Αντβέρπ – Παναθηναϊκός 2-1

Αντβέρπ – Παναθηναϊκός 2-1

Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός για ένα μισάωρο στο πρώτο ημίχρονο, στη διάρκεια του οποίου προηγήθηκε κιόλας με ωραίο τελείωμα του Στάικου, όμως πλήρωσε το αδρανές ξεκίνημα στο δεύτερο 45λεπτο και ηττήθηκε με 2-1 από την Αντβέρπ.

Τη δεύτερη ήττα του σε ισάριθμα φιλικά γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Αντβέρπ, ωστόσο ο Γιώργος Δώνης έχει λόγους να χαμογελάει. Περισσότερο για το γεγονός πως όσοι ώρα βρίσκονταν στο γήπεδο οι… έμπειροι και «παλιοί» του ρόστερ, η ομάδα του έδειξε ένα θετικό πρόσωπο, έβγαλε φάσεις, προηγήθηκε. Ωστόσο, η αδράνεια σε δύο στιγμές στο δεύτερο μέρος, το λάθος του Κότσαρη και η κακή ανασταλτική λειτουργία, έφεραν την ανατροπή και τη νίκη για την Αντβέρπ με 2-1.

Ο Γιώργος Δώνης παρέταξε το ίδιο σχήμα που είχε χρησιμοποιήσει και στο φιλικό με την Αλκμάαρ, έχοντας μία αλλαγή. Ο Στάικος πήρε τη θέση του Κάτσε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στο 3-4-2-1 του Έλληνα προπονητής. Ο Διούδης ήταν στα γκολπόστ, Γιόχανσο, Κολοβέτσιος, Οικονόμου από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, οι Κουλιμπαλί (δεξιά), Ινσούα (αριστερά), κάλυπταν τις πλευρές, Δώνης και Στάικος δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Χατζηγιοβάννη και Μουνιέ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής και τον Ρεγκάκο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε καλά, ήταν νωθρός και έμοιαζε φοβισμένος στο ξεκίνημα του, με αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη και με δυσκολίες στην αντιμετώπιση της Αντβέρπ όταν εκείνη σήκωνε την μπάλα στον αέρα. Η τριάδα της άμυνας έμοιαζε… λάιτ με την παρουσία του Γιόχανσον σε αυτή και η Αντβέρπ είχε μια καλή ευκαιρία στο 9’, όταν ο Μπολίνγκι κέρδισε στην προσωπική μονομαχία τον Γιόχανσον, κατέβασε την μπάλα και το σουτ που έκανε έφυγε λίγο άουτ.

Από το 20’ κι έπειτα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε, άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, να αναπτύσσεται περισσότερο ορθολογικά και με μεγαλύτερη υπομονή στο παιχνίδι του. Με τους Στάικο και Δώνη να κάνουν πολύ μεστό και σίγουρο παιχνίδι στη μεσαία γραμμή, τον Μουνιέ να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες και τον Ρεγκάκο να βοηθάει κρατώντας μπάλα, οι παίκτες του Δώνη άρχισαν να γίνονται απειλητικοί.

Στο 28’ ο Ρεγκάκος έκανε ένα σουτ που έφυγε άουτ, στο 36’ ο Κουλιμπαλί έκανε μια ατομική προσπάθεια και σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει έξω και στο 44’ ήρθε το γκολ. Υπέροχη προσπάθεια του Μουνιέ και ντρίπλα από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε καταπληκτικά την μπάλα προς τα έξω βλέποντας τον Στάικο που σούταρε στην κίνηση και άνοιξε το σκορ.

Ανατροπή σε πέντε λεπτά

Ό,τι έχτισε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, το γκρέμισε μέσα σε ένα πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος. Από το 49’ έως το 54’ οι Βέλγοι κατάφεραν να μετατρέψουν το 0-1 σε 2-1, με τον Κότσαρη να φέρει μεγάλη ευθύνη στο πρώτο γκολ, όταν έκανε εντελώς λανθασμένη έξοδο σε ένα γέμισμα, άφησε την εστία του κενή και ο Φαρίς σε κενή εστία ισοφάρισε, έπειτα από κεφαλιά πάσα του Μπολινγκί.

Πέντε λεπτά αργότερα, έπειτα από κακή ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκός, ο Χέλμνας βρέθηκε απέναντι στον Κότσαρη, πλάσαρε με το αριστερό και έκανε το 2-1.

«Πρώτη» Χατζηθεοδωρίδη, αγωνία για Ινσούα

Ο τραυματισμός του Ινσούα στο 53’ φέρνει άγχος και αγωνία στο προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού, ενώ έφερε και το ντεμπούτο του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, του νέου μεταγραφικού αποκτήματος των «πράσινων», ο οποίος έδειξε καλά στοιχεία στην πρώτη του συμμετοχή. Ταχυδυναμικός, με πολλά ανεβάσματα και με καλή σέντρα, ο νεαρός μπακ ήταν θετικός.

Όπως θετικά ήταν τα στοιχεία που έδειξαν πολλοί απ’ τους μικρούς που αγωνίστηκαν από το 60’ κι έπειτα. Δεν απειλήθηκαν, δεν… πανικοβλήθηκαν, με τους Τζανδάρη και Κάτσε βέβαια να παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Το 2-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει σίγουρα το καλό του πρώτο ημίχρονο, τους αυτοματισμούς που έβγαλαν σε κάποιες περιπτώσεις οι… παλιοί και έμπειροι, αλλά να «φωνάζει» και πάλι πως χρειάζεται ενίσχυση άμεσα. Και επιθετικά και αμυντικά.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46’ Κότσαρης), Γιόχανσον (64’ Μαυρομάτης), Κολοβέτσιος (80’ Αποστολάκης), Οικονόμου (64’ Θεοχάρης), Κουλιμπαλί (68’ Οικονομόπουλος), Δώνης (64’ Τζανδάρης), Στάικος (46’ Κάτσε), Ινσούα (53’Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (68’ Κουντουριώτης), Χατζηγιοβάννης (46’ Μπουζούκης), Ρεγκάκος (64’ Πίσπας)

Αντβέρπ: Μπολάτ, Μπόρζες, Οπάρε, Γιούκλεροντ, Ροντρίγκες, Μπολίνγκι, Χέρεμανς, Αρσλάναγκιτς, Οβούσου, Χαρούν, Γιαταμπαρέ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ