Ολυμπιακός: Το αντίο του Εμενίκε και τα μεταγραφικά…

Ολυμπιακός: Το αντίο του Εμενίκε και τα μεταγραφικά…

 Έτοιμος να λύσει έναν από τους δυσκολότερους γρίφους του καλοκαιριού ο Ολυμπιακός. Αυτόν του Εμάνουελ Εμενίκε

Κάποιοι τον έχουν ξεχάσει (και μεταξύ μας όχι άδικα, αν αναλογιστεί κανείς πως γενικά έχει να παίξει ποδόσφαιρο από τον περασμένο Οκτώβρη). Κάποιοι άλλοι πάλι τον θυμούνται απλά και μόνο για την επιλογή του να χωρίσει την Μις Νιγηρία 2013 για να παντρευτεί τη Μις Νιγηρία 2014. Όπως και να έχει; Ο Εμανουέλ Εμενίκε γενικώς μπαίνει στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεων για τον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται πως είναι κοντά στο να λύσουν τη συνεργασία μαζί του και να βγάλουν από πάνω τους ένα βαρύ συμβόλαιο που δεν είχε επί της ουσίας κανένα ποδοσφαιρικό αντίκρισμα. Μια κίνηση που μπορεί να μην τις φαίνεται αλλά που είναι από τις σημαντικές αυτού του καλοκαιριού. Του διαστήματος που ο Πέδρο Μαρτίνς χτίζει την νέα ομάδα, και στον Ρέντη υπάρχει ακόμη μια που… περισσεύει.

Το έχουμε αναφέρει και άλλη φορά. Το επαναλαμβάνουμε μια ακόμη διότι πραγματικά το πιστεύουμε. Αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι δεν θα μπορούσε να το φέρει σε πέρας κανένα άλλο ελληνικό κλαμπ. Να προχωρά ταυτόχρονα το πλάνο σχηματισμού της νέας αγωνιστικής εκδοχής του με θέα στον πρωταθλητισμό, και την ίδια στιγμή να διαχειρίζεται μια σειρά από δύσκολες υποθέσεις εκείνων που δεν υπολογίζονται. Ποδοσφαιριστές σαν τον Οτζίτζα Οφόε που προφανώς και έχει σοβαρή χρηματιστηριακή αξία, σαν τον Παναγιώτη Ταχτσίδη ή σαν τον Εμενίκε που μπορεί να μην προσέφερε το παραμικρό αλλά έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ελλάδα.  Υπάρχουν πολλοί που θα φύγουν. Ανάμεσα τους κάποιοι που αυτές τις ημέρες είναι στο Βέλγιο και συνεχίζουν την προετοιμασία με την ομάδα. Δεν είναι μόνο όσοι έχουν μείνει πίσω ξέροντας από καιρό ότι δεν υπολογίζονται.

Και όλο αυτό έχει τη σημασία του και στο μέτωπο της μεταγραφικής ενίσχυσης. Έχει πάρει ήδη ο Ολυμπιακός… μισή ομάδα. Υπάρχουν 12 νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρσι. Για να προκύψουν λοιπόν και τα επόμενα, πρέπει να προχωράνε και οι αποχωρήσεις.

Σε ότι αφορά στο θέμα της ενίσχυσης: Η βασικότερη υπόθεση είναι αυτή του κεντρικού χαφ. Ενός «6-8» που θα σταθεί πλάι στον Καμαρά σε πρώτη φάση. Ο Ολυμπιακός ψάχνει και στόπερ, αλλά έχει ήδη έξι στο ρόστερ του (Ένγκελς, Σισέ, Βούκοβιτς, Μιράντα, Νικολάου, Ευαγγέλου) οπότε έχει χρόνο να βρει τον κατάλληλο από τη στιγμή που δεν προχώρησε το θέμα του Μεριά έπειτα από τον χειρισμό των Τυνήσιων. Αντίστοιχο χρόνο νιώθει πως έχει και στην υπόθεση του σέντερ φορ, μιας και μόλις σήμερα μπήκε στις προπονήσεις της ομάδας ο πρώτος σκόρερ της περσινής χρονιάς, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Με Γκερέρο, Τζούρτζεβιτς και Μάνο οι στράικερ είναι τέσσερις άρα και εδώ υπάρχει ένα περιθώριο. Έχει ξεχωρίσει ο Ολυμπιακός βεβαίως την υπόθεση του «Κούκα» της Μπράγκα, όπως σας έχει ενημερώσει to10.gr. Θέλει όμως τον χειρισμό της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ