Λέο Ζαμπά : «Ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικό βήμα στη ζωή μου»

Λέο Ζαμπά : «Ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικό βήμα στη ζωή μου»

Ο Λέο Ζαμπά παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη σε ρωσικό σάιτ και μίλησε για τον ΠΑΟΚ.

Ο Λέο Ζαμπά είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Ο 20χρονος Βραζιλιάνος επιθετικός αποκτήθηκε από τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι, η οποία ήταν η πρώτη του ομάδα στην Ευρώπη.

Ο Λέο Ζαμπά παραχώρησε μια μεγάλη συνέντευξη σε ρωσικό σάιτ μιλώντας για τις βλέψεις του, για τον ΠΑΟΚ, για τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά και για τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

– Έφυγες απροσδόκητα από την Άχματ . Πώς συνέβη αυτό; «Από τον Δεκέμβριο έλαβα προσφορές από τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Ήμουν πολύ ευτυχής που πολλές ομάδες με ήθελαν. Αλλά δεν ήθελα να βιαστώ. Μετά το τέλος της σεζόν πήγα στη Βραζιλία για να ξεκουραστώ. Και τότε υπήρξε μια προσφορά από τον ΠΑΟΚ. Θεώρησα ότι το πλάνο του ήταν φιλόδοξο. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη ζωή και στη σταδιοδρομία μου. Χαίρομαι που έπαιζα στη Ρωσία ένα χρόνο, ίσως να επιστρέψω στο μέλλον σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους της».

-Οι προτάσεις για σένα ήρθαν από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα; «Ναι, αλλά δεν θέλω να πω ομάδες. Τότε ήθελα όμως να συνεχίσω στη Ρωσία. Ήμουν πολύ καλά εκεί, καθώς προσαρμόστηκα γρήγορα. Τώρα θέλω να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε υψηλότερο επίπεδο. Ο ΠΑΟΚ εξάλλου παίζει και στην Ευρώπη».

-Τι αναμνήσεις έχεις από το Γκρόζνι και τη Ρωσία; «Θα χάσω φίλους, από την πόλη, αλλά και γύρω από τη Ρωσία. Μου άρεσε πραγματικά. Επιπλέον, ήταν η πρώτη εμπειρία σε μια ξένη χώρα. Οι άνθρωποι στο Γκρόνζι είναι πολύ φιλικοί, σίγουρα θα μου λείψει η φιλοξενία τους».

– Έχεις γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη; «Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί του, μίλησα με το γιο του. Η ίδια η μεταγραφή έγινε πολύ γρήγορα. Υπέγραψα το συμβόλαιο και αμέσως πήγα στην προετοιμασία. Επιστρέψαμε στην Ελλάδα αυτήν την εβδομάδα… Σύντομα στο μέλλον θα γνωρίσω και τον πρόεδρο. Ξέρω ότι αγαπά πολύ τη ομάδα και πιστεύει στους παίκτες. Θέλω να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη της διοίκησης σε μένα».

-Γενικά είναι γνωστό πρόσωπο στην Ελλάδα ο Σαββίδης; «Ναι, αλλά πρώτα απ’ όλα είναι ένας μεγάλος οπαδός του ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, που πριν έρθει ήταν σε κρίση. Εδώ ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ είναι σεβαστός».

-Τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα σε φοβίζουν; «Το κίνητρο για μένα ήταν τα μεγάλα σχέδια που έχει ο ΠΑΟΚ. Φυσικά, η προσφορά ήταν καλή από οικονομικής άποψης, και η ποιότητα της ζωής στην Ελλάδα είναι καλή. Εγώ δεν μπορώ να πω τίποτα για το τοπικό ποδόσφαιρο, ακόμα δεν έχω παίξει. Αλλά πιστεύω στην φιλοδοξία του ΠΑΟΚ. Ο σύλλογος θέλει να είναι στους ομίλους του Champions League και θα παλέψουμε για το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Αυτοί είναι οι μεγάλοι μας στόχοι».

-Για τον Ράζβαν Λουτσέσκου τι έχεις να πεις; «Ο προπονητής γνωρίζει καλά τη φύση των Βραζιλιανών και μπορεί να συνεργαστεί εξαιρετικά μαζί μας. Επιπλέον, ο Ράζβαν Λουτσέσκου με προσκάλεσε στην ομάδα! Κατά την προπόνηση, πάντα επικοινωνεί μαζί μου, με διδάσκει τι να κάνω και πώς. Είναι ένας πολύ καλός προπονητής και χαίρομαι που δουλεύω υπό την καθοδήγησή του».

-Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ισχυρότερος από τη Γκρόζνι; «Ίσως, ναι. Αν και είναι δύσκολο να συγκριθεί. Το ρωσικό πρωτάθλημα είναι αρκετά ισχυρό, υπάρχουν πολλοί κορυφαίοι σύλλογοι που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο ΠΑΟΚ είναι εξίσου γνωστός στην Ελλάδα, είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στη χώρα. Εάν συγκρίνετε τη δημοτικότητα των ομάδων, τότε ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά».

-Το Παγκόσμιο Κύπελλο το παρακολούθησες; «Στην προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ πρώτα στο Χορστ και στη συνέχεια στο Όστερμπεεκ παρακολούθησα πολλούς αγώνες στην τηλεόραση».

-Πως σου φάνηκε η εθνική της Ρωσίας; «Έμεινα έκπληκτος, παρότι οι οικοδεσπότες του τουρνουά παίζουν πάντα αυτοπεποίθηση. Όμως η Ρωσία εξέπληξε ολόκληρο τον κόσμο, έδειξε πως μια ομάδα ενωμένη σε έναν στόχο, ακόμη και χωρίς αστέρια στη σύνθεσή της, μπορεί να πάει μακριά. Ο Μαουρίσιο και εγώ ήμασταν άρρωστοι για τη Ρωσία!»

-Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον ΠΑΟΚ; Θα αλλάξεις και του χρόνου ομάδα; «Για τώρα θέλω να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στην φάση των ομίλων του Champions League. Εκεί μπορεί να σε δει ολόκληρη η Ευρώπη. Έχω συμβόλαιο για πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ και δεν υπάρχει κάποιο άλλο συγκεκριμένο σχέδιο. Ίσως να αλλάξω ομάδα σε ένα χρόνο, αλλά ίσως και να μείνω στον ΠΑΟΚ για πέντε χρόνια. Προς το παρόν, περιμένω τον πρώτο επίσημο αγώνα με τον ΠΑΟΚ…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ