα του. Στην προκειμένη περίπτωση, εμείς που έχουμε συμβόλαιο δεν θέλουμε να διακινδυνεύσουμε τη δυνατότητα που έχουμε και επιμέναμε σε πρωτάθλημα 16 ομάδων γιατί το πρωτάθλημα που τελείωσε ήταν ανταγωνιστικό. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν με τις μεγάλες ομάδες και τις δικαστικές εξελίξεις. Νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι ότι ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν δεν είχαν συμβεί τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ θα ήταν θαυμάσιο πρωτάθλημα. Αφού υπάρχει άποψη της πολιτείας ότι πρέπει να μειωθούν οι ομάδες κι εμείς δεν θέλουμε να παίρνουμε κομματικές θέσεις, συμφωνήσαμε και κόψαμε το καρπούζι στη μέση. Δεν μπορεί να πάμε βάρβαρα σε 12 ομάδες, ούτε ο υφυπουργός θα ήθελε να θεωρηθεί ότι η πρόταση του είναι εκβιαστική. Θεωρώ ότι στο τέλος θα καταλάβει ότι υπάρχει καλή πρόθεση και ότι υπάρχει η δυνατότητα με τις ομάδες που είναι τώρα στο πρωτάθλημα, να έχουμε εξαιρετικά ανταγωνιστική Super League. Όλα πλέον εξαρτώνται από τον υφυπουργό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βγει λευκός καπνός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ