Παναθηναϊκός : Υπομονή και στήριξη

Παναθηναϊκός : Υπομονή και στήριξη

Σε μια σεζόν ειδικών συνθηκών, με βάση τις απαγορεύσεις που προκύπτουν από την τιμωρία του τριφυλλιού, το μόνο που χρειάζεται η νέα ομάδα που προσπαθεί να στήσει ο Γιώργος Δώνης και οι συνεργάτες του είναι υπομονή και στήριξη.

Το ξέρω πως με αυτό που λέω δεν φέρνω κάτι καινούριο στην κουβέντα που υπάρχει γύρω από τον φετινό Παναθηναϊκό. Άπαντες γνωρίζουν ότι η ομάδα στήνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Απαγορεύσεις στις μεταγραφές, λίγα χρήματα για την ενίσχυση με έμπειρες λύσεις, αναζήτηση παικτών που χαρακτηρίζονται λαυράκια, κλίμα αβεβαιότητας στα διοικητικά, συνθέτουν ένα σκηνικό που μόνο ειδυλλιακό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Μόνη παρηγοριά ότι στο τιμόνι βρίσκονται δύο άνθρωποι που αποδεδειγμένα μπορούν να βοηθήσουν, που αγαπούν το Σύλλογο και είναι αρκετά πεισματάρηδες και φιλόδοξοι για να τα παρατήσουν. Ο λόγος για τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα και τον προπονητή, Γιώργο Δώνη.

Οι πράσινοι μετά την περυσινή καταστροφική χρονιά, που άφησε ανεξίτηλο το σημάδι της, ψάχνουν πως θα μπορέσουν να περάσουν την φετινή όσο πιο ανώδυνα μπορούν. Πολλοί θεωρούσαν ή θεωρούν ότι η ομάδα είναι από τα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό έχοντας ως δεδομένο το ελλιπές ρόστερ, την απουσία έμπειρων παικτών σε θέσεις κλειδιά στην ενδεκάδα, αλλά και το μέγεθος του Συλλόγου που δεν αντέχει να παλεύει για την επιβίωση.

Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Σε καμία περίπτωση κατά τη γνώμη μου. Ναι το φετινό ρόστερ δεν είναι πλήρες. Ναι δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν » γράψει » χιλιόμετρα στην μεγάλη κατηγορία. Ναι ο φίλαθλος του τριφυλλιού δεν έχει μάθει να βλέπει την ομάδα του να φυτοζωεί και να προσπαθεί να σώσει την κατηγορία, αλλά να διεκδικεί τίτλους, να ανήκει στο club των μεγάλων. Καλά όλα αυτά, υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά. Πρώτον η ομάδα διαθέτει μια ενδεκάδα παικτών σχετικά πρώτης γραμμής. Μια λύση, σχεδόν, σε κάθε θέση με εξαίρεση τη γραμμή κρούσης που όμως εκεί αναμένεται να γίνει και η μοναδική οικονομική θυσία του καλοκαιριού.

Δεύτερον ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει γνώση της κατάστασης και δεν περιμένει πολλά πράγματα. Του αρκεί να δει θέληση, διάθεση και προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές για να βοηθήσει. Το στοιχείο που θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τη φετινή πορεία είναι η οικονομική συνέπεια της όποιας διοίκησης προς τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές. Να μην παρατηρηθούν δηλαδή τα περυσινά φαινόμενα με τις καθυστερήσεις, τις αποχές από τις προπονήσεις, τις ελλείψεις ακόμα και σε βασικά υλικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα μπαίνει στη σεζόν με τους παίκτες που έχουν απομείνει από την προηγούμενη χρονιά να είναι ξοφλημένοι.

Τώρα μην περιμένετε να ασχοληθώ με το σημερινό φιλικό. Τι να πω ακριβώς; Αυτά τα παιχνίδια για όλες τις ομάδες, πόσο μάλλον για ομάδες με τα προβλήματα που έχει ο Παναθηναϊκός, έχουν αξία μόνο για τους προπονητές και ειδικά αν μιλάμε για ματς σε τόσο πρώιμο στάδιο της προετοιμασίας και με τα επίσημα παιχνίδια να αρχίζουν σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Τα ζητήματα στην άμυνα φάνηκαν και κόντρα στην Άντβερμπ, η δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας επίσης, η επιθετική δυστοκία θα είναι εδώ για καιρό, οπότε οπλιστείτε με υπομονή.

Τα παιδιά χρειάζονται στήριξη και μόνο αυτό. Ούτε κριτική, ούτε ανάθεμα. Όσοι αποφασίσετε να πάτε από τη Λεωφόρο να πάτε μόνο για να βοηθήσετε και όχι για να κρίνετε. Φέτος η χρονιά είναι εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες. Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ