Τεσέντερλο – Ολυμπιακός 0-3

Τεσέντερλο – Ολυμπιακός 0-3

Με τρία γκολ και τέσσερα δοκάρια ξεκίνησε τα φιλικά στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 3-0 της βελγικής Τεσέντερλο!

Φυσικά και δεν έχει καμία σημασία το σκορ σε ένα φιλικό παιχνίδι, πόσο μάλλον όταν απέναντι στέκεται ένας αντίπαλος που από ένα σημείο και έπειτα δεν μπορούσε να ακολουθήσει. Να βγάλουμε την υποχρέωση λοιπόν λέγοντας πως οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 3-0 της Τεσέντερλο στο πρώτο τεστ επί Βελγικού εδάφους, και να πάμε στο… δια ταύτα.

Στην μπόλικη διάθεση που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Έβαζε-έβγαζε ο Πορτογάλος που επί της ουσίας χώρισε το ματς σε… μισάωρο, και έβλεπε ο Ολυμπιακός να ανεβάζει στροφές. Τρία γκολ, τέσσερα δοκάρια καμία τριανταριά τελικές απέναντι σε έναν αντίπαλο που κλείστηκε πίσω και έδωσε το δικαίωμα στους Πειραιώτες να δοκιμάσουν επιθέσεις με πολλά πρόσωπα απέναντι σε μια άμυνα που είχε κλειστεί στο ένα τρίτο του γηπέδου. Ναι, χαμηλό το εμπόδιο. Δεν είναι λίγα όμως τα επίσημα ματς που τον περιμένουν στην Ελλάδα, σε αντίστοιχες συνθήκες. Με αντιπάλους που θα κλειστούν στο ένα τρίτο του γηπέδου. Ο Μαρτίνς λοιπόν ήθελε να δει συνεργασίες σε μικρούς χώρους, ήθελε να δει σκέψεις, επιλογές. Αυτά είναι που έχουν σημασία τέτοια εποχή.

Καλό λοιπόν ήταν το δείγμα, από τη στιγμή που οι Πειραιώτες με διαφορετικές διατάξεις και πρόσωπα ανά μισάωρο έβγαλαν μπόλικες φάσεις με καλές προϋποθέσεις. Πέρα από τα τρία γκολ (Πάρντο 22΄, Φετφατζίδης 54΄, Γκερέρο 77΄) είχαν τέσσερα δοκάρια (Μάριν 10΄ με τη μπάλα να χτυπά σε δύο δοκάρια, Τζούρτζεβιτς 22΄, Φετφατζίδης 60΄, Φορτούνης 75΄) και πάρα πολλές επισκέψεις με προϋποθέσεις απέναντι στους τερματοφύλακες των Βέλγων που μάλλον έκλεψαν την παράσταση στα δύο ημίχρονα με τις επεμβάσεις τους.

Στο μεταξύ ντεμπούτο με την Ερυθρόλευκη (έστω και ανεπίσημο) έκαναν οι Ποντένσε και Μιράντα που λογικά θα παίξουν και αύριο το μεσημέρι με την Έουπεν. Είναι σαφώς ισχυρότερο το αυριανό (14.00) τεστ και υποθέτουμε ότι θα είναι και διαφορετική η διαχείριση του Μαρτίνς σε ότι αφορά στις επιλογές του. Απόψε ο Πορτογάλος προσπάθησε να τους χωρέσει σχεδόν όλους. Αν μετρήσαμε σωστά έπαιξαν συνολικά 25 από τους 28 που έχει στο Βέλγιο μαζί του ο κόουτς (δεν έπαιξαν οι πορτιέρο Γιαννιώτης, Τζολάκης και ο Κούτρης που δεν έχει αγωνιστεί ακόμη σε φιλικό). Για να παίξουν λοιπόν 25 διαφορετικοί είδαμε πολλά και διάφορα. Για παράδειγμα αριστερό μπακ τον Νικολάου στο αρχικό σχήμα, και έπειτα τον Μασούρα (!). Είδαμε από το 63΄και έπειτα σχήμα 3-4-3 με τον Φορτούνη πλάι στον Μπουχαλάκη να οργανώνουν και τους Βρουσάι, Γκερέρο και Λάζαρο στην επίθεση. Δοκιμές λέγονται, και για αυτό ο Ολυμπιακός είναι στο Βέλγιο έχοντας στην ατζέντα τόσα φιλικά. Για να δοκιμάζει.

Σημειώστε για την ιστορία πως ως εδώ στα τρία φιλικά τους οι Ερυθρόλευκοι είναι στο 11-0 (3-0 τη Βάτενς, 5-0 τη Μποτοσάνι, 3-0 την Τεσέντερλο) με τον Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο να έχει σκοράρει σε όλα.

Η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Χουτεσιώτης, Μασούρας, Ένγκελς, Ευαγγέλου (35’ Ανδρούτσος), Νικολάου, Ρομαό, Καμαρά, Μάριν, Πάρντο (33’ Ποντένσε), Φετφατζίδης, Τζούρτζεβιτς (35’ Μάνος).

Στο 63’ έγιναν δέκα μαζεμένες αλλαγές και η σύνθεση έγινε ως εξής: Χουτεσιώτης (71’ Σκαφίδας)– Μιράντα, Βούκοβιτς, Σισέ – Τσιμίκας, Ομάρ, Φορτούνης, Μπουχαλάκης – Λάζαρος, Βρουσάι, Γκερέρο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ